Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Co si myslíte o tomto článku: http://www.lidovky.cz/…y-domov.aspx?… ? Dávali některé z vás vybrat zda chcete rodit normálně nebo císařským řezem? Já jsem o tom tedy ještě neslyšela
Kdyby jste si mohli vybrat, tak raději normální porod nebo císařský řez? ![]()
Je vidět, že pan doktor vždy toužil být chirurgem.
Možná proto má Podolí tak velký počet císařských řezů.
Oni podle mě vybrat nedávají, ale pokud si na tom trváš, tak třeba zrovna v tom Podolí ti ho udělají.
Osobně jsem teď ve 35+4 a malý je pořád KP a ač jsem druhorodička (mám sice už dva porody za sebou ale jen jedno dítě..) nemám v plánu cokoli pro to další dítě riskovat a ráda bych radši CS.. Horší je, že můj gynekolog se tváří zcela v klidu, že se dneska tak rodí.. Ale jak říkám smět si teď vybrat, jdu do CS bez dalších okolků…
co jsem četla za postižení atd, které u KP vznikají nejčastěji, nechci riskovat.. Kdo ví, jak to bude ![]()
@Sofi87 Rodila jsem dvakrát vaginálně a jsem ráda, že už nebudu, kdych mohla rodím plánovaně císařským řezem.
Spíš jsem právě všude četla jak se císařský řez nedoporučuje a že je u něj velká úmrtnost.. nebo se to asi dělo dřív.. a teď zase to vypadá, že je to bezpečnější a tak… Jenže to by pak museli doporučovat všem, kdyby to byla zase taková výhoda…
Vlastně ani nevím jak je to v jiných zemích jestli tam ta možnost volby je nebo není..
Já dostala na výběr u druhého dítka. Malá byla KP, takže jsem bez velkého přemýšlení volila sekci. Bezpečí dítěte bylo pro mě nejdůležitější. Jinak mám za sebou porod vaginální i sekci a teda abych pravdu řekla, co se fyzična týče, vaginální porod byl proti vykuchanému břichu pohoda.
Pred prvnim porodem jsem nepremyslela, ze bych neporodila prirozenou cestou. Porod skoncil akutni sekci, do dnes mam vse v zive pameti, ted bych jednoznacne volila cisare, doufam, ze nekde pujde domluvit.
Pan docent mluvi o tom ze by zeny mely mit moznost volby pokud se na vaginalni porod neciti, nikomu nic nevnucuje
mam kolem sebe par kamaradek ktere maji bud spatnou zkusenost s vaginalnim porodem nebo maji proste velky strach ze to nezvladnou a uvitaly by moznost volby.
Císařský řez bych dobrovolně nikdy nechtěla už jen kvůli té bolesti a jizvě co se hojí I měsíce… a hlavně že bych nemohla být hned se svým dítětem.
Mě vyhovovalo, že dvě hodiny po porodu už jsem byla ve sprše a bolest u porodu zas bych neřekla, že to bolí ( když ženská dýchá jak má)
ale každá znás to vidí jinak
@Jindřiš A není to tak, že po první sekci už možnost volby je? Já právě měla první císařem a teďka tak trochu počítám, že se budu moct rozhodnout sama, že mě nikdo nebude do vaginálního nutit, pokud nebudu chtít. Ale je pravda, že jsem to ještě nezjišťovala.
@Sofie2013 mě vybrat dali, je to všude jinak, ale většinou si vybrat můžeš
Nikdy bych císaře dobrovolně nevolila a nechci rodit ani v porodnici, ale pro císaře na přání rozhodně jsem. Každá jsme jiná a pro každou z nás znamená bezpečný porod něco jiného. Článek jsem četla, ale vyjadřovat se k němu nebudu, ten pán nemá moje sympatie.
@Pechynna píše:ženské s potrhaným spodkem až ke konečníku, s vnitřním šitím, se taky hojí dlouho.
Císařský řez bych dobrovolně nikdy nechtěla už jen kvůli té bolesti a jizvě co se hojí I měsíce… a hlavně že bych nemohla být hned se svým dítětem.
Mě vyhovovalo, že dvě hodiny po porodu už jsem byla ve sprše a bolest u porodu zas bych neřekla, že to bolí ( když ženská dýchá jak má)ale každá znás to vidí jinak