Možnost volby císařského řezu?

204
2.5.17 17:14

Možnost volby císařského řezu?

Co si myslíte o tomto článku: http://www.lidovky.cz/…y-domov.aspx?… ? Dávali některé z vás vybrat zda chcete rodit normálně nebo císařským řezem? Já jsem o tom tedy ještě neslyšela :nevim: Kdyby jste si mohli vybrat, tak raději normální porod nebo císařský řez? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1309
2.5.17 17:17

Je vidět, že pan doktor vždy toužil být chirurgem. :lol: Možná proto má Podolí tak velký počet císařských řezů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
2.5.17 17:18

Oni podle mě vybrat nedávají, ale pokud si na tom trváš, tak třeba zrovna v tom Podolí ti ho udělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
2.5.17 17:28

Osobně jsem teď ve 35+4 a malý je pořád KP a ač jsem druhorodička (mám sice už dva porody za sebou ale jen jedno dítě..) nemám v plánu cokoli pro to další dítě riskovat a ráda bych radši CS.. Horší je, že můj gynekolog se tváří zcela v klidu, že se dneska tak rodí.. Ale jak říkám smět si teď vybrat, jdu do CS bez dalších okolků…

co jsem četla za postižení atd, které u KP vznikají nejčastěji, nechci riskovat.. Kdo ví, jak to bude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15219
2.5.17 17:32

@Sofi87 Rodila jsem dvakrát vaginálně a jsem ráda, že už nebudu, kdych mohla rodím plánovaně císařským řezem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
2.5.17 17:37

Spíš jsem právě všude četla jak se císařský řez nedoporučuje a že je u něj velká úmrtnost.. nebo se to asi dělo dřív.. a teď zase to vypadá, že je to bezpečnější a tak… Jenže to by pak museli doporučovat všem, kdyby to byla zase taková výhoda… :nevim: Vlastně ani nevím jak je to v jiných zemích jestli tam ta možnost volby je nebo není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
2.5.17 17:40

Já dostala na výběr u druhého dítka. Malá byla KP, takže jsem bez velkého přemýšlení volila sekci. Bezpečí dítěte bylo pro mě nejdůležitější. Jinak mám za sebou porod vaginální i sekci a teda abych pravdu řekla, co se fyzična týče, vaginální porod byl proti vykuchanému břichu pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
2.5.17 17:41

Pred prvnim porodem jsem nepremyslela, ze bych neporodila prirozenou cestou. Porod skoncil akutni sekci, do dnes mam vse v zive pameti, ted bych jednoznacne volila cisare, doufam, ze nekde pujde domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
2.5.17 17:52

Pan docent mluvi o tom ze by zeny mely mit moznost volby pokud se na vaginalni porod neciti, nikomu nic nevnucuje :nevim: mam kolem sebe par kamaradek ktere maji bud spatnou zkusenost s vaginalnim porodem nebo maji proste velky strach ze to nezvladnou a uvitaly by moznost volby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
2.5.17 18:02

Článek jsem nečetla, ale jsem rozhodně pro možnost volby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
2.5.17 18:03

Císařský řez bych dobrovolně nikdy nechtěla už jen kvůli té bolesti a jizvě co se hojí I měsíce… a hlavně že bych nemohla být hned se svým dítětem.
Mě vyhovovalo, že dvě hodiny po porodu už jsem byla ve sprše a bolest u porodu zas bych neřekla, že to bolí ( když ženská dýchá jak má) :-) ale každá znás to vidí jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
2.5.17 18:06

@Jindřiš A není to tak, že po první sekci už možnost volby je? Já právě měla první císařem a teďka tak trochu počítám, že se budu moct rozhodnout sama, že mě nikdo nebude do vaginálního nutit, pokud nebudu chtít. Ale je pravda, že jsem to ještě nezjišťovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
2.5.17 18:11

@Sofie2013 mě vybrat dali, je to všude jinak, ale většinou si vybrat můžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
2.5.17 18:13

Nikdy bych císaře dobrovolně nevolila a nechci rodit ani v porodnici, ale pro císaře na přání rozhodně jsem. Každá jsme jiná a pro každou z nás znamená bezpečný porod něco jiného. Článek jsem četla, ale vyjadřovat se k němu nebudu, ten pán nemá moje sympatie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
2.5.17 18:14
@Pechynna píše:
Císařský řez bych dobrovolně nikdy nechtěla už jen kvůli té bolesti a jizvě co se hojí I měsíce… a hlavně že bych nemohla být hned se svým dítětem.
Mě vyhovovalo, že dvě hodiny po porodu už jsem byla ve sprše a bolest u porodu zas bych neřekla, že to bolí ( když ženská dýchá jak má) :-) ale každá znás to vidí jinak
ženské s potrhaným spodkem až ke konečníku, s vnitřním šitím, se taky hojí dlouho. :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí