Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
asha píše:
Podle myho nazoru ma pan dr. v hodne vecech pravdu. A pravda asi bude i to, ze se chce zviditelnit. Proc ne?
Mmch. ja sama jsem na klasicke medicine zivotne zavisla. Ale nemam rada „odezdikezdismus“, ktery tady kolikrat predvadime.
Mám ten samý pocit. V něčem má ten doktor pravdu, ale hodně mi to smrdí propagací pouze „přírodní“ medicíny. ![]()
ditrych píše:
A konkrétně já mám zkušenost takovou, že gynekolg HA cpe, vnucuje, nutí horem dolem a tvrdí, jak je to neškodné!Když už jste zmínily HA.Proč to asi dělá?Já mysím, že chápeme důležitost klasické medicíny, ale systém špatný je
S tim souhlasim
Jen mne docela desi hlaska, ze reforma bude bolet pacienty… chapu proc, ale bojim se toho.
Mmch. to srovnani s autoservisem je docela presny. Zrovna ted resime nase auto, ktery je znackovym servisem postizeny. Nas to stalo nehezkych par desitek tisic od prosince.
Uz hledame nahradu ![]()
Stejne tak jsem hodne dlouho hledala pediatra. Cloveku nakonec nezbyde, nez se stat sam napul lekarem, automechanikem a pod., aby mel aspon nejakou sanci poznat levarnu
A to je hodne spatne.
Gina108 píše:asha píše:Mám ten samý pocit. V něčem má ten doktor pravdu, ale hodně mi to smrdí propagací pouze „přírodní“ medicíny.
Podle myho nazoru ma pan dr. v hodne vecech pravdu. A pravda asi bude i to, ze se chce zviditelnit. Proc ne?
Mmch. ja sama jsem na klasicke medicine zivotne zavisla. Ale nemam rada „odezdikezdismus“, ktery tady kolikrat predvadime.
Mne ani ta propagace nevadi. Nikdo mi to nenuti. Mozna mne to spis nakopne si zjistit neco konktretniho. Kdyz to nevyjde, budu hledat v jinych vodach.
Tak já nevím, je fakt, že lékama se všeobecně plejtvá, ale že by „pošvihání kopřivama“ vyléčilo třeba nádory?
To jako, když zase budu mít ledvinovou koliku, tak mám jít objímat stromy a žrát kořínky?
takhle to na mě totiž působí.
A proč se předepisuje tolik léků? Protože to je velice jednoduché. Bolí vás hlava? Už dlouho? Kupte si ibalgin. Tiká vám z toho v oku? Zvracíte? No, tak dáme silnější. Je to šíleně o pohodlnosti lékařů něco vůbec dělat.
je jich pár, kteří za něco stojí, ale ti to nevytrhnou a o nich vlastně ani tento článek není. Ti dobří (nebo dejme tomu - ti, co něco umí) se pod tuhle šílenou šaškárnu nepodepsali.
Vůbec mi tahle fraška otevírá kudlu v kapse. Teď nevím jestli nemám, až půjdu příště do nemocnice, líbat doktorům nohy a zhluboka se klanět. Když se považují za bohy.
Tfuj, sem se zase rozčilila. ![]()
Má v něčem pravdu, ale prezentuje ji docela násilně, asi reklama.
Ideál vidím někde uprostřed.
Docela by mě zajímalo, jak si pan doktor představuje účinnou prevenci, která 100% zabrání vzniku nemoci v běžné praxi.
Taky nerozumím, když uznává akutní medicínu a zároveň podporuje odchod lékařů… většina protestujících byli, podle mě, právě ti z akutních oborů…
lemaz píše:
Tak já nevím, je fakt, že lékama se všeobecně plejtvá, ale že by „pošvihání kopřivama“ vyléčilo třeba nádory?
To jako, když zase budu mít ledvinovou koliku, tak mám jít objímat stromy a žrát kořínky?
takhle to na mě totiž působí.Jejda,to jsem se zasmála
![]()
![]()
![]()
lemaz píše:
takhle to na mě totiž působí.A proč se předepisuje tolik léků? Protože to je velice jednoduché. Bolí vás hlava? Už dlouho? Kupte si ibalgin. Tiká vám z toho v oku? Zvracíte? No, tak dáme silnější. Je to šíleně o pohodlnosti lékařů něco vůbec dělat.
je jich pár, kteří za něco stojí, ale ti to nevytrhnou a o nich vlastně ani tento článek není. Ti dobří (nebo dejme tomu - ti, co něco umí) se pod tuhle šílenou šaškárnu nepodepsali.
Vůbec mi tahle fraška otevírá kudlu v kapse. Teď nevím jestli nemám, až půjdu příště do nemocnice, líbat doktorům nohy a zhluboka se klanět. Když se považují za bohy.
Tfuj, sem se zase rozčilila.
Lemaz, o korinky nejde, jde o ten priblbly system ![]()
BohunkaP píše:
S mnohým lze určitě souhlasit, s mnohým polemizovat - rozhodně to není takto jednoduché a „černobílé“.Každopádně za sebe můžu říct jediné - nesouhlasím s formou protestu, kterou lékaři zvolili, to v žádném případě. Nicméně k člověku, lékaři, který takovouhle formou prezentuje sám sebe a podobnými provoláními sráží svoje kolegy, bych nevešla do ordinace, pokud bych měla jakoukoli jinou možnost. Může mít stokrát pravdu - ale šířit ji tímhle způsobem a za této situace, to pokládám za ubohost.
Predpokladam ze bud pracujes ve zdravotnictvi a nebo nekoho blizkecho ve zdravotnictvi mas? ![]()
Demi píše:
Přijde mi to jako trochu laciná reklama na takzvanou alternativní medicínu. Já třeba znám pacientku s roztroušenou sklerozou, která je v dobrém stavu právě díky klasickým lékům.
Můj syn rovněž stojí tento zdravotní systém hodně peněz, o důvodech se rozepisovat nebudu, ale nebýt lékařů a současných léků, zemřel by už hodně dávno. Jeho nemoc je geneticky podmíněna a homeopat by mu patrně nepomohl. Vím, že léky, které užívá, prostě potřebuje, ale od samého začátku - vzhledem k tomu, že se jeho stav o mnoho zlepšil - hodně z nich už užívat nemusí.Nemám jinak nic proti lékařům-homeopatům, celostní medicíně, bylinkám, apod.,… ale někdy mi připadá, že to hraničí trochu až s fanatismem: nebudeme polykat prášky, neboť nám to škodí… ale ruku na srdce, neškodí také obyčejná klasická hormonální antikoncepce? Žádná z žen a mladých děvčat, která tyto preparáty dlouhodobě užívá, nikdy neměla, nemá a mít nebude žádné zdravotní problémy, které užíváním HA riskuje?
No, odbočila jsem, ale k tématu to v určitém smyslu také patří.
Jinak mám z článku dojem, že pan doktor jen využil současné situace k vlastní prezentaci… Není třeba z toho dělat žádné závěry. Alespoň podle mě a mých zkušeností. Vidím, že k něčemu mi jsou.
Demi.
Nejvíc souhlasím s tebou.
Jestli jsem to dobře pochopila, tak stávkují jen z nemocnic a hlavně fakultních. A tam jsou podle mě největší profíci. A taky si myslím, že tam jsou nejhůř placený. Vem te si, jakou mají zodpovědnost. Když si obvoďák neví rady, tak Vás pošle za nima, profíkama.
Já osobně jsem se bála, že mi můj hematolog z fakultky odejde. Zahraničí by po něm hráblo okamžitě. A i po dalších v tomto oboru ve FNHK. A hlavně můžu napsat, že to jsou lékaři, kteří si to zalouží!!!!! Dělají čtyřiadvacítky a stejně tam jsou déle. Pacientům se věnují a dělají maximum, aby je zachránili. Do nemocnice jich hromada chodí i ve svém volnu, aby se koukli na pacienty. Jasný, určitě takový nejsou všichni. Ale já jim to přeju.
lemaz píše:
takhle to na mě totiž působí.
Lemaz, Ty právě musíš objímat stromy a žrát kořínky abys koliku nedostala ![]()
asho - jde tady o všechno.
Systém je v tádydády, peníze jsou tamtéž, ochota a pokora lékařů tam už je dlouho. A my pacienti jsme jako ovce, které čekají na porážku, šlapeme ve stádu a když chce náhodou jedna vybočit, tak dostane kousanec od hlídacího psa, některé to skolí dřív, některé vydrží.
Už se nad tím nebudu rozčilovat. To, co udělali za sviňárnu (už ste nám dali prachy, tak honem, honem, musíte nás vzít zpátky!!!), vzali si jako růkojmí obyčejný lidi, to je něco tak sprostého, že sprostčí věc jsem asi nezažila.
Upřímě - je mi z nich nablití.
Nejde mi o to, že chtěli víc peněz, to chce dnes každý, ale ten nafoukanej způsob!!! Bych je hnala za hranice, kde by skončili na samotném dně platebních pásek. Hymlhergotdonemetrkrucajselement!!!!!!!
lemaz píše:
Systém je v tádydády, peníze jsou tamtéž, ochota a pokora lékařů tam už je dlouho. A my pacienti jsme jako ovce, které čekají na porážku, šlapeme ve stádu a když chce náhodou jedna vybočit, tak dostane kousanec od hlídacího psa, některé to skolí dřív, některé vydrží.Už se nad tím nebudu rozčilovat. To, co udělali za sviňárnu (už ste nám dali prachy, tak honem, honem, musíte nás vzít zpátky!!!), vzali si jako růkojmí obyčejný lidi, to je něco tak sprostého, že sprostčí věc jsem asi nezažila.
Nejde mi o to, že chtěli víc peněz, to chce dnes každý, ale ten nafoukanej způsob!!! Bych je hnala za hranice, kde by skončili na samotném dně platebních pásek. Hymlhergotdonemetrkrucajselement!!!!!!!
Já myslím, že to nebylo tak hrozný. Vždyť normálně ordinují. A stejně i kdyby stávkovali, tak se to dotkne jenom těch nemocných, co jsou závislý na nemocnicích.
lemaz píše:
Systém je v tádydády, peníze jsou tamtéž, ochota a pokora lékařů tam už je dlouho. A my pacienti jsme jako ovce, které čekají na porážku, šlapeme ve stádu a když chce náhodou jedna vybočit, tak dostane kousanec od hlídacího psa, některé to skolí dřív, některé vydrží.Už se nad tím nebudu rozčilovat. To, co udělali za sviňárnu (už ste nám dali prachy, tak honem, honem, musíte nás vzít zpátky!!!), vzali si jako růkojmí obyčejný lidi, to je něco tak sprostého, že sprostčí věc jsem asi nezažila.
V tom s tebou souhlasim, ja mela na mysli neco jinyho ![]()
VERCATOMIK píše:lemaz píše:Já myslím, že to nebylo tak hrozný. Vždyť normálně ordinují. A stejně i kdyby stávkovali, tak se to dotkne jenom těch nemocných, co jsou závislý na nemocnicích.
No, a tohle mi jde. Já je akutně nepotřebuju, ani ty ne. Ale co ta panika u lidí, co byli objednaný na nějakou těžkou operaci? Nebo maminky s tp začátkem března?
Vzali si lidi jako růkojmí. To mi nikdo nevymluví.
A konkrétně já mám zkušenost takovou, že gynekolg HA cpe, vnucuje, nutí horem dolem a tvrdí, jak je to neškodné!Když už jste zmínily HA.Proč to asi dělá?Já mysím, že chápeme důležitost klasické medicíny, ale systém špatný je