Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@irca555 kup drozdi chlazene, je to mala kostka 42 gramu a drz se stritkne a nesplasene receptu ![]()
Jo a počítej s tím, ze si na lagnose jeste dost pockas, 20 minut kvasek, zadelat testo zabere cas a pak aspon hodku kynuti
@irca555 píše:
@guudy jejda ajooooooooo já jsem to nějak přehhlédla ajo tam není 1,5 L ale 150 ml… koukám rychle, nepřemýšlím mám hlad… áchjo tak to je trapas!![]()
![]()
![]()
… no tak já jdu asi rovnou do toho obchodu pro nový kvásek
![]()
![]()
. D
Teraz som si vsimla, ze recept pise 1 drozdie, tym myslia 1 kocku cerstveho drozdia (42g). Tak si kup take. Alebo si prepocitaj, kolko to je sucheho. Z hlavy to neviem, pouzivam len cerstve. Ale neplati, ze 1g cerstveho=1g suseneho. ![]()
Lepší je použít klasické droždí. Rozdrobit, lžičku cukru a trochu (tak půl deci) vlažného mléka/vody, rozmichat a dat na teplé místo.
Sušené sypu rovnou do mouky a hned zadělám.
@guudy jasný, koupím tu kostku, prcnu to tam dám tam 150 MILILITRŮ vody a budu doufat
Kup si praskovy patlalko. Pohlreich dříve tyto lidi hazel do šachty.
![]()
@irca555 píše:
@Klanel TeĎ na to koukám, mám hlad, nepřemýšlím, rychle jsem našla recept…![]()
… nojo tak já jdu do toho obchodu znova
![]()
Dnes budes mat neskory obed
. Ale nabuduce uz budes vediet co a ako ![]()
@irca555 píše:
@guudy jasný, koupím tu kostku, prcnu to tam dám tam 150 MILILITRŮ vody a budu doufat
Dala bych míň a pak dolila až budeš dělat těsto.
Jsem zpátky pro jistotu jsem koupila droždí několik… tak teĎ se jenom v těch vašech doporučeních zorientovat… a jdu na to
@aiwwa Dík, udělala jsem to jak si řekla… rozdrolila, 50 ml vlažné vody a lžička malá cukru… zakryla uttěrkou, pustila troubu na 50 stupnů a prcla to tam? co ted? to asi nebud chtít dlouho nechávat v troubě? Díky za návody, já s matkou nebydlím a táta mi s tím nepomžůe ![]()
@irca555 píše:
@aiwwa Dík, udělala jsem to jak si řekla… rozdrolila, 50 ml vlažné vody a lžička malá cukru… zakryla uttěrkou, pustila troubu na 50 stupnů a prcla to tam? co ted? to asi nebud chtít dlouho nechávat v troubě? Díky za návody, já s matkou nebydlím a táta mi s tím nepomžůe
To ti vykyne hned, do 20 minut. ![]()
@Klanel TeĎ na to koukám, mám hlad, nepřemýšlím, rychle jsem našla recept…
… nojo tak já jdu do toho obchodu znova