Dělám uspávání dobře?

Sindarela
3.3.08 14:08

Dělám uspávání dobře?

Ahoj, mám jen takový dotaz. Náš 14 měsíční chlapeček si v poslední době navykl před spaním hodně řvávat. Už v létě jsem zkoušela vyřvávací metodu. To měl tak 7 - 8 měsíců. Párkrát to zabralo, ale teď moc ne. Aby byl klid, tak si tam sednu s ním, což do nedávna zabíralo a brzy spal. Ale asi týden si tam dělá blbinky, stoupá, směje se a otáčí a zase stoupá. Když po několika výzvách a položeních si zase stoupá, jako by se nic nemetlo, řeknu „pa pa“ a odejdu. Šílený řev nastane ještě než opustím ložnici a pokračuje tak dlouho, než tam zase nepřijdu. To už je ale tak unavený, že ho jen položím a chvíli hladím a spí. Dělám dobře, že ho nejdřív nechám vyřvat a pak na podruhé tam zůstanu? Ono to ale zabírá. Mám totiž ještě starší holčičku a nemůžu celý večer přece prosedět u postýlky v ložnici, musím jít si popovídat s ní do pokojíčka a pohladit na dobrou noc. Ona je už rozumná, usíná sama. Má 4,5.
Poraďte a děkuji. Sindarela :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1234
3.3.08 14:54

Sindarelo,
já bych odešla hned, protože přesně to samé dělal náš Mates. Byli jsme na týden u kamarádky, tak jsem si říkala, že u něho při usínání budu, aby se nebál. Jenže byla jsem tam třeba hodinu a on taky blbnul, chechtal se, vstával, natahoval se po mně atd. Taky jsem mu hozila, byla jsemvzteklá, furt jsem ho dávala dolů, ale trvalo vždycky horzně dlouho, než fakt usnul.
Takže na jiné další návštěvě jsem u něj byla jen na pusu a pa pa, jsem tady vedle a nazdar. Plakal, ale brzy se uklidnil. Poku ne, zašla jsem tam za chvilku a zase řekla to samé, prostě ta klasická metoda kontrolovaného pláče. Asi třetí den už usnul bez problémů.
Být Tebou, tak tam nejsem vůbec, protože podle mě těžko pochopí, že tam budeš třeba deset minut, jak bys chtěla Ty, a ne půl hodiny, jak bych chtěl on.M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
3.3.08 21:31

Sindarelo - ono to asi bude s věkem to řvaní … malej od 10 měsíce usínal sám, taktéž naučen vyřvávací metodou. Fungovalo to skvěle … zapěla jsem krátkou písničku či něco málo početla, rozloučila se a šla jsem. Ale cca ve 13m jak kdyby se něco zvrtlo a jakmile jsem se zvedla začal řvát jak tur a řval a řval … :roll: Byl to hroznej řev a stejně neusnul.Tak jsem se na to vyprdla, a doteď sedím u něj než usne. Zpočátku jsem musela i třeba přes půl hodiny číst, než zabral. Teď už je naučenej na jednu malou pohádku či písničku, a pak v tichu usne a já si čtu. Malej nemá u postýlky jednu postranici, aby v noci mohl za mnou sám, takže už ani nejde ho tam nechat samotnýho, protože by vylezl z pelechu, dělal neplechu, popř by stejně přišel za náma :roll: .Tak na to prdím … uspávání je tak na 15 min až na výjimky, takže mě to tak nevadí :-).
Jinak správně by ses k němu neměla vracet .. jen ho položit a zas jít pryč, bo takhle ho jen utvrzuješ v tom, že on vyhrál nad tebou a ničeho tím nedocílíš. mmch, a co kdybys dala obě děti k sobě a četla jim? Malej by usnul a malá by byla spokojená žes i u ní, a ty bys byla taky spokojená že ani jedno dítko neochudíš o tvou přítomnost :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510