Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Partner tuto genetickou vadu má. Proběhlo několik transferů s jeho spermiemi a skončilo to maximálně potratem. Sám se rozhodl pro dárce a nakonec se nám to po 5 letech povedlo ![]()
@Anonymní píše: Více
Dekuju! Dekuju moc za tuhle informaci! Rikala jsem si, ze kdyz uz by neco nasli, tak jaka je vubec pravdepodobnost, ze se to uchyti… partner se s moznosti darce smiril okamzite, je to prakticky jen muj problem a tohle mi to usnadni.
Každý na to má samozřejmě svůj názor. Partner s tím přišel sám, takže u nás to bylo jasný hned
pro mě třeba lepší přijmout dárce, než jít do adopce
pak jsme si říkali, že jsme to mohli udělat rovnou a ne čekat 5 let. Ale kdo to mohl vědět ![]()
Jinak nevím, zda někdo otěhotněl a donosil s touto vadou. Zase aby to nevypadalo, že to na 99% nejde ![]()
Držím palce, ať vám to vyjde, ať už se rozhodnete jakkoliv ![]()
@Anonymní píše: Více
Já vím, pro mě je samozřejmě také lepší volba dárce než adopce… a než se několik let prát s nadšením, že tam třeba něco našli a pak naopak se zklamáním z potratu, tak bude lepší nebýt sobecká, nenutit ho do MESY a srovnat se s tím, že “pouze” geneticky bude to mimčo odlišné… hledala jsem nějaké případy, kdy se to podařilo, ale ta pravděpodobnost je spíš nulová ![]()
Ještě jednou moc děkuji ![]()
Ahoj, genetickym vysetrenim byla u partnera zjistena delece AZFb na Y chromozomu. Doporucili nam podstoupit MESU. Podarilo se vam nekomu miminko s touto diagnozou? Dekuji vam za pripadne odpovedi… mam problem se smirit s predstavou, ze bychom museli podstoupit prijem darovaneho spermatu a nemeli bychom sve vlastni spolecne dite…