Delece AZFb – podařilo se Vám miminko s touto diagnózou?

Anonymní
25.6.25 11:25

Delece AZFb

Ahoj, genetickym vysetrenim byla u partnera zjistena delece AZFb na Y chromozomu. Doporucili nam podstoupit MESU. Podarilo se vam nekomu miminko s touto diagnozou? Dekuji vam za pripadne odpovedi… mam problem se smirit s predstavou, ze bychom museli podstoupit prijem darovaneho spermatu a nemeli bychom sve vlastni spolecne dite…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.6.25 20:54

Partner tuto genetickou vadu má. Proběhlo několik transferů s jeho spermiemi a skončilo to maximálně potratem. Sám se rozhodl pro dárce a nakonec se nám to po 5 letech povedlo :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.25 03:23
@Anonymní píše: Více

Dekuju! Dekuju moc za tuhle informaci! Rikala jsem si, ze kdyz uz by neco nasli, tak jaka je vubec pravdepodobnost, ze se to uchyti… partner se s moznosti darce smiril okamzite, je to prakticky jen muj problem a tohle mi to usnadni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.25 08:35

Každý na to má samozřejmě svůj názor. Partner s tím přišel sám, takže u nás to bylo jasný hned :) pro mě třeba lepší přijmout dárce, než jít do adopce :) pak jsme si říkali, že jsme to mohli udělat rovnou a ne čekat 5 let. Ale kdo to mohl vědět :)
Jinak nevím, zda někdo otěhotněl a donosil s touto vadou. Zase aby to nevypadalo, že to na 99% nejde :lol:

Držím palce, ať vám to vyjde, ať už se rozhodnete jakkoliv :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.25 12:18
@Anonymní píše: Více

Já vím, pro mě je samozřejmě také lepší volba dárce než adopce… a než se několik let prát s nadšením, že tam třeba něco našli a pak naopak se zklamáním z potratu, tak bude lepší nebýt sobecká, nenutit ho do MESY a srovnat se s tím, že “pouze” geneticky bude to mimčo odlišné… hledala jsem nějaké případy, kdy se to podařilo, ale ta pravděpodobnost je spíš nulová :,(
Ještě jednou moc děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí