Délka karantény - zmatek

Anonymní
24.11.21 20:47

Délka karantény - zmatek

Prosím, já už jsem asi blázen. Syn měl 14.11. pozitivní test. (Chytil od spolužáka) Měla jsem za to, že karanténa momentálně 14 dní od testu. To samé nám řekla dětská (hygiena nevolala vůbec) A dnes TEČKA vygenerovala certifikát o prodělání kovidu, malej se rozsvítil zeleně a na certifikátu je platnost ode dneška. Do školy ho nepošlu, kdyby to byl zase nějakej „teckovanej“ nesmysl. Jenom mi přijde blbé, že si vybírám v práci nějaký volná a homeofice, všechno komplikují a ve finále teda mohl být dnes už ve škole? :nevim: 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65223
24.11.21 20:50
@Anonymní píše:
Prosím, já už jsem asi blázen. Syn měl 14.11. pozitivní test. (Chytil od spolužáka) Měla jsem za to, že karanténa momentálně 14 dní od testu. To samé nám řekla dětská (hygiena nevolala vůbec) A dnes TEČKA vygenerovala certifikát o prodělání kovidu, malej se rozsvítil zeleně a na certifikátu je platnost ode dneška. Do školy ho nepošlu, kdyby to byl zase nějakej „teckovanej“ nesmysl. Jenom mi přijde blbé, že si vybírám v práci nějaký volná a homeofice, všechno komplikují a ve finále teda mohl být dnes už ve škole? :nevim: 8o

tečka má od pondělí problémy, karanténa je na 14 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
24.11.21 21:03

Izolace po pozitivním testu je opravdu dva týdny. Certifikát je možná zelený už od 11.dne, kdy se dá stáhnout, nicméně ty dva týdny opravdu musí zůstat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
24.11.21 21:08

Karanténa 14 dní, certifikát se objevuje dřív, ale není to konec karantény.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.21 21:13
@Aspera píše:
Karanténa 14 dní, certifikát se objevuje dřív, ale není to konec karantény.

No ale je na něm platnost od: 24.11. Kdyby byla zelená jen tečka, tak je mi to jedno, ale čistě teoreticky, kdybych ten papír teď vytiskla, tak mužem do kina! (Samozřejmě bych to neudělala, ale někdo by mohl) Navíc malýmu už vůbec nic není, jen se tu pleská…

• Citovat
  • Upravit
30316
24.11.21 21:16
@Anonymní píše:
No ale je na něm platnost od: 24.11. Kdyby byla zelená jen tečka, tak je mi to jedno, ale čistě teoreticky, kdybych ten papír teď vytiskla, tak mužem do kina! (Samozřejmě bych to neudělala, ale někdo by mohl) Navíc malýmu už vůbec nic není, jen se tu pleská…

Taky sem se tomu divila a bylo mi vysvětleno hygienou, že 14 dní bez ohledu na to co je na certifikátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65223
24.11.21 21:16
@Anonymní píše:

ale já už jsem ti psala, že mají problémy. Někteří pro změnu jsou očkovaní a ukazuje jim to červeně. Zrovna před chvílí to někdo psal do jiné diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7951
24.11.21 21:28
@Anonymní píše:
Prosím, já už jsem asi blázen. Syn měl 14.11. pozitivní test. (Chytil od spolužáka) Měla jsem za to, že karanténa momentálně 14 dní od testu. To samé nám řekla dětská (hygiena nevolala vůbec) A dnes TEČKA vygenerovala certifikát o prodělání kovidu, malej se rozsvítil zeleně a na certifikátu je platnost ode dneška. Do školy ho nepošlu, kdyby to byl zase nějakej „teckovanej“ nesmysl. Jenom mi přijde blbé, že si vybírám v práci nějaký volná a homeofice, všechno komplikují a ve finále teda mohl být dnes už ve škole? :nevim: 8o

izolace je 14 dní. UZIS to nezměnil od doby co byla izolace jen 10 dní. Do školy samozřejmě nemůže. Já to mám podobné, dítě pozitivní 15.11 a certifikát očekávám zítra :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7951
24.11.21 21:30
@vokishka píše:
tečka má od pondělí problémy, karanténa je na 14 dní

to není chybou Tečky, to je tím, že dřív byla izolace 10 dní a na UZISu zaspali a nikdo to nezměnil. Já bych tedy byla pro zkrácení izolace, 14 dní je zbytečně dlouho. Takže i kdyby to dítě šlo po 10 dnech do školy, tak nikoho nenakazí. Jen bude porušovat legislativu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí