Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
nevíte,jak by měl asi vypadat děložní čípek v těhotenství?Já jsem dnes při sprchování zjistila,že mám čípek měkký a kapičku i otevřený,jsem ve 27.týdnu.Moc se nesleduji,takže nevím,jestli je tak pořád.
Helusa80 píše: .Moc se nesleduji
To já taky ne a jen velmi matně tuším kde bych ten čípek měla hledat
, natož pak jestli ej otevřený nebo uzavřený
, to bych teda raděj řešila s doktorama a ne tady, neb co já vím tak je čípek v těhu docela podstatný..
Co? Mně ani nenapadlo, že bych tam dosáhla… to se dá?
Jinak o čípku mě informuje vždycky doktor na kontrole, jen řekne, že je v pořádku a pak píše do těhu průkazky. Takže se s tím netrápím ![]()
Ja si na nej chmatala a akorat jsem z toho vysilovala. Doktor mi to pak radejji zakazal a jeste me varoval, ze si tam zanesu infekci. tak jsem prestala chmatat a opravdu mi bylo pswychicky lip.
Helus, ja si teda kontrolovala cipek, kdyz jsme se o mimco snazili, ale ted bych to taky radsi moc neriskovala kvuli nejake infekci. Kadopadne kdyz uz jsi ho zkoumala a mas pocit ze je lehce otevreny, tak utikej k doktorovi. V 27. tydnu by mel byt jeste tuhy a zavreny. Ale hlavne se nestresuj, to co tobe muze prijit lehce otevrene nemusi pripadat doktorovi ![]()
Tak dnes se mě pěkně rozjela mykoza,takže možná to bude tím.....už včera večer jsem měla výtok,tak proto jsem si tam šahala,jinak to vůbec nedělám,bylo to poprvé a naposled.