Vyrážka ve 34. týdnu těhotenství

7
1.7.09 11:34

vyrážka v těhotenství

Dobrý den,

jsem v 34 tt. a udělala se mi vyrážka nejprve na bříšku (a nyní je tato vyrážka již po celém těle), šla jsem k doktorce a ta mi naordinovala tekutý pudr a obklady.

Obklady jsou příjemné ale nic nezabírá jakožto léčící prostředek. Tekutý pudr nezabírá a už 4 noc nemohu v klidu spát - vždy se ve spánku začnu škrábat (je to fakt k nevydržení) a pak už jsem vzhůru a dávám si studenou sprchu - jenže za pár minut po sprše to začne svědit znovu.

Nemůžu mít přez ta místa ani žádnou textílii - to mě pak rozdráždí úplně. Nejhorší je to v jamkách a na bříšku............

Už fakt nevím co s tím. Ale hlavně bych potřebovala vědět, zda pokud u mne došlo k takovéto kožní reakci, zda to neohrožuje i prcka nebo zda nebude mít následky viditelné na kůži???!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
eva184
1.7.09 11:55

ahoj
přesně to jsem měla já před porodem, to bylo cca ve 30tt. rodila jsem ve 33+5 dvojčátka, tekutý pudr nezabíral, ani mýdlo od kožařky, potom mi dala mast která se dělala v lékárně , ale nic , no vynechala jsem potravinyco mohou způsobit alergii poradila mi to kožařka, čokoládu, jahody papriky atd., malinko to odeznělo, pár dní před porodem to ustalo, po porodu mi ještě svěděla pokožka, škrábala jsem se, no děs, chce to vydržet, zkus kožařku ještě jednou at ti napíše něco jiného na zklidnění, pudr nezabírá , mně teda taky ne.Hodně štěstí
Může ti zabrat třeba něco jiného, no hlavně at tě to dlouho netrápí, taky jsem dávala studené obklady.

• Citovat
  • Upravit
4705
1.7.09 13:09

Taky jsem měla vyrážku (neznámého původu) cca v 20-25.týdnu…nevím přesně, je to už 4 roky :oops: ale byla jsem zralá na bohnice. Spát nešlo, nejlíp mi bylo, když jsem se do šílena drbala, to se podobalo extázi. JInak děs. Dr. nevěděli co…ekzém ne, kopřivka ne… Tekutý pudr mi situaci zhoršil, protože ta místa vysušil.
Dopadlo to tak, že jsem nakonec šla jinam a tam mi po poradě s gyndr. dali nějakou hormonální mast - po pár máznutích se to začalo lepšit, pak jsem to vyhojila měsíčkovou mastí.
Bylo to jako kopřivka, splývalo to v červené, později modravé pupence a mapy. Vypadal jsem jak lepra. Dráždilo všechno, oblečení nemyslitelné, teplo hrozné, nejlepší prostě drbačka nebo ledové obklady.

Později se mi po porodu ještě trochu vyskytla a i nynní, ale jen pár ppupínků a většinou to má souvislost s tím, že to přeženu s mléčnými výrobky a mlékem. Takže asi alergie na mléko…
 NiKi

Mimouše to určo neohrožuje, kůži bude mít hezkou, to si piš!!! :P akorát já jsem se modlila, ať mě ta modrota opustí, bylo mi hanba by se v porodnici svlíknout - by museli všichni utíct nebo si na:,–(it chemický obleky, sama sebe jsem se štítila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
1.7.09 15:03

ahoj, já mám atopický ekzém a v těhu se mi rozjel tak, že jsem měla po celém těle pláty rudých puchýřků a každý den oloupala asi kýbl suché kůže..obyč.masti nepomáhaly, kožařka mi nechtěla nic jiného napsat, že v těhu nesmí..takže jsem 7 měsíců trpěla jak zvíře.. pak jsem naštěstí se rozhodla jít přímo do nemocnice k jinému kožaři-primáři. Ten když mě uviděl,tak se zhrozil a hned začal ordinovat: napsal mi hned kortikoidy v masti a píchl mi Hydrocortison. říkal, že pro dítě i tělo je mnohem horší zátěž ta vyrážka, protože bouří imunitní systém… vývoj dítěte je už ukončen a lokální masti mu nemůžou ublížit. jaká úleva-po týdnu jsem měla kůži jakžtakž,dalo se to pak udržet v mezích normy jen promazávávním, hlavně jsem se vyspala a nebylo každé sprchování utrpením..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.1.16 04:14

Na konci těhotenství, asi ve 32tt se mi na břiše taky cosik vyhodilo, byť na nic takového nikdy netrpím, vypadalo to jako kopřivka a svědilo to..začalo se to celkem rozšiřovat :?,tak jsem zapátrala a dočetla se, že je na to dobrý heřmánek anebo konopná mast. Nasadila jsem obojí :mrgreen:…do dvou dnů to přestalo svědit a pak to všecičko zcela zmizelo :palec:
Tak hodně zdaru všem těhulkám!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.9.16 04:56

vyrážka s puchýřkem

Maminky, jsem nešťastná. Na konci 30.týdne se mi na prsou a pod prsy objevilo pár vyrážek s puchýřky (bez bílého terčíku), večer se k tomu přidala i horečka a bolest hlavy. Jelikož se u mě neví, zda jsem měla neštovice, jela jsem raději večer na pohotovost. Pan doktor mi řekl, že neštovice to nejsou, že to jsou potničky a na horečku si mám vzít paralen, že mám virozu a mazat vyrážky nějakým pudrem. Mažu už 2dny imazolem. Puchýřky zatím nesplaskly, některé jsou bolestivé, hlavně ty co se mi udělaly během pocení u horečky pod spodním prádlem… a k tomu se vyrojily další a další na zádech, v podpaží, ve vlasech, ale tentokrát (nebo zatím??)bez puchářků. Máte některá zkušenost? začal víkend a bojím se, že mi na pohotovosti neřeknou nic nového, ale budou tam dost kompetentní na vyrážky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.9.16 14:38

vyrážka s puchýřkem

Tak už vím.. Jiná pohotovost byla chytřejší a konzultovali s infekčním oddělením… Jsou to neštovice a bude jich opravdu dost… Není nad to, prodělat je jako dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí