Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Sliznice rozhodně není malá.
V našem CAR pracují i s 6 mm.
Já měla 8× KET. Poslední včera.
Uchytilo se 3×. Z toho 2× potrat 6+.
Sliznici jsem měla od 7 do 10 a nikdy mi estrogenu nezvýšila.
Embrya se začala chytat, až když jsem si sama naordinovala větší dávku progesteronu. Špatně se mi vstřebává. Tedy Estrofem 1-1-1 a Progesteron Besins 2-2-2 to je jako
(Utrogestan 4-4-4) a tato kombinace mi zajistila uchycení embrya. Bohužel 6+ se přestala vyvíjet.
S vysokým Estrogenem je pak problém ten, že se musí navýšit i progesteron, což nikdo nedělá a pak je vnitřní prostředí nerovnoměrné. Estrogenová dominance je pak důvod k tomu, aby byla sliznice pro uchycení nevhodná (i když je vysoká).
Já osobně bych takovou dávku nebrala.
Navíc - Musí ti být hrozně špatně od žaludku…
Držím palce
Mě taky dnes naplanoval Mudr transfer na 26 dc. porad jsem mela nizkou sliznici a tak mi pridaval estroferm a lenzetto. Ted jsem 19 dc na 2-1-2 estr a 1-1-1 len.dnes jsem si pichla ovitrelle a od zitra zacinam s amelgenem a sliznici mam 6,8-7,2. Tak jsem taky zvedava jak to dopadne..
@Veru333 díky za odpověď
při každém transferu jsem měla estrofem 2-2-2 a utrogestan 2-2-2. Žaludek mám v pohodě
já jsem právě taky vždy měla kolem 6 týdne konec
tak už si nevím rady. No uvidíme ve středu. Takže pokud bude sliznice kolem 8, mám jít do transferu, i když to bude 26dc? ![]()
@Alojska tak snad to bude v pohodě. No kdybych mohla přirozeně, tak to mám asi jako ten transfer, protože ovulace je fakt až kolem 21 dne 😀 a ovitrelle si pícháš proč?
ten jsem nikdy neměla při řízeném cyklu ![]()
Ovitrelle se picha k vyvolani ovulace. Kdyz se bere estroferm tak ke spontalni ovulaci nedojde a timhle se nastartuje cely proces vedouci k otehotneni☺️️ je to jen jedna injekce cca tyden pred ket
@Alojska Jojo, to samozřejmě vím. Jen při každém řízeném cyklu jsem od začátku brala estrofem, pak se nasadil utrogestan a transfer. Nikdy mi nedali při řízeném cyklu ovitrelle, a to jsem byla ve třech centrech
ten jsem dostala jen při punkcích, nebo když jsme zkoušeli přirozený cyklus bez estrofemu. Tak teď nevím, jestli nedělali u mě chybu
![]()
Ja jsem ted ve druhem centru a pred tim mi ho davali taky..ale mozna tady maji jen jine postupy..taky neberu utrogestan, ale amelgen. Je treba verit, ze v Car vedi co delaji 🤞
@Alojska amelgen jsem měla jednou, ale ten mi vůbec nesedl
s tím ovitrelle jsi mi nasadila brouka do hlavy ![]()
Tak se na to zeptej az pujdes ve stredu na kontrolu. To by ještě porad slo pichnout..ja jsem za amelgen radeji. Utrog jsem brala pri prvnim ivf 2-2-2 a mela jsem pocit, ze se pěchuju jak polštář 🤣
@Alojska
Jo jo, zeptám. Díky
no já zase ten amelgen měla a mohla jsem se dole udrbat
nevím, co mi na něm nesedělo ![]()
A mate zjisteny nejaky problem? 10 transfer je uz celkem hodne. V jednom CAR u nas stacila sliznice 6, v jinem jsme s lekarkou cekali na vyssi, ale k uspechu to nevedlo.
@Sněhurka18 zdá se, že jsem bez problému. Hormonální profil ok, dobrá zásoba vajíček, štítná ok, na laparce jsem byla, vše ok. Genetika ok. Nk buňky z dělohy ok, i reprodukční imuno je v pohodě. Nějaké malinké odchylky tam jsou, ale dle dr Černé (Malickove) nejsou závažné, aby se zahajovala léčba. Jinak nevím, co je ještě dobré vyšetřit.
Zdravím,
ani to už nepočítám. Všechny transfery bez úspěchu, zatím jen 3 biochemka. Momentálně jsem ve fázi 16dc. Sliznici jsem měla 12dc kolem 8,6mm. Doktorka chtěla udělat ještě jednu kontrolu, dnes (16dc) sliznice 7,5mm. Od 1dc jsem brala estrofem 2-0-2. Teď mi byl zvednut na 3-0-3. Na kontrolu jdu ve středu, to budu 21dc. Zamraženy máme 3 blasty. Takže by pak byl transfer 26dc.
ráda bych nějaké rady, zkušenosti - máme před sebou asi 10 nebo 11 transfer
Je možné, že zase ta sliznice naroste? Stalo se už někomu z vás, že takhle klesla, i když jste brala estrofem nebo něco podobného na sliznici? Už si nevím rady.

Taky podle kontroly by byl transfer až 26dc, není to už pozdě?
Jinak své cykly mám také delší, kolem 21dne ovulace, ms kolem 35-37 dnů. Doktorka mi řekla, že tedy uděláme ještě jednu kontrolu. Když vaječníky spí, že nám je jedno, kdy se transfer udělá
Děkuju za rady, hezký pátek