Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
https://www.facebook.com/…87469718754/
Datum se ještě upřesní, ale přidejte se… Bojujme za jednotný výplatní termín rodičovských příspěvků a mateřských.. Nenechme maminky a jejich děti živořit!! ![]()
K čemu to je, vy si zařvete, na nově budou mít co vysílat a ty nahoře se vám budou za rohem smát
Alespoň uvidí, že tohle není v pořádku a možná se o tom začně pořádně diskutovat…
@ohýnek píše:
K čemu to je, vy si zařvete, na nově budou mít co vysílat a ty nahoře se vám budou za rohem smát
A kvůli tomuhle někdo živoří?? Že dorazí peníze o týden později? Stačí přeci vždy počítat s tím nejposlednějším termínem a ne utratit hned vše a pak čumět..
@Gabčulinda píše:
https://www.facebook.com/…87469718754/Datum se ještě upřesní, ale přidejte se… Bojujme za jednotný výplatní termín rodičovských příspěvků a mateřských.. Nenechme maminky a jejich děti živořit!!
ahoj, otevřela jsem to, ale pro mne, neznalou, ten text není pochopitelný. O co jde? Rodičák nechodí v termínu, jak by měl?
Já si totiž pamatuju jen, že někde vyplácejí dříve než musejí, ale ne později. A v tom jim asi nikdo bránit nebude, ne?
Díky, když mi napíšeš, v čem je aktuálně problém- a za co konkrétně b y se demonstrovalo.
Příspěvek upraven 19.02.13 v 17:34
@anairda souhlasím. Na výplatu je ze zákona lhůta a tu většinou úřady neporušují, takže dle mého jsou protesty trochu mimo mísu… Na druhou stranu chápu ty maminky, když nemají rezervy a je to jejich jediný příjem a musí čekat o týden dýl. Bohužel, ale musí se počítat s tím, že peníze můžou přijít i později. Když přijdou dřív, tak nikdo neprotestuje, že není dodržen termín…
@Michelle32 píše:
@anairda souhlasím. Na výplatu je ze zákona lhůta a tu většinou úřady neporušují, takže dle mého jsou protesty trochu mimo mísu… Na druhou stranu chápu ty maminky, když nemají rezervy a je to jejich jediný příjem a musí čekat o týden dýl. Bohužel, ale musí se počítat s tím, že peníze můžou přijít i později. Když přijdou dřív, tak nikdo neprotestuje, že není dodržen termín…
Tak jako tak je na měsíc pořád stejný peníz, jde jen o to, jak si to která maminka rozvrhne.. ![]()
Clovek co chodi do prace ma take stanovene datum kdy vyplatu dostane. vschni mame trvale prikazy ktere musi byt do urciteho data zaplaceny, najmy atd atd. ![]()
Tak já to taky trošku nechápu…
u maminek samoživitelek jo, tam mlčím…
Ale co ty, co mají manžela???tátu dětí???to jako přece nežijou z příspěvku ne???
@0075 píše:
Clovek co chodi do prace ma take stanovene datum kdy vyplatu dostane. vschni mame trvale prikazy ktere musi byt do urciteho data zaplaceny, najmy atd atd.
to je sice možné, jenže úřad má na výplatu 30 dní, což je vlastně taky termín…
@0075 píše:
Clovek co chodi do prace ma take stanovene datum kdy vyplatu dostane. vschni mame trvale prikazy ktere musi byt do urciteho data zaplaceny, najmy atd atd.
Ano, ale urad na to ma taky termin DO KDY musi penize odeslat. Je to myslim do 30. v kalendarnim mesici. To, ze chodi rodicak nekde o tri tydny drive ale neznamena, ze tak musi chodit porad.
Presne, prece nemuzu zit na korunu a nemit pak na jidlo. No a trvale prikazy mam dane na pozdejsi termin, abych mela jistotu, ze tam do te doby penize budou. Toto mam udelano od doby, co jsem presla ze statniho do soukromeho sektoru a vyplaty se obcas o nejaky den i tyden posunuly
Jo kdyby nam ty penize vubec nedorazili, to by byla jina
Příspěvek upraven 19.02.13 v 18:13
Já nevím ale mě tento měsíc přišel rodičák dokonce dřív než vždy.
Jsem samoživitelka, a kdybych měla počkat týden na víc nejspíš bych to vyřešila půjčením pár korun od rodiny a pak to hned vrátila. Na protesty je tu spousta ožahavějších témat ![]()
@Sarik12 píše:
Presne, prece nemuzu zit na korunu a nemit pak na jidlo. No a trvale prikazy mam dane na pozdejsi termin, abych mela jistotu, ze tam do te doby penize budou. Toto mam udelano od doby, co jsem lres, a se statniho do soukromeho sektoru a vyplaty se obcas o nejaky den i tyden posunuly
Jo kdyby nam ty lenize vubec nedorazili, to by byla jina
Přesně tak, stačí přemýšlet.. ![]()