Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maculinka píše:
Vy jste všechny samoživitelky?Jste tu některé chytré jako rádia, jak byste to udělaly/nedělaly, ale zajímalo by mě, jestli některá z vás je vůbec samoživitelka (především teď, jak vše podražilo). Protože jestli ne, tak teprve vaše názory jsou mimo mísu
Jako je pravda, že pokud se někomu točí na účtě třeba jen 10000 rodičáku a platí si bydlení, nemůže si příkazy posunout na konec měsíce, a jeden měsíc mu to přijde třeba na začátku, uprostřed vše zaplatí, a další měsíc mu to dojde až na konci, tak logicky nemůže opět uprostřed zaplatit… Ale otázkou je, jak takové maminky umí skutečně hospodařit, a jestli ty příkazy opravdu na konec měsíce přesunout nejdou?
Maculinka…už jsem psala, že samoživitelky chápu…čti…
že chápu samoživitelky, co nemají ani alimenty…
U nás je třeba normál, že když se nájem nestrhne 15. v měsíci, tak se pak strhává na konci ještě jednou…
Domluvit to jde jistě všude…
Já si taky nestěžuju a nikdy nestěžovala…jak jsem psala, ani jsem nevěděla, kdy to chodí…
A přesně jak je psáno…když demonstrace, tak za něco smysluplného…více školek, částečné úvazky atd
@anairda píše:
Jako je pravda, že pokud se někomu točí na účtě třeba jen 10000 rodičáku a platí si bydlení, nemůže si příkazy posunout na konec měsíce, a jeden měsíc mu to přijde třeba na začátku, uprostřed vše zaplatí, a další měsíc mu to dojde až na konci, tak logicky nemůže opět uprostřed zaplatit… Ale otázkou je, jak takové maminky umí skutečně hospodařit, a jestli ty příkazy opravdu na konec měsíce přesunout nejdou?
Datum splatnosti příkazu si nastavit můžeš.
@Burj Chalifa
ty rozhodně nebudeš samoživitelka
Jako já taky nejsem samoživitelka, ale tyhle kecy o finančních rezervách mě nadzvedávají ![]()
Nejdřív se projděte v botách druhého a pak suďte ![]()
@mari1912 píše:
@Burj Chalifa
ty rozhodně nebudeš samoživitelkaJako já taky nejsem samoživitelka, ale tyhle kecy o finančních rezervách mě nadzvedávají
Nejdřív se projděte v botách druhého a pak suďte
Já nehovořím o finančních rezervách v řádu desetitisíců, ale pravidelně dát stranou byť i jen symbolickou částku možné je.Na překonání těch nemnoha dní, co nedošla dávka. Prostě to možné je. A vyjádření o kecech si nech na doma bližním.
Pořád tvrdím, že jsou to jenom kecy těch, kdo absolutně neví která bije…
A na hrubý pytel hrubá záplata-jak jsem psala-nesuďte někoho, v koho kůži jste nebyly
Chtěla bych vás vidět…Mít deset tisíc, zaplatit poplatky a ještě si dávat na stranu-i kdyby symbolickou částku, když poslední týden i bez dávání na stranu už nemáte a stejně by jste na tuto rezervu musely sáhnout.
Takže za mě KECY dámy… ![]()
@mari1912 píše:
A na hrubý pytel hrubá záplata-jak jsem psala-nesuďte někoho, v koho kůži jste nebyly
Chtěla bych vás vidět…Mít deset tisíc, zaplatit poplatky a ještě si dávat na stranu-i kdyby symbolickou částku, když poslední týden i bez dávání na stranu už nemáte a stejně by jste na tuto rezervu musely sáhnout.
Takže za mě KECY dámy…
Jak můžeš vědět, kdo byl kdy v jaké situaci.. Jak už jsem psala, mě stačila ta maminka v reportáži. Někdo holt šetřit neumí.
@anairda
Tak tam jsem taky nechápala jak může být samoživitelka-spíš to asi bude jinak bych řekla, ale o tu asi nešlo. No je pravdou, že mohli dát jinou paní, která by lépe reprezentovala tu chudší část maminek ![]()
@mari1912 píše:
Takže za mě KECY dámy…
Nechápu, kde bereš jistotu, že nevíme, co to taková situace obnáší. Dokonce Ti o sobě mohu prozradit, že jsem také matka samoživitelka, která se musela poprat s těžkým postižením dítěte. A tato situace mě naučila myslet na zadní kolečka, opravdu vážit každou korunu a dávat ji stranou pro události nenadálé. Prostě to jde a musí jít, se zpožděnou dávkou se nakonec každý nějak vyrovná, protože těch pár dní se prostě překlenout dá. Železnými zásobami jídla doma, mimořádnou výpomocí od blízkých, event. jednorázovou dávkou. I umět hospodařit a vážit každou korunu. Případně požádat o jednorázovou překlenovací dávku. A ještě jedno - ty kecy si nech na doma, já na ně zvědavá nejsem, jestli je u Vás doma takový slovník běžný, Vaše věc, ale sem to netahej,
@mari1912 píše:
@anairda
Tak tam jsem taky nechápala jak může být samoživitelka-spíš to asi bude jinak bych řekla, ale o tu asi nešlo. No je pravdou, že mohli dát jinou paní, která by lépe reprezentovala tu chudší část maminek
To určitě mohli, ale nejvíc vždycky řvou ty, které na tom nejsou zdaleka tak špatně..
Já si ale prostě pořád myslím že ty příkazy se posunout dají, pak by bylo po problému.. ![]()
@Burj Chalifa
Kecy je slovo hovorové, ne sprosté, tudíž toto slovo s klidem používat budu. ![]()
@anairda píše:
To určitě mohli, ale nejvíc vždycky řvou ty, které na tom nejsou zdaleka tak špatně..Já si ale prostě pořád myslím že ty příkazy se posunout dají, pak by bylo po problému..
Samozřejmě se dají posunout.
@Burj Chalifa píše:
Samozřejmě se dají posunout.
No ale jednodušší je si stěžovat že… ![]()