Demonstrace aneb Pomozme si samy!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11700
23.2.13 14:09
@Maculinka píše:
Vy jste všechny samoživitelky? :jazyk: Jste tu některé chytré jako rádia, jak byste to udělaly/nedělaly, ale zajímalo by mě, jestli některá z vás je vůbec samoživitelka (především teď, jak vše podražilo). Protože jestli ne, tak teprve vaše názory jsou mimo mísu :pankac:

Jako je pravda, že pokud se někomu točí na účtě třeba jen 10000 rodičáku a platí si bydlení, nemůže si příkazy posunout na konec měsíce, a jeden měsíc mu to přijde třeba na začátku, uprostřed vše zaplatí, a další měsíc mu to dojde až na konci, tak logicky nemůže opět uprostřed zaplatit… Ale otázkou je, jak takové maminky umí skutečně hospodařit, a jestli ty příkazy opravdu na konec měsíce přesunout nejdou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65455
23.2.13 14:53

Maculinka…už jsem psala, že samoživitelky chápu…čti…
že chápu samoživitelky, co nemají ani alimenty…
U nás je třeba normál, že když se nájem nestrhne 15. v měsíci, tak se pak strhává na konci ještě jednou…
Domluvit to jde jistě všude…
Já si taky nestěžuju a nikdy nestěžovala…jak jsem psala, ani jsem nevěděla, kdy to chodí…
A přesně jak je psáno…když demonstrace, tak za něco smysluplného…více školek, částečné úvazky atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.2.13 14:58
@anairda píše:
Jako je pravda, že pokud se někomu točí na účtě třeba jen 10000 rodičáku a platí si bydlení, nemůže si příkazy posunout na konec měsíce, a jeden měsíc mu to přijde třeba na začátku, uprostřed vše zaplatí, a další měsíc mu to dojde až na konci, tak logicky nemůže opět uprostřed zaplatit… Ale otázkou je, jak takové maminky umí skutečně hospodařit, a jestli ty příkazy opravdu na konec měsíce přesunout nejdou?

Datum splatnosti příkazu si nastavit můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
23.2.13 15:52

@Burj Chalifa
ty rozhodně nebudeš samoživitelka

Jako já taky nejsem samoživitelka, ale tyhle kecy o finančních rezervách mě nadzvedávají :twisted:
Nejdřív se projděte v botách druhého a pak suďte :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.2.13 18:25
@mari1912 píše:
@Burj Chalifa
ty rozhodně nebudeš samoživitelkaJako já taky nejsem samoživitelka, ale tyhle kecy o finančních rezervách mě nadzvedávají :twisted:
Nejdřív se projděte v botách druhého a pak suďte :cert:

Já nehovořím o finančních rezervách v řádu desetitisíců, ale pravidelně dát stranou byť i jen symbolickou částku možné je.Na překonání těch nemnoha dní, co nedošla dávka. Prostě to možné je. A vyjádření o kecech si nech na doma bližním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65455
23.2.13 18:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
23.2.13 19:00

@Burj Chalifa
Myslím si to taky.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
23.2.13 20:00

Pořád tvrdím, že jsou to jenom kecy těch, kdo absolutně neví která bije…
A na hrubý pytel hrubá záplata-jak jsem psala-nesuďte někoho, v koho kůži jste nebyly
Chtěla bych vás vidět…Mít deset tisíc, zaplatit poplatky a ještě si dávat na stranu-i kdyby symbolickou částku, když poslední týden i bez dávání na stranu už nemáte a stejně by jste na tuto rezervu musely sáhnout.
Takže za mě KECY dámy… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
23.2.13 20:06
@mari1912 píše:
A na hrubý pytel hrubá záplata-jak jsem psala-nesuďte někoho, v koho kůži jste nebyly
Chtěla bych vás vidět…Mít deset tisíc, zaplatit poplatky a ještě si dávat na stranu-i kdyby symbolickou částku, když poslední týden i bez dávání na stranu už nemáte a stejně by jste na tuto rezervu musely sáhnout.
Takže za mě KECY dámy… ;)

Jak můžeš vědět, kdo byl kdy v jaké situaci.. Jak už jsem psala, mě stačila ta maminka v reportáži. Někdo holt šetřit neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
23.2.13 20:08

@anairda
Tak tam jsem taky nechápala jak může být samoživitelka-spíš to asi bude jinak bych řekla, ale o tu asi nešlo. No je pravdou, že mohli dát jinou paní, která by lépe reprezentovala tu chudší část maminek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.2.13 20:11
@mari1912 píše:
Takže za mě KECY dámy… ;)

Nechápu, kde bereš jistotu, že nevíme, co to taková situace obnáší. Dokonce Ti o sobě mohu prozradit, že jsem také matka samoživitelka, která se musela poprat s těžkým postižením dítěte. A tato situace mě naučila myslet na zadní kolečka, opravdu vážit každou korunu a dávat ji stranou pro události nenadálé. Prostě to jde a musí jít, se zpožděnou dávkou se nakonec každý nějak vyrovná, protože těch pár dní se prostě překlenout dá. Železnými zásobami jídla doma, mimořádnou výpomocí od blízkých, event. jednorázovou dávkou. I umět hospodařit a vážit každou korunu. Případně požádat o jednorázovou překlenovací dávku. A ještě jedno - ty kecy si nech na doma, já na ně zvědavá nejsem, jestli je u Vás doma takový slovník běžný, Vaše věc, ale sem to netahej,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
23.2.13 20:12
@mari1912 píše:
@anairda
Tak tam jsem taky nechápala jak může být samoživitelka-spíš to asi bude jinak bych řekla, ale o tu asi nešlo. No je pravdou, že mohli dát jinou paní, která by lépe reprezentovala tu chudší část maminek ;)

To určitě mohli, ale nejvíc vždycky řvou ty, které na tom nejsou zdaleka tak špatně.. :mrgreen: Já si ale prostě pořád myslím že ty příkazy se posunout dají, pak by bylo po problému.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
23.2.13 20:14

@Burj Chalifa
Kecy je slovo hovorové, ne sprosté, tudíž toto slovo s klidem používat budu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.2.13 20:15
@anairda píše:
To určitě mohli, ale nejvíc vždycky řvou ty, které na tom nejsou zdaleka tak špatně.. :mrgreen: Já si ale prostě pořád myslím že ty příkazy se posunout dají, pak by bylo po problému.. :nevim:

Samozřejmě se dají posunout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
23.2.13 20:17
@Burj Chalifa píše:
Samozřejmě se dají posunout.

No ale jednodušší je si stěžovat že… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit