Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky,
mám den před porodem, tedy termín mám zítra, ale vůbec žádné kontrakce nepociťuju. Jsem z toho nervní, že už konečně je ten den na který čekáme,ale já pořád žádné stahy necítím?? je to normální…je to tak , že porod přijde z ničeho nic ?na ozvách sem tam nějaké stahy byly před týdnem…ale , že bych cítila nějaké kontrakce se říct nedá… ![]()
Neboj, až přijdou, tak je fakt ucítíš. Já měla termín 12., taky jsem čekala a malá se narodila 27. Říkala jsem si, že to bude asi na svatou Annu (26.7.) a sekla jsem se o jeden den
Bráchovo žena měla termín ve čtvrtek a dneska dopoledne jsme byli na procházce, včera si udělala horkou koupel, dala i vínko a taky nic.
Já měla termín a rodila sem až 14 dní po termínu kdy sem měla dorazit na vyvolání
.Taky sem každý den čekala na kontrakce.Nemyslim si že by termín porodu byl až tak spolehlivej,ale na to sem přišla až 13 den čekání ![]()
Že máš zítra termín přece neznamená, že i zítra porodíš
Můžeš přenášet,to těžko někdo odhadne. A přicházející kontrakce, které postupně sílí být můžou a nemusí - může ti z ničeho nic prasknout voda a až pak kontrakce a rovnou silné…třeba. Pokud zněl dotaz, jestli je normální, že den před termínem se nic neděje - pak ano, je to normální ![]()
Ahoj, no ono se termínem porodu moc řídit nedá. Doktoři ho počítají dle poslední ms a ne oplodnění, který mohlo být o 14 dní později a nebo podle velikosti mimča, ale každý dítko je jiný, některý může být drobný a některý zase obřík. Přenášení 14 dní je normální, pak by si tě pozvali na vyvolání, takže se neboj, navíc ty pravý kontrakce fakt poznáš, může se stát, že místo kontrakcí ti jako první rupne voda a kontrakce dorazí potom.
Toho se nejvíc bojím, že budu přenášet..spíš co jsem tak jen pociťovala, tak silný tlak sem tam dole,ale nic velkého. Malá kope normálně, občas má škytavku ,tak poznám aspoň tak, že je v pořádku. Zítra mám jít na kontrolu, třeba si mě tam nechají. Zítra je termín a mám spíš i strach z toho co zas bude. Nemůžu se už dočkat. Takže asi tresuju zbytečně z toho, že žádné příznaky necítím?? s tím přenáším mám strach, protože prý se může kazit nějak plodová voda a to je pak riziko pro mimi.. ![]()
Též si myslím že termín porodu je trošku nespolehlivý, třeba já měla termín 30.listopadu a malý se narodil 2.listopadu:)praskla voda a „porod byl na světe“ trošku nadsázky:D:Dno ale ubec bych se tím neznepokojovala:)až to přijde určitě to poznáš:)tak hodně štěstí a rychlý porod ![]()
Tak já měla termín 9.4.....
7.4.jsem ještě běhala po městě.....nic…
doma dala vanu…nic
Nikdy jsem neměla poslíčky,nikdy mi netrvdlo bříško…
a v 10 večer kontrakce,hned po 5ti minutách,o půlnoci jsme jeli do porodky,to už bylo po 3 minutách a ve 4.43 ráno se malej narodil.
Takže.....předzvěst porodu žádná…
průměrně nechají přenášet 10 dnů… takže bych asi nečekala,že si tě tam zítra nechají ![]()
a plodovka se může kazit to ano ale věř tomu,že porodíš v pořádku a tak jak si malá řekne.
Tak to jsem už klidnější:-))) no jsem zvědavá co mi řeknou zítra. Děkuji Vám maminky za odpovědi ![]()
Taky chodíme na procházky, den tak víc utíká…Nejhorší je , že jak už je před nebo po termínu,tak se bojíme někam vyrazit. Tak hodně štěstí i švagrové ![]()
jo a ještě k tý zkažený vodě, nestává se to dost často, ale může být zkažená i když nepřenášíš, nechci tě strašit. Nemusí se tím pádem tím přenášením zkazit a mimčo si fakt řekne kdy chce ven a pokud cítíš pohyby tak jako jsi je cítila vždy a monitory máš ok, tak bych se nestresovala a v klidu vyčkávala kdy to přijde, i když ty poslední dny jsou fakt doooost náročný, ale věř, že to dobře dopadne ![]()
Malá se narodila přesně v termínu dle UZ, porod začal den před. A normálně jsme byli s manželem venku, na nákupu, nic se nedělo, pohoda, k večeru ještě návštěva a když jsme doma pozdě večer usedli, ozvala se rána - praskla voda a kontrakce začaly okamžitě. Porod se opravdu nedá přehlédnout a nemusí se do jeho nástupu vůbec nic dít. ![]()
Podle výsledků je vše ok, plodové vody přiměřeně,hlavička doléhá, malé kontrakce..poslední výsledky. No uvidíme, kdy se jí bude chtít ven. Ty dny jsou zdlouhavé a dnes se ještě k tomu přetočil čas
moc děkuji za podporu a diskuzi, ulevilo se mi a jsem v klidu. Měla jsem obavy z toho, že spíš nic nepociťuju, žádné stahy atd..ale malá se převaluje. Hezký zbytek víkendu ![]()
To je krásný porod
ale uklidnila jsi mě…díky
Háta_x píše:
Malá se narodila přesně v termínu dle UZ, porod začal den před. A normálně jsme byli s manželem venku, na nákupu, nic se nedělo, pohoda, k večeru ještě návštěva a když jsme doma pozdě večer usedli, ozvala se rána - praskla voda a kontrakce začaly okamžitě. Porod se opravdu nedá přehlédnout a nemusí se do jeho nástupu vůbec nic dít.