Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Baaraa: Byla jsem ještě pár dní před porodem na návštěvě 60km daleko
Ale po pár hodinách nás už „vyháněli“ - měli strach, abych nezačala rodit u nich
Měla jsem v autě tašku do porodnice a kdyby to přišlo cestou či na návštěvě, tu cestu bysme s manželem zvládli v pohodě, byla to cca hodina a půl do vybrané porodnice. Na porod nechvátej, miminko si samo řekne, až bude chtít a pak to pojede. Vím, že už se moc těšíš a je to normální, ale fakt si užívej poslední klidné dny, kdy si můžeš dělat, co chceš
I když se ti zdají už moooc klidné
Ale věř, že to snad všem před termínem porodu, nejsi v tom sama. Přeju krásný porod, zdravé miminko a bezproblémové kojení. ![]()
Háta_x píše:
Baaraa: Byla jsem ještě pár dní před porodem na návštěvě 60km dalekoAle po pár hodinách nás už „vyháněli“ - měli strach, abych nezačala rodit u nich
Měla jsem v autě tašku do porodnice a kdyby to přišlo cestou či na návštěvě, tu cestu bysme s manželem zvládli v pohodě, byla to cca hodina a půl do vybrané porodnice. Na porod nechvátej, miminko si samo řekne, až bude chtít a pak to pojede. Vím, že už se moc těšíš a je to normální, ale fakt si užívej poslední klidné dny, kdy si můžeš dělat, co chceš
I když se ti zdají už moooc klidné
Ale věř, že to snad všem před termínem porodu, nejsi v tom sama. Přeju krásný porod, zdravé miminko a bezproblémové kojení.
Ahoj chtěla bych obnovit tuto starou diskuzi, jak jste se cítily den před porodem? Poznaly jste, že už se to blíží? Já jsem v 38. týdnu a dneska jsem jak šípková růženka, nejde to přemoct a skoro furt spím, což normálně nepotřebuji, tak jsem zvědavá co a kdy bude:)
Nepoznala, den před byl úplně normální
ještě ráno v den porodu sem netušila že někam pojedu.
U mě Taky žádné vyznamne změny nebyly, začalo to kolem 21:30, ale nebyla jsem si tím jistá, za hodinu pak odešla hlenovA zatka, odtekla plodova voda, tak jsem to vytrela a jeli jsme do porodnice, ve 4:30 rano byla dcera na světě a to jsem ještě ani kolem 20:00 neocekavala, měla jsem na další den jiný program ☺️
Jinak asistentka mi říkala, že některé ženy mohou mít třeba 2-3 průjmy nebo častější stolici, že se tím tělo procistuje před nadcházejícím porodem.
Den předem nic. Pohoda… jak jen to je možné v 9 měsíci
Až v den porodu to začalo být zajímavé.
Sestra ale měla neskutečný průjem už den před. Říkala, že se doslova vy… z podoby
A bylo to dobře, protože pak ani klystýr nestihla.
@baaraa Termín je jen lekarsky odhad, na to nemuzes spolehat
ja kdyz jsem mela den pred porodem tak mi bylo divne, nedokazu to popsat bylo mi proste zvláštně a rikala jsem ze zítra porodim. A presne to se stalo.
Já měla den před porodem úplně normální den protože jsem věděla že jdu na vyvolání. Den před vyvoláním jsem byla lehce nervózní, odcházela mi hlenova zatka. Občas trosku bolest. Ani jsem nepozvala, ze ta bolest byly kontrakce
No v den vyvolání se nakonec nevyvolavalo, protože ty mini bolesti co jsem měla mě otrevreli na 4 Cm ![]()
Den před porodem jsem měla hrozný hlad, sežrala bych i vola v celku i s chlupama, takže jsem si říkala, že už to asi bude, že budu potřebovat síly
.
Ani nevim
hlad jsem mela cele tehotenstvi, bolesti posledni dny byly plus minus stejne, nespavost kvuli horku byla kazda noc…
Tak to jsem zvedava, doufam ze nebudu takhle unavena a hladna dalsi 3 tydny ![]()
Jo, leda ten hlad, ten den jsem sežrala vše co jsem potkala…
jinak nic, voda mi praskla až k večeru a ještě asi 2 hodiny před tím jsem šla sama na procházku a na zmrzku, poslíčky jsem neměla, břicho mi netvrdlo. Ani deset minut předtím než mi praskla voda jsem netušila, že budu rodit, ještě jsem manželovi řekla, jo klidně si dej pivo, proč ne, že… ![]()
Den před porodem jsem měla dost silné poslíčky, bohužel i přes noc, tak jsem se vůbec nevyspala
Celkově mi bylo na nic a taky jsem měla behavku
Jinak do té doby, nemít břicho, tak jsem ani nevěděla, že jsem těhotná. Druhý porod jsem měla vyvolávaný týden před termínem, takže tam jsem nic zvláštního nezaznamenala ![]()
Já den před porodem měla hodně tvrdé bříško a junior mi tam dělal neskutečné boule
ještě předtím mi začala odcházet hlenová zátka a noc před porodem jsem už měla lehké kontrakce, které mi potvrdili i v poradně kam jsem měla ten den zrovna termín. Odpoledne už jsem měla kontrakce po 3 minutách a tak to trvalo až do 2 hodiny ranní, kdy jsem konečně porodila.