Denní počůrávání předškoláka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.2.19 10:53

Denní počůrávání předškoláka

Už nevím jak dál. :nevim:

Prosím respektujte můj anonym, strašně moc se stydím, beru to jako své obrovské selhání. Nevím jak dál a poslouchám to ze všech stran.

Syn nikdy nebyl 100% suchý, jednu dobu se i pokakával - to se vyřešilo kinezilogií. Chodili jsme ke dvěma psycholožkám, najeli na nějaký systém odměn, nic nefunguje. Za ty roky se u nás vystřídali období, kdy jsme se ho snažili podporovat, byli taktní, ohleduplní, citliví s obdobím vzteku, vyčerpání a beznaděje. Všechny testy má v pořádku. Počůrávání nesouvisí se sourozencem, resp. není příčinou, dcera se narodila až později.

Má pár dní, kdy je suchý, neustále se mu připomíná, aby si došel. V noci ho budíme. Ale o víkendu dokáže počůrat za den třeba 6 tepláků…a to třeba tak, že si načůrá až do bot…prostě komplet! Většinou je to u hraní, u TV, u kreslení…u nějaké činnosti. Dost často také při úklidu ve školce, když ho vyzvedávám. Nedávno se počůral na procházce v MŠ - a to nikdy…nikdy nedělal! Když je venku, jedeme autem…vždy si řekne a nikdy se nepočůral. Stejně tak u jídla, sní dvě sousta a řekne že musí na záchod a dojde si. Ráno po probuzení si také dojde sám. Kolikrát běží na WC a zastaví se ve dvěřích, vrátí se a nutně mi musí něco říct, předvést…někdy si jen ucvrnkne, jindy je počůranej komplet. Teď se 2× stalo (nikdy předtím se to nestalo), že ho dáme vyčůrat jako vždy kolem 22 hodiny a on se ve 3 ráno propudí mokrý…a to mu nedáváme pití večer, napije se v 18h u večeře. Dřív byl schopný vypít celou flašku v posteli a to nikdy takto 2× za noc nečůral.

Jsem zoufalá. Manžel si vyslechl přednášku od učitelky v MŠ, jako bychom to neřešili! Už vlastně vůbec nevím co dělat. Měl odklad školní docházky, jeho kamarádi teď půjdou v září do školy a já nevím co dál. Sama jsme byla obětí šikany celou ZŠ a částečně na střední.

Čím víc se blíží škola, tím víc jsem na nervy. Na dnešek se mi zdála i noční můra o počůrávání. Nikdo to v okolí tak nemá, všechny děti jsou v pořádku. Nerada srovnávám své děti, ale teď už jsme z toho tak v prd… že mám obrovský vztek…na sebe…na něj. Proč to nedokážu své dítě naučit?

Je mi jasný, že se mám hodit do pohody…jenže teď jsem ve fázi, že už to nejde…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
4.2.19 10:57

Na nefrologii jste byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
4.2.19 10:58

Měřili mu cukr (glukózu)? Co na to říká pediatr? My jsme řešili u starší holky do cca 7 let noční počůrávání, postupně se prodlužovaly intervaly, kdy byla suchá a postupně to naštěstí přešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.19 10:59

@Fima ano, vše ok

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.19 11:01

@ruzovasrnka dávali jsme moč do laboratoře, nevím, zda se zjišťoval cukr, sono, urologie, nefrologie

nic, to přejde…podporovat, chválit

psycholžka poradila systém odměn, lepíme samolepky, za odměnu má, co si vybere - většinou tablet, který normálně nemá, jenže už je mu to tak nějak putna

• Citovat
  • Upravit
4024
4.2.19 11:09

Tak v první řadě bych se uklidnila nepřenášela na syna. Syn je neustále pod tlakem. Je dobré, že jste omezili poslední pití. Celou situaci bych řešila s nefrologem, doktorka vám dá na něj doporučení a ten vám určitě pomůže a poradí a hlavně vás uklidní, že se nic neděje. Nechápu, že už tak neučinila! Musíte se synem pracovat (trénovat), dostanete plán kdy a co nejlépe pít. A hlavně chválit, když bude suchý, aby jste mu zvedli sebevědomí a pokud se počůrá tak zůstat v klidu, že se nic neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30744
4.2.19 11:14

Zkouseli jste treba tyden nic nepripominat, nic nekomentovat, proste se chovat, jako by to byla bezna vec? Nemuze to byt urcity zpusob privolavani pozornosti? Chodite stale k jedne psycholozce - co zmenit psychologa? Jinak uz me nic nenapada, pocitam, ze jste zkusili vsechno. :hug: :hug: :hug: My meli zas opacny problem, dcera trpela hroznym strachem, ze se pocura a chodila hlavne vecer co par minut, v noci jsme ji na jeji zadost museli vysazovat. Ale prave v predskolacich ji to konecne temer pustilo, jen nerada chodi do neznameho prostredi, protoze „nevi, kde a zda tam bude zachod“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
4.2.19 11:14

A pije normálně nebo hodně? Já bych pro klid duše raději nechala změřit ten cukr v krvi, abych si byla jistá, že to není cukrovka. A asi z toho fakt nedělat drama. Jemu samotnému to nevadí, ani v té školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.19 11:22

@katyca

Syn není neustále pod tlakem, to až možná teď poslední dva měsíce. Jinak jsem to byla já, kdo uklidňoval, že se nic neděje. Poslední dobou je mu to vážně putna, fakt je mu jedno, že je počůranej. Říkám jen, že musí hned převléknout, když se počůrá, to né vždy udělá. Jinak se jelo tak, že jsme ho neustále chválili, podporovali, připomínali, odměňovali…

A jestli jsi četla, co jsem psala, nefro i urol. máme za sebou, včetně sona.

Možná si teď všiml, že to komentuje i učitelka, mají jednu odpoledne, která je taková jiná, rodiče ji nemají rádi. Kamarádky se taky pořád vyptávají a on to asi vidí. Já se tvářím nad věcí, ale po těch letech a mezi dokonalýma matkama to jde teď už fakt těžko.

„A on se ještě počůrává?“ „Ve škole budou děti zlé, budou se mu smát.“ „Kolik mu je že se počůlrává? To naše Emička…“ Vždy se ho zastanu, tvá´řím se, že se nic neděje, ale vnitřně mě to ničí čím dál víc. A nejhorší je, že mi nikdo nic neporadí…cválíme, odměňujeme…nic, žádná změna! Člověk už ztrácí motivaci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.19 11:25

@ruzovasrnka je mu to jedno, doma i ve školce, ve školce se jde hned převléknout, doma, když si toho nevšimnu, si v tom hraje vesele dál…

Někdy schválně dělám, že o tom nevím a koukám, jak dlouho v tom vydrží…no dlouho…pak řeknu, že se jde jíst a on se sám jde převléknout.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.19 11:28

@Hobitka

ano, i to jsme zkoušeli, psycholožky jsme vystřídali dvě, ta poslední řekla, že není třeba dál chodit, že se to srovná, že na něm nic divného neshledala a dala nám návod, jak odměňovat

teď zvažuju zkusit nějakou třetí, v dubnu mu bude 7

my u dcery zase řešili že zadržovala kakání, jinak je 100% suchá, sama si ve 3 letech dojde na wc, utře se, umyje se…je fakt samostatná

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.19 11:30

@ruzovasrnka

pije spíš že nepije, co vypije, vyčůrá, v mikční kartě měl, že denně vypije 1,2-1,5 litru a vyčůrá to samé

spíš má hodně práce a pití zdržuje, večer pak fňuká, že má žízeň, pije naposledy v 18h, když je akutka, může si dát loka z kohoutku čisté vody

• Citovat
  • Upravit
1313
4.2.19 11:39

Napada me jen ciste teoreticky, nemuze byt problem hlavne kvuli skolce? Vite jak se k nemu ty ucitelky chovaji? Co mu rikaji? Chodi rad do skolky? Co deti? Pokud jsou testy vporadku verila bych tomu, ze je to v psychice, pak me jeste napada vymenit psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.19 12:03

@Barunkaska nemůže, miluje učitelku, má tam kamarády, lásku…o prázdninách už 26.12. začal fňukat, že chce do školky, mají skvělou učitelku a ta to s ním zvládá, odpoledne se učitelky mění a nemají vždy stejnou, a právě jedna z těch odpoledních učitelek je taková…svá… neříká nic synovi, ale nám, rodičům - před synem

Psychologa už máme druhého, zkusím najít třetí variantu

Napadla mě souvislost s ADHD (já ADHD mám, diagnostikováno v dospělosti), ale nevím, zda uvažuji správným směrem, kdyby se můj syn nějak vymykal normálu, tak by si toho už psycholog všiml ne? je roztržitej, jde do koupelny pár metrů a udělá 10 přemetů, postaví auto z lega, přerazí se o roh komody…při oblékání oblékne jednu nohavici a bere auto a jezdí si, někdy mám pocit, že úplně zapomene, co má dělat…dostává vždy jen jednu instrukci, vymezený čas…a je to boj…tak mě napadlo, zda to nemůže souviset, onemocnění, které se neprokázalo, i kdyby měl, tak se přeci bude počůrávat furt, i v autě, venku…to nedělá (až na to jedno počůrání na procházce v MŠ - a to se mu chtělo při návratu a WC co mají venku v létě bylo zamčené a tak to prostě nevydržel - aspoň tak mi to řekl, ale nemívá problém si stoupnout někam ke stromu)

• Citovat
  • Upravit
10680
4.2.19 12:13

Šla bych na jinou nefrologii, dle popisu má hyperaktivní močovej měchýř. Nemůže za to ani psychika, ani zabranost do hraček, jak si často rodiče myslí. Jde o stahy močového měchýře, který nekontroluje, plus možná nezrálá nervová soustava. Má krátkou dobu mezi tím když močák vyšle mozku zprávu, že už má jít čurat a mezi tim, než se počurá. Existuje efektivní léčba, myslím, že to v klidu vyřešíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí