Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ucitelka rikala, ze brat ho dom, ze si zvykne a bude to delat casto.. Ale zas, aby tam dnes nemel peklo a zitra tam nechtel tuplem.. Mate nekdo zkusenost?
@VeronikaV31 píše:
V první řadě se zeptám kolik je synovi? chodíte do práce?
3 roky, nechodim, mela bych nastoupit od brezna
Ahoj, a jak je stary? Nekterym detem to docvakne pozdeji
jako ze je skolka pravidlo a ne nejake spestreni. Jinak nam ucitelky taky rikaly nebrat zpatky, ze si poradi. A kdyby bylo jo neco, tak budou volat ony. Moc te nepotesim, ale u nas prave ranni sceny jsou spojene s nejakou nemoci atd
Kazdopadne, kdyz uz je ve skolce, bez do postele a odpocivej dokud muzes. Kdyby byl problem, oni se ozvou ![]()
@Anonymní píše:
Říkáte mu, že pro něj po obědě přijdete?
Osobně se scénama zkušenosti nemám, dcerka nastoupila do školky ve 2letech a 8 měsících a v pohodě, naopak byly scény o víkendu, že nemůže do školky za dětma. Ale i tak když jí ráno dávám do školky, tak mi dá pusu a já jí každý den opakuji, že přijdu po obědě.Kamarádky syn chodí do školky co dcerka a když je nemocný, s rýmou tak ho nechávají doma a když jej pak dají do školky, tak hrozné scény, brečení, že tam nechce(to je od září),ale jakmile se zavřou dveře, tak chvilku ještě brečí a pak už je klid.Každé dítě to snáší jinak,jedině počkat.U nás jsou zkušební 3 měsíce, pokud učitelky naznají,že dítě není na školku zralé,tak to sdělí rodičům a doporučí si nechat dítě doma
Domu určitě nebrat, když mu to vyjde jednou, bude to dělat pořád. Můj syn až takové scény nedělal, ale taky měl období, kdy do školky nechtěl. Hodně pomohlo, že jsem všechny jeho oblíbené činnosti přesunuli na odpoledne a dopoledne jsem s mladším synem byla „jen doma“. Samozřejmě, že jsme šli na hřiště nakoupit atd, ale sli jsme na menší hřiště, do jiného obchodu, nez je synu oblíbený apod. Prostě že nepřišel o nic svého. Taky jsme si vytvořili loučíci rituál, občas ho s náma dělají i jiné děti
to mu pomohlo asi nejvíc. A pak taky kamarádi, že ho pozdravil na ulici, hráli si spolu odpoledne ma hřišti, utvrdilo ho to v tom, že tam patří.
@Anonymní píše:Šmudlíček malinkej, já bych ho vůbec do školky nedávala, ale chápu, že to někdy nejde. Potřebuje ještě maminku.
@Enmamma píše: Šmudlíček malinkej, já bych ho vůbec do školky nedávala, ale chápu, že to někdy nejde. Potřebuje ještě maminku.
Prave ze ne, nesnesitelny, kdyz je doma, chybi mu deti, porad jen deti, deti, kdyz jdeme ven a nikoho nepotkame, jako deti, venku ho to nebavi, je smutny, uvidi nejake dite a vola ahoooj a hned by ho pronasledoval, doma zlobi, nudi se, se mniu si hrat nechce, takze si myslim, ze on potrebuje kolektiv..
Doslo mu, co skolka obnasi. U syna to bylo naopak, odbrecel si to na zacatku asi 3 tydny a pak uz dobry. Ale hodne deti zacalo u nej ve tride brecet az tak po mesici. Dcera nesnasela skolku od zacatku do konce, ta i po ranu ve skolce zvracela, ze tam nechce, a to uz ji bylo skoro 5. V kazdem pripade pokud mas nastoupit do prace, tak neustupovat, jen to tim zhorsis. ![]()
U nás mě učitelky přímo varovaly, když syn nastupoval, že děti buď brečí když tam jdou prvně než si zvyknou a nebo jdou v klidu ale pak po čase tam začnou brečet a dělat scény, že je to poměrně běžné, asi jim to nějak docvakne že je to na každý den
syn teda není ani jeden případ, ten se těšil od prázdnin a zatím tam chodí každý den rád. Nicméně teď bych tam nevolala, stejně se tam teď asi nedovoláš, tohle dobou bývají venku. Jdi pro něj po obědě a kdyztak se domluv s učitelkama, kdyby to bylo nějaké vyhrocené ať ti zavolají oni. Ale já bych zkusila vydržet ať si tam zvykne, neustupovala bych, protože by pak viděl že stačí zabrečet a maminka hned přiběhne ![]()
uplne chapu vase pocity , toto jsme si prozili v zari kdyz dcera poprve nastoupila do skolky , brecela ze nikam nejde delala sceny , byli jsme na nervy , pak nam ucitelka rekla ze na ni pujdem pomalu takze jsme ji tam zezacatku nechali na hodinku dve a zvykla si ted uz do skolky chodi rada , dejte tomu cas on se zlepsi zase ![]()
@Enmamma když to někdy nejde, dcerka dělala ve 2 letech scény, že chce do školky, když jsme okolo ní šli domů tak scéna,že tam chce, tak jsme ji přihlásili a bezproblémů,nastupovala ve 2letech a 8m, vše v klidu,ráno do školky, po obědě ze školky,na děti se těší ráno a po obědě zase na nás a brášku.Doma se moc nudila, i když jsme vymýšleli program,každý den jiný,některé děti další děti potřebují, je fakt, že dcerka je mezi dětmi skoro od narození, je společenská
@Anonymní píše:
DOBRY den.Mam hrozny pocit.. Dnes jsem odvedla syna do skolky, jeste vcera ok..
Dnes? Neuveritelna sceny, chodi od ledna, po 2 dnech super, chodi 3 dopo v tydnu st-pa. Daval to, tesil se.. Ted? Nalepeny na me, brecel, schovaval se za me, utikal pred ucitelkami, jednu skoro placnul, kdyz ho chtela pochovat v jake byl hysterii, porad jen mama, deti, hracky, nezajem. Jinak doma porad deti deti, chybi mu, je spolecensky, maji dnes dort, oslavu, taky nezajem, porad utikal ze tridy a nechtel tam jit, uvazovala jsem ho vzit domu, ale ory to neni dobry napad, navic ja mam zanet dutin ted i bolest v krku a 39,4 horecku, rada si dam dopo v posteli, ale jsem v nervu, zda tam neplace, zda na nej nejsou zle, on umi byt zly, kdyz ma hysterak a nenecha se nikym krom me uklidnit, chjo.. Jako na potviru dnes, kdyz je mi tak blbe, odchazela jsem a nalepeny na skle a bouchal a plakal a volal mama, ucitelky ho musely od okna odtrhnout, no je mi mizerne.. Jeste manzel mu rano vynadal, zlobil, budil ho, on je taky nemocny a musi do orace, tak byl protivny, nic hroznyho, ze by ho to tak rozhodilo?
Ja na nej porad myslim.. Mam zavolat do skolky a optat se, zda je uz v klidu, je tam do pul 12.. Nebo to nechat byt, pere se to ve mne.. Je tam jen mesic.. Ani nevim, jak ucitelky reaguji, kdyz by tam dite plakalo a nechtelo byt, navic on neni, ze bude buket v koute, on jim bude utikat ze tridy nebo viset na klice, bojim se, ze jeste na nej budou rvat, ze zlobi. Nevim co ho to popadlo, porad skolka, skolka, deti.. Treba se taky neciti dobre, nic mu nebylo, ryma, teplota, nic.. Ale kdo vi.. On moc jeste neuvi, aby rekl. Chjo.. Nastalo to az tam, cestou do skolky byl ok..
Omlouvám se za OT. Ty si schopná s takovou horečkou dojít do školky? Já bych nedokázala vstát z postele.
Není možné, že na syna taky něco „leze“ nebo, že je nervózní z toho, že vidí, že tobě je blbě
?
Taky ai myslím,jestli na něj něco neleze, když jste oba na hromadě. Já to poznám, že je ráno mrzutý, chce spinkat… Jinak každopádně spousta dětem to sepne později. Chce to čas. Určitě bych nepolevovala, když nastupuješ v březnu do práce
DOBRY den.
Mam hrozny pocit.. Dnes jsem odvedla syna do skolky, jeste vcera ok..
Dnes? Neuveritelna sceny, chodi od ledna, po 2 dnech super, chodi 3 dopo v tydnu st-pa. Daval to, tesil se.. Ted? Nalepeny na me, brecel, schovaval se za me, utikal pred ucitelkami, jednu skoro placnul, kdyz ho chtela pochovat v jake byl hysterii, porad jen mama, deti, hracky, nezajem. Jinak doma porad deti deti, chybi mu, je spolecensky, maji dnes dort, oslavu, taky nezajem, porad utikal ze tridy a nechtel tam jit, uvazovala jsem ho vzit domu, ale ory to neni dobry napad, navic ja mam zanet dutin ted i bolest v krku a 39,4 horecku, rada si dam dopo v posteli, ale jsem v nervu, zda tam neplace, zda na nej nejsou zle, on umi byt zly, kdyz ma hysterak a nenecha se nikym krom me uklidnit, chjo.. Jako na potviru dnes, kdyz je mi tak blbe, odchazela jsem a nalepeny na skle a bouchal a plakal a volal mama, ucitelky ho musely od okna odtrhnout, no je mi mizerne.. Jeste manzel mu rano vynadal, zlobil, budil ho, on je taky nemocny a musi do orace, tak byl protivny, nic hroznyho, ze by ho to tak rozhodilo?
Ja na nej porad myslim.. Mam zavolat do skolky a optat se, zda je uz v klidu, je tam do pul 12.. Nebo to nechat byt, pere se to ve mne.. Je tam jen mesic.. Ani nevim, jak ucitelky reaguji, kdyz by tam dite plakalo a nechtelo byt, navic on neni, ze bude buket v koute, on jim bude utikat ze tridy nebo viset na klice, bojim se, ze jeste na nej budou rvat, ze zlobi. Nevim co ho to popadlo, porad skolka, skolka, deti.. Treba se taky neciti dobre, nic mu nebylo, ryma, teplota, nic.. Ale kdo vi.. On moc jeste neuvi, aby rekl. Chjo.. Nastalo to az tam, cestou do skolky byl ok..