Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Muj 13ti lety syn se chodi mazlit jeste i ted, ale nesmi u toho byt nikdo cizi. Prituli se na gauci a bud chce drbat v hlave a nebo jen tak lezet u maminky. Jsem za to vdecna a uzivam si to. Doufam, ze ho to nikdy neomrzi ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, můj téměř 5tilety synek se chce pořád mazlit, posledních 14 dní na mě visi jak na věšákunic se u nás nezměnilo, ale třeba teď jsme byli dva dny doma, nešel do školky a přijde třeba 20× denně že se chce pomazlit a najednou vyžaduje i spaní se mnou což předtím nebylo. Je to normální fáze vývoje, měly to vaše dítka taky tak? Nebo mám hledat někde příčinu? Děkuji za odpověď
Normálka..
@Anonymní píše:
Ahojky, můj téměř 5tilety synek se chce pořád mazlit, posledních 14 dní na mě visi jak na věšákunic se u nás nezměnilo, ale třeba teď jsme byli dva dny doma, nešel do školky a přijde třeba 20× denně že se chce pomazlit a najednou vyžaduje i spaní se mnou což předtím nebylo. Je to normální fáze vývoje, měly to vaše dítka taky tak? Nebo mám hledat někde příčinu? Děkuji za odpověď
bud rada muj syn se nemazlil a nemazli vubec. Jediný moment kdy se chce „mazlit“ je když máme dělat ukoly nebo má jit spat…tak to by skousnul i to mazlení teda…jinak to nema rad od narození
Slyším 5× denně MAMINKO MAM TE RAD a chodí se mazlit nekolikrát za den. Spát s náma v posteli bude tak do puberty, snaha aby usínal sám byla úplně marná. Je kontaktní a úžasný. Jsem šťastná, že to tak je.
Zpomalte a užívejte si to ![]()
Naprosto normální, však ono ho to s pubertou přejde, užívej si to, dokud to jde.
![]()
Tak mám doma 5lete a 2,5 lete tulidlo a ať se klidně oba tulí klidně do 30
![]()
Je třeba si to užít, syn bude mít za chvíli 6 a je to od malinka velký mazlík a denně mi řekne tak 158 x že mě má rád
až přijde puberta, tak na tohle období budu s láskou vzpomínat a čerpat energii na nadcházející pubertální roky ![]()
Myslim, ze zakladatelka se neptala na to, jestli je normalni, ze se 5 lete dite chce mazlit, ale ze se z niceho nic chce mazlit vyrazne vice, nez doposud.
Ja bych na to sla vylucovaci metodou: je dite jinak vesele, uvolnene, nenastala jeste nejaka jina zmena chovani? Pokud ano, zacala bych ho sledovat, ev. se nenapadne vyptala. Pokud ne, bude to nejspis vyvojova faze. Mam to u starsiho syna podobne. Do 4 let k nam nikdy neprisel spat do postele, uz jako miminko mel tendenci spat lepe o samote, v jeho 6 mesicich jsme ho kvuli tomu i dali do vlastniho pokoje. Jeho o 2 roky mladsi bracha se k nam zase presouva temer kazdou noc a starsi az po 4 narozeninach zacal chodit najednou taky. Beru to tak, ze ted k tomu proste dozral.
Ahojky, můj téměř 5tilety synek se chce pořád mazlit, posledních 14 dní na mě visi jak na věšáku
nic se u nás nezměnilo, ale třeba teď jsme byli dva dny doma, nešel do školky a přijde třeba 20× denně že se chce pomazlit a najednou vyžaduje i spaní se mnou což předtím nebylo. Je to normální fáze vývoje, měly to vaše dítka taky tak? Nebo mám hledat někde příčinu? Děkuji za odpověď