MŠ zápis

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
33018
20.1.19 15:31

@rebelka 50 To to kamiska redy resi brzo. Kdyby sla k zapisu loni v kvetnu, tak by si usetrila srarost, nebo by alespon byli na poradniku. Ted ji nezbyde nez obvolat skolky v okoli, jestli náhodou nemají volno a nevzalimy by je. Nebo pak řešit umístění dítěte v soukromé skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1850
20.1.19 15:32

Musí se zeptat v konkrétní školce.U nás kamarádce holčičku takhle vzali protože bylo místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
20.1.19 15:41

@Svistice kdyby šla k zápisu loni v květnu, tak by musela od září platit a dítě by nastoupilo nyní, já to tak mám, a lituju, platím od září školkovné, dcera má nastoupit v dubnu, dřív nemůže, protože nemá 2,5 roku. No a sranda roku, dcera je pořád plně na plenách, tak nastoupit nemůže vůbec, ale já pokud o školku nechci přijít, musím pořád platit :zed: takže ne, toto bych neradila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
20.1.19 15:42

@rebelka 50 jak píše @Oplatečka , ať do školky zavolá, pokud mají místo, může nastoupit za pár dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
20.1.19 15:47

@stinga
Dostanete ve školce potvrzení a uplatníte školkovné jako slevu na daních. A máte peníze zpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
20.1.19 15:47

@stinga U nas berou i dvouleté, kdyz je misto, a zvladaji zachod a trochu samobsluhu. :nevim: A za me radsi platit par mesicu 600 kc, nez pak soukromou za desitku nebo nemit praci ( a tím pádem byt bez prijmu).

A správně tu někdo napsal, že skolkovne dostane pracující rodič zpět při ročním zúčtování daně.

Příspěvek upraven 20.01.19 v 15:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
20.1.19 15:48

@rebelka 50
U nás je takový přetlak, že bez zápisu by neměla šanci. Navíc brali děti, kterým bylo v září 3,5 roku. Mladší neměli šanci.
Jak rádi ostatní, he potřeba školky obvolat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
20.1.19 15:56

Když bude místo tak ji vezmou, ale většina školek, když to není zrovna nějaká vesnická, mají plné stavy, u nás jsem byla ráda když 3 letý dostal místo při klasickém zápisu na jaře a nastoupil v září, jinak je to beznaděj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
20.1.19 16:20
@Evelýna 1 píše:
@stinga
Dostanete ve školce potvrzení a uplatníte školkovné jako slevu na daních. A máte peníze zpět

ale já nejsem v práci, jsem na RD, a jelikož nemám partnera, slevu na dani uplatňuje na dítě babička. Myslíte, že i v tomto případě by šlo uplatnit školkovné na slevu na daních?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
20.1.19 16:25
@Svistice píše:
@stinga U nas berou i dvouleté, kdyz je misto, a zvladaji zachod a trochu samobsluhu. :nevim: A za me radsi platit par mesicu 600 kc, nez pak soukromou za desitku nebo nemit praci ( a tím pádem byt bez prijmu).

No u nás by ji vzali právě až ve 2,5 letech, což bude v dubnu. Ale nečekala jsem, že dcera bude tak bojkotovat nočník :nevim: pochybuji, že za 3 měsíce se stane zázrak a naučí se to. Proto jsem z toho rozladěná, že zřejmě platím, platím, ale nastoupit nebude moci.Jinak umí pít z hrnku a s pomocí se vysvleče a obleče, ale ten nočník je zásadní problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27573
20.1.19 16:27
@stinga píše:
ale já nejsem v práci, jsem na RD, a jelikož nemám partnera, slevu na dani uplatňuje na dítě babička. Myslíte, že i v tomto případě by šlo uplatnit školkovné na slevu na daních?

myslím že jo, my platili dva roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
20.1.19 16:33
@stinga píše:

Zkus se zeptat místních danarek, kdo může uplatňovat skolkovne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
20.1.19 16:56

@stinga
Bohužel, babička by musela mít vnučku v péči, aby si mohla uplatnit.
Zkopírováno z finance.cz: Školkovné může uplatnit jeden z rodičů, který žije s dítětem ve společně hospodařící domácnosti. Tuto slevu nelze dělit, takže druhý rodič nemůže školkovné uplatnit. Slevu na školku nemůžou uplatnit ani prarodiče. Prarodiče tuto slevu uplatní pouze v případě, kdy mají dítě v péči, která nahrazuje péči rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
20.1.19 16:58
@Evelýna 1 píše:
@stinga
Bohužel, babička by musela mít vnučku v péči, aby si mohla uplatnit

díky, nám se to zdálo divné, že by to šlo - navíc když do té školky ani nechodí, ale to asi není důležité, každopádně děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
20.1.19 16:59

@stinga
To, že by tam nechodila nevadí. My uplatňovali dceru, která začala chodit v květnu, ale platili jsme od září. Problém je, že babička nemůže:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí