Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@rebelka 50 To to kamiska redy resi brzo. Kdyby sla k zapisu loni v kvetnu, tak by si usetrila srarost, nebo by alespon byli na poradniku. Ted ji nezbyde nez obvolat skolky v okoli, jestli náhodou nemají volno a nevzalimy by je. Nebo pak řešit umístění dítěte v soukromé skolce.
Musí se zeptat v konkrétní školce.U nás kamarádce holčičku takhle vzali protože bylo místo.
@Svistice kdyby šla k zápisu loni v květnu, tak by musela od září platit a dítě by nastoupilo nyní, já to tak mám, a lituju, platím od září školkovné, dcera má nastoupit v dubnu, dřív nemůže, protože nemá 2,5 roku. No a sranda roku, dcera je pořád plně na plenách, tak nastoupit nemůže vůbec, ale já pokud o školku nechci přijít, musím pořád platit
takže ne, toto bych neradila
@rebelka 50 jak píše @Oplatečka , ať do školky zavolá, pokud mají místo, může nastoupit za pár dní
@stinga
Dostanete ve školce potvrzení a uplatníte školkovné jako slevu na daních. A máte peníze zpět
@stinga U nas berou i dvouleté, kdyz je misto, a zvladaji zachod a trochu samobsluhu.
A za me radsi platit par mesicu 600 kc, nez pak soukromou za desitku nebo nemit praci ( a tím pádem byt bez prijmu).
A správně tu někdo napsal, že skolkovne dostane pracující rodič zpět při ročním zúčtování daně.
Příspěvek upraven 20.01.19 v 15:49
@rebelka 50
U nás je takový přetlak, že bez zápisu by neměla šanci. Navíc brali děti, kterým bylo v září 3,5 roku. Mladší neměli šanci.
Jak rádi ostatní, he potřeba školky obvolat
Když bude místo tak ji vezmou, ale většina školek, když to není zrovna nějaká vesnická, mají plné stavy, u nás jsem byla ráda když 3 letý dostal místo při klasickém zápisu na jaře a nastoupil v září, jinak je to beznaděj…
@Evelýna 1 píše:
@stinga
Dostanete ve školce potvrzení a uplatníte školkovné jako slevu na daních. A máte peníze zpět
ale já nejsem v práci, jsem na RD, a jelikož nemám partnera, slevu na dani uplatňuje na dítě babička. Myslíte, že i v tomto případě by šlo uplatnit školkovné na slevu na daních?
@Svistice píše:
@stinga U nas berou i dvouleté, kdyz je misto, a zvladaji zachod a trochu samobsluhu.A za me radsi platit par mesicu 600 kc, nez pak soukromou za desitku nebo nemit praci ( a tím pádem byt bez prijmu).
No u nás by ji vzali právě až ve 2,5 letech, což bude v dubnu. Ale nečekala jsem, že dcera bude tak bojkotovat nočník
pochybuji, že za 3 měsíce se stane zázrak a naučí se to. Proto jsem z toho rozladěná, že zřejmě platím, platím, ale nastoupit nebude moci.Jinak umí pít z hrnku a s pomocí se vysvleče a obleče, ale ten nočník je zásadní problém
@stinga píše:
ale já nejsem v práci, jsem na RD, a jelikož nemám partnera, slevu na dani uplatňuje na dítě babička. Myslíte, že i v tomto případě by šlo uplatnit školkovné na slevu na daních?
myslím že jo, my platili dva roky
@stinga píše:
Zkus se zeptat místních danarek, kdo může uplatňovat skolkovne. ![]()
@stinga
Bohužel, babička by musela mít vnučku v péči, aby si mohla uplatnit.
Zkopírováno z finance.cz: Školkovné může uplatnit jeden z rodičů, který žije s dítětem ve společně hospodařící domácnosti. Tuto slevu nelze dělit, takže druhý rodič nemůže školkovné uplatnit. Slevu na školku nemůžou uplatnit ani prarodiče. Prarodiče tuto slevu uplatní pouze v případě, kdy mají dítě v péči, která nahrazuje péči rodičů.
@Evelýna 1 píše:
@stinga
Bohužel, babička by musela mít vnučku v péči, aby si mohla uplatnit
díky, nám se to zdálo divné, že by to šlo - navíc když do té školky ani nechodí, ale to asi není důležité, každopádně děkuji za odpověď
@stinga
To, že by tam nechodila nevadí. My uplatňovali dceru, která začala chodit v květnu, ale platili jsme od září. Problém je, že babička nemůže:-(