Jaké boty vybrat u protetika - vtáčení špiček

19575
27.1.19 21:33

Ja bych se zkusila ve skolce domluvit. Jestli mohou dceri zavazovat tkanicky, vysvetlila bych ji situaci. Pokud pani ucitelka ochotna nebude. Nechala bych si od pani doktorky z ortopedie napsat, ze nesmi mit jine nez tkanickove boty a s tim sla do skolky, ze je to ze zdravitnich duvodu. Tak jak jsem j resila bezmlecnou dietu, papirem od lekare a domluvou ve skolce. Tak bych resila i problem bot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
27.1.19 21:33

Já bych hlavně dceru vzala k nějaké dobré fyzio. Je dost dobře možné že problém je někde úplně jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
27.1.19 21:42

@tereza12345 Když to jinak nepůjde, budu je muset požádat o pomoc, ale mám tušení, jak se budou tvářit, u nás se hodně dbá na samoobslužnost dětí.

@Run Děkuju, pozeptám se u nás, jak to funguje a zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
27.1.19 21:46

Mě teda přijde hodně nešťastné nožky zašněrovat do pevných bot. Zkusila bych ještě fyzioterapeuta nakloněného k barefoot a vyslechla si i jiný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
27.1.19 22:00

vtaceni spicek je casto zpusobene oslabenim svalu stredu tela. dobry fyzioterapeut ukaze cviky na posileni+tejpy. co nosila dcerka doted? kdyz jsem resila valgozitu kontiku u profesora ortopedie(starsi pan) byl naklonen barefoot. hlavne zduraznoval ohebnou podrazku, at noha co nejvice pracuje. tim nechci znevazovat vasi ortopedku, ale ucite bych zkonzultovala s fyzioterapeutem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.1.19 22:17

@Annci jen se neptej u tohoto ortopeda. Oni si jedou prostě svoje a k ostatními jsou hluší a slepí. Neříkám, že nejsou vady, které se u nich řešit musí. Ale jak bylo řečeno i v příspěvcích po tom mém, může mít oslabený střed těla a všechno to může spravit jen cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
27.1.19 22:24

Moje dcera ma sice valgozni paty,ale rozhodne bych to resila s detskym fyzioterapeutem.Ortopedi si jedou svoje stary metody.S dcerou pracuje terapeutka od 2 let (ortoped do 3 let ceka).Tejpovali jsme,cvicime,ma vlozky a vada je jiz ve 4 letech zanedbatelna.Navic zkoukne dite komplexne-drzeni tela,oslabeni brisnich svalu atd.,ono vse spolu souvisi,ale na to ortopedi prdi.Narvat nohu do boty je fajn,ale.lepsi cvicenim posilit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
27.1.19 22:25

@Teresa.p Doma buď bosky na kobercích nebo bačkůrky „se žirafou“. Na ven různě Superfity, Fare, Geoxy, Protetiky, Essi. Barefoot boty ne. Ale podle reakcí tady vidím, že návštěva fyzioterapeuta bude nezbytná. Je neohrabané dítě, motoricky výrazně slabší, když ji srovnám se starší dcerou.

Z přístupu ortopedky jsem trochu v rozpacích. Ne proto, že bych nechtěla koupit boty na míru, za boty pro děti už jsem utratila skoro jmění. Vlastně ani nevím, co přesně mě na ní zarazilo. Jestli ten zřejmý protimluv… V každém případě by se mi hodily praktické zkušenosti ostatních s pořízením a provozem ortopedicky vhodných bot u dětí.

Fyzioterapeuta budu kontaktovat hned ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
27.1.19 22:27

Ještě dotaz - musím mít na fyzioterapii žádanku od praktického nebo jiného lékaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
27.1.19 22:32

zadanka je potreba. pokud to neni k soukromemu fyzioterapeutovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
27.1.19 22:52

@Teresa.p Díky, takže nejdřív k dětské a pak tam.

Děkuju všem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect