Denní rozpočet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
645
26.1.13 11:08

Tak jestli jsi sama tak to dáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
26.1.13 11:16
@abela píše:
Tak jestli jsi sama tak to dáš.

abelko, jenze mam 2,5leteho prcka a od zari do skolky.. a to chce -ex, abych sla k nemu do podnajmu, kde bych tri mesice platila 4.500,– a pak by mi to zpetne vyplatili.. Jenze pak zas budu resit, jak dal, protoze bud by mi pry -ex platil bydleni a nebyly by alimenty a nebo zustat u rodicu, ale to se mi nechce, protoze tu neni soukromi… :think: prachy, prachy, prachy :zed: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
GabEmi
28.1.13 13:29

Tak já mám 1000,– na týden, tudíž ještě mín než zakladatelka a zvládám to dobře. Mohla bych si vzít víc, ale chtěla bych něco ušetřit a tak jsem si dala tento limit. Kupuju z toho maso, UM, přesnídávky, příkrmy, jídlo pro mě a manžela, máme doma jogurty, ovoce, zeleninu - hlady určitě netrpíme. Je rozhodně nejlepší psát si právě ty jídelníčky a s rozmyslem…např. ve středu máme obalovaný květák, ve čtvrtek a pátek květákovou polívku - dám za květák sice 35,– ale mám ho na tři dny, tak to je zadarmo. Chce to přemýšlet, kombinovat, zužitkovávat i zbytky.

• Citovat
  • Upravit
1562
30.1.13 13:51
@GabEmi píše:
Tak já mám 1000,– na týden, tudíž ještě mín než zakladatelka a zvládám to dobře. Mohla bych si vzít víc, ale chtěla bych něco ušetřit a tak jsem si dala tento limit. Kupuju z toho maso, UM, přesnídávky, příkrmy, jídlo pro mě a manžela, máme doma jogurty, ovoce, zeleninu - hlady určitě netrpíme. Je rozhodně nejlepší psát si právě ty jídelníčky a s rozmyslem…např. ve středu máme obalovaný květák, ve čtvrtek a pátek květákovou polívku - dám za květák sice 35,– ale mám ho na tři dny, tak to je zadarmo. Chce to přemýšlet, kombinovat, zužitkovávat i zbytky.

Ahoj, tak to ti jen :potlesk: protože nám stačí jeden květák na oběd a když zbyde k večeři tak je to zázrak 8o ( jsme 4 z toho dva kluci 7 let). Potřebovala bych také ušetřit na jídle, ale kde??? My utratíme za nákupy cca + - 1500-2000 za týden za vše(jídlo, drogerie, oblečení apod.), zajímalo by mě co a kolik toho teda za 1000 kč nakoupíte? Já se snažím nakupovat v akcích Kauf, Tesco, ale stejně je za stejné peníze věcí méně a méně :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
GabEmi
30.1.13 19:32

No záleží jestli má manžel dlouhej nebo krátkej týden, ale vezměme tedy krátký, to je víc peněz - pokud je doma vařím samozřejmě denně obědy, příklad koupím 4 kuřecí řízky za cca 100, ze dvou udělám řízky na jeden den a hned druhý den zbylé dva zapeču se smetanou a bramborami, takže za cca 130Kč mám oběd na dva dny, když k tomu spočítám i brambory a smetanu, pak uvařím např. kmínovou omáčku, koupím půl kg plecka cca 50,– a mám omáčku na dva dny, bud s rýží nebo knedlíkem, koupím květák a udělám smaženej, ze zbytku polévku na dvě večeře na další dny…ono to zase tak strašně není. dneska jsem třeba v lídlu koupila sítku jablíček za 12,– a je jich tam asi 10, budeme mít všichni i malá dcera. Hodně koukám na akce právě na přesnídávky, jogurty atd, to pak nakoupim zásobu, přesnídávek mám ted asi 50ks :mrgreen: ale jinak to nejde, je mi líto vyhazovat zbytečně peníze za jídlo. K večeři koupím např kousek paštiky cca 20,– a máme to oba dva na chleba nebo udělám polívku na dva dny, případně pomazánku. píšu si jídelníčky, to mi hodně pomáhá.

• Citovat
  • Upravit
GabEmi
30.1.13 20:40

A oblečení pro dceru kupuju po bazarcích, ona je ještě maličká, rychle ze všeho vyroste, tak je zbytečné kupovat vše nové :-)

• Citovat
  • Upravit
5173
3.2.13 12:41

Berusko, ale nemůžeš to brát jako pisatelka pod tebou, jestli jsem to dobře pochopila tak oni jsou 2+mrně a ty máš 2 sedmiletý kluky. A to už je velký rozdíl. U nás jsme na jídlo 2 dospělí a jeden 2,5 starý chlapeček. od rodičů z vesnice máme brambory, králiky v létě ovoce zelenina ( na zimu zamražená v mrazáku) když zabijí dostaneme vždycky maso vepřový. A je to hodně znát takže já mám týden kdy utratím 500 kč ( jogurty, čerstvé mléko, luštěniny, kefíry…) a jídlo mám zadarmo jako třeba dneska a včera králik ( opět) špenát ( zůstatek v mrazáku z léta) brambor od našich., neo vařím bramborový šišky když odečtu cenu brambor vyjde mě oběd na 2 dny na 10 kč? Na to je týden kdy nechám v obchodě 1500 kč - a to když musím koupit maso. ryba, kuře hovězí a k tomu klasika jogurty, lučina, máslo ad. chlebasi teda peču sama doma.
Takže já si myslím, že pro 2 dospěl a dva 7 letý kluky 2000 tis není moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1562
3.2.13 13:57
@tetma píše:
Berusko, ale nemůžeš to brát jako pisatelka pod tebou, jestli jsem to dobře pochopila tak oni jsou 2+mrně a ty máš 2 sedmiletý kluky. A to už je velký rozdíl. U nás jsme na jídlo 2 dospělí a jeden 2,5 starý chlapeček. od rodičů z vesnice máme brambory, králiky v létě ovoce zelenina ( na zimu zamražená v mrazáku) když zabijí dostaneme vždycky maso vepřový. A je to hodně znát takže já mám týden kdy utratím 500 kč ( jogurty, čerstvé mléko, luštěniny, kefíry…) a jídlo mám zadarmo jako třeba dneska a včera králik ( opět) špenát ( zůstatek v mrazáku z léta) brambor od našich., neo vařím bramborový šišky když odečtu cenu brambor vyjde mě oběd na 2 dny na 10 kč? Na to je týden kdy nechám v obchodě 1500 kč - a to když musím koupit maso. ryba, kuře hovězí a k tomu klasika jogurty, lučina, máslo ad. chlebasi teda peču sama doma.
Takže já si myslím, že pro 2 dospěl a dva 7 letý kluky 2000 tis není moc.

Já vím, že kluci mě sní více, než mimino, ale někdy jenom zírám 8o Např. milují koprovku, což není podle mě až tak fin. náročná omáčka a knédl, ale že mi jí bude malej jíst ke snídani, obědu i večeři jsem netušila a že do něj zahučí 19plátků knedlíků(děláme menší, než jsou v krámu) :roll: Ale je pravda, že zase nic jiného mezitím neměl a jak to máte vy? Kolik vám toho děti sní? Je normální, že když má melej hlad sní 3až6 knedlíků k obědu? Dala jsem dětem do školy 2 rohlíky + ovoce, občas jogurt a skoro tchýně mi řekla, že je to moc!!! :( Ale podle mě i partnera, když vstávají před 6, v 6.15 už jsou v družině, tak mají vlastně tuto svačinu na snídani, svačinu a odpol.do družiny, protože dřív jak v 16 hod. doma nejsou. Tak nevím?

Příspěvek upraven 16.09.13 v 10:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
4.2.13 17:18

@beruska.sus tak jestli to mají kluci i jako snídani a odpolední svačinu tak to není moc, u nás holky teda trošku vetší 9 a 11. Mají k snídani jeden rohlík, na svačinu další rohlík plus ovoce nebo jogurt a to po obědě jdou domů, pokud ti to nenosí děti zpět tak je to ok, u nás holky říkaly že občas už se těší na oběd že někdy mají hlad i víc, ale občas mi kousek přinesou že nestihly sníst.

No a na oběd jedna sní tak 3 knedlíky a jedna 6 v pohodě, ale ta je na růstovém hormonu takže ta jí jak chlap :mrgreen:. No pak mám ještě 4 leté dvojčata takže u nás to jídlo fakt jede ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat