Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, zda jste neměla některá situaci, kdy 20 měsíční batole chodilo spát ještě 2 x denně, jak dopoledne tak odpoledne. My to tak stále máme, ale většinou holkám okolo už spi jen jenou. Prosím pokud jste to tak některá měla napište dokdy vám dítě takto spalo a jak jste přešli na jeden spánek. Kluk neumí spát v kuse dýl jak přes hoďku a to mu jedenkrát nestačí…díky
@markeeetka20 pokud ti spí v pohodě v noci a usíná večer, tak bych to neřešila a nechala ho tak. Holt máš spáče ![]()
@markeeetka20 ano, máme a vůbec to neřešim. Vstává cca 7, spí 11-12 (plus mínus půlhodina, někdy zatuhne už v 10, vždy venku v kočáru), ve 14 oběd, uložit do pelechu, záleží jak spal dopol, většinou odpol spánek 15-16 h, večer usíná ve 21, spí celou noc. zatím to nehodlám řešit, až v létě zavedu jediný spánek - kvůli školce.
@markeeetka20 Mne skoro dvoulete uz nespi vubec. Proc vsak pisi - jedenkrat, az dvakrat za cca ctrnact dni mi odpoledne sama od sebe usne a spi az ctyri hodiny. Vecer pak jde samozrejme o cca hodinu a pul pozdeji spat. Ja to neresim, spanek ji neupravuji. U tebe doporucuji to same. Az bude syn pripraveny, spani si odboura.
Na radu manzela jsem ji jednu dobu zkousela odpoledni spanek kratit, aby vecer usla drive. Vysledek byl uplakane, rozmrzele a protivne batole. V kombinaci se vzdorem lahudka. Prestala jsem ji do spani zasahovat a upravila si to asi za dva mesice sama.
Popravde, take bych byla protivna, kdyz by mne nekdo budil.
Mě to vůbec nevadí, jen jsem byla zvědavá jestli to tak má ještě někdo
v mém okolí právě spi všichni jedenkrát a strašně se mi diví. Taky jsem zkusila na popud manžela přejít na polední, ale to se v noci malý začal budit a spal hrozně, byl přetažený, tak zase ma dva. Jen to bude blbe jak se ted posune cas… ![]()
Mne syn obcas spi taky 2 krát denně..ne tedy vzdy, ale nekdy Jo..podruhé vetsinou usne po 17.hodine…
nevim, proč bych to mela řešit, pokud je unavený, tak se nedá nic delat..je jeste dost maly ![]()
@markeeetka20 píše:
Mě to vůbec nevadí, jen jsem byla zvědavá jestli to tak má ještě někdov mém okolí právě spi všichni jedenkrát a strašně se mi diví. Taky jsem zkusila na popud manžela přejít na polední, ale to se v noci malý začal budit a spal hrozně, byl přetažený, tak zase ma dva. Jen to bude blbe jak se ted posune cas…
on se posune taky
máme doma to samé, zkoušeli jsme jeden spánek no ne
dneska vtipně nechce zabrat a ve 4 máme jet do jeslí, to bude veselo ![]()
@markeeetka20, tak to je příjemné, že ti takhle spinká. On si to časem uzpůsobí podle sebe, jak bude potřebovat. Mně synek přestal spát 2× denně v jeho 14 měsících. Od té doby spí jednou denně (2 až 3 hodiny), ale stává se, že mi už přes den nespí. Je mu 27 měsíců.
My už přes den nespime… Ale aspoň nechodí večer spát v 11, ale v 8