Denní spánek - není to moc?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3627
27.4.10 14:13

denní spánek

Zajímalo by mě, jak často vaše děti spí. Mám téměř půlročního syna a ten nevydrží v bdělém stavu víc jak hodinu, pokud je to víc, tak je hrozně protivný. příjde mi to zvláštní, aby tak často přes den spal. V poledne spí klidně 3h - ale to jen v kočárku, v postýlce max 3/4h. a odpoledne by klidně taky 2-3 prospal, večer ho ukládám v 19:30 budí se kolem 5h, pak třeba ještě na 30min usne. Přemýšlím, jestli se o tom zmiňovat doktorce, že je stále tak unavený a podrážděný a nevydrží dlouho vzhůru a nebo je to normální? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13943
27.4.10 14:19

Co bych za to dala :-) my už přes den nespíme vůbec :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
27.4.10 14:22

Mne Zuzka (4 mesice a tyden) vydrzi tak max hodinku a pul, pak musi dat hodku slofika. Vecer uz je to tak max hodka, nekdy i jen tri ctvrte hodky mezi spankama. Takze spi tak sestkrat denne hodinku a pry je to normalni :mrgreen: V noci spi tak 20-2 a 2:30-6 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
27.4.10 14:23

Ewule malá mi taky hodně spala, v půl roce pokud si teda dobře vzpomínám :oops: tak spala určitě 3× denně - dopoledne hodinku, po obědě tak 2 a odpolko tak hodinu někdy míň. A to vstává dodnes kolem 6 a chodí spát v půl sedmé. V pauzách, ale byla v pohodě, i když celkově byla „ukňourané“ miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11325
27.4.10 14:25

Já bych to doktorce řekla. Nejspíš to nic nebude, ale pro jistotu :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
27.4.10 14:40

Mareček je hodně uplakaný mimčo a myslím si, že je to tím, že je stále unavený. Protože když kňourá a dám ho spát, tak vždycky usne, poznám, že je unavený, když ho vezmu do náruče, dám mu dudlík a už se mu zavírají oči. Vím, že bych měla být ráda, ale spíš se bojím, jestli mu něco nechybí :nevim: A taky si říkám, kdy se naučí veškeré věci, když všechno prospí a ta jeho protivnost mě taky celkem vysiluje :o))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
27.4.10 14:53

Náš malý spal takhle krásně do roku a půl, teď nespí vůbec, takže neboj, on to Mareček dožene ;) Ale doktorce se zmiň, pro jistotu může udělat odběry, jestli není chudokrevný nebo něco.
Já teď občas přemýšlím, že tomu našemu zlatu trochu krve odpumpuju, aby zase aspoň trochu spal :D A to jsem si hlavu lámala úplně stejně jako ty - kdy se naučí všechno co má, když sakryš pořád chrní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
27.4.10 14:57

Jj, měl špatný krevní obraz, bere železo a kys. listovou, ale už je to v normě i když má ještě vše brát dál. Takže to asi taky může být tím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
27.4.10 15:59

Ewule já bych neřekla. Některé děti jsou spavé a já si myslím, že bys měla být ráda. Co já bych za to dala. Pokud ho něco nebolí a nemá zvýš.teplotku, tak bych se o něj nebála. Spánek je pro děti moc dobrý. Podporuje růst a vývoj :palec: (tím ale nechci říct, že nespavci jsou opoždění :-) )Tohle je velice inividuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65259
27.4.10 16:39

Matyášek do půl roka taky skoro pořád spal…
prostě spavec…
donedávna spal ještě 3krát denně…
a ted spí někdy 2krát,někdy jen po obědě.
Dr.to řekni,pokud ti to „leží v hlavě“ a uvidíš,co ti řekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
27.4.10 23:31

Ewule, v žádném případě nechci plašit a věřím, že u vás bud příčina jiná, ale já jsem kdysi zakládala podobnou diskusi https://www.emimino.cz/…d-spi-19904/ a nakonec se z toho vyklubal zánět ledvin. Na příčinu se nepřišlo, prodělal všechna možná vyšetření, vyloučili se i vrozené vady. Dodnes (2,5 roku) patří spíše ke spáčům, ale po vyléčení doslova ožil, intervaly mezi spánky se rozumně prodloužily a hlavně si je dokázal užít a nejen protrpět. Taky dlouho trpěl novorozeneckou žloutenkou a bral železo.
Tvůj chlapeček je starší, takže pokud takto spí od narození, bude nejspíš spáč, ale jestli se jeho potřeba spánku zvýšila nedávno a v době bdění ti nepřijde v pohodě, tak bych to asi nepodceňovala. Pokud ti to vrtá hlavou, lékařce se svěř, přinejhorším tě uklidní, že tvé obavy jsou zbytečné :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
28.4.10 08:20

jumi a když si to vezmeš zpětně, vidělas i jiné příznaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
28.4.10 11:07

Ewule, bylo to tak, že se mi prostě „nelíbil“. Přestože jsme se snažili, co jsme mohli, tak byl takový nespokojený, ukňouraný, bledý a pořád spal nebo chtěl spát. Popsala jsem to v té odkazované diskusi. Dokonce jsem s ním byla u pediatra, měl i trochu zvýšenou teplotu, ale ten na něm nic neviděl. Říkal, že jsou děti spavější více a méně a že mám být v klidu, že ze mě tu nevozitu cítí. No a asi za 2 dny dostal horečku přes 38,5 tak jsme jeli do nemocnice a tam si nás hned nechali, že to není normální, horečka se vyšplhala i ke 40. Po ATB se hned začal zlepšovat a jak jsem psala, po ukončení léčby jsme měli doma úplně jiné miminko. Náš pediatr mi pak říkal, že mateřské instinkty se nemají podceňovat, a že jsem měla pravdu. Jinak je to zkušený lékař a mám s ním ty nejlepší zkušenosti, už nám moc pomohl. Takže evidentní byla až ta horečka…
Snad jsem tě nevystrašila, jen jsem chtěla uvést, že jsem byla v podobné situaci jako ty, a bylo za tím něco víc než jen více spinkací miminko. Jak jsem psala, důležité podle mě je, kdy ke změně došlo (nebo je takový od narození?) a jak se ti jeví, když bdí. Já bych jenom větší spánkovou potřebu neřešila, ale prostě se mi „nezdál“ celkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
28.4.10 15:10

Nevím no, když se mu někdo věnuje, třeba tchýně, tak se nasmívá jako smíšek, ale jakmile ho nechám chvilku samotnýho, tak po chvilce začne kňourat, nevydrží moc dlouho vzhůru, když už chytne řvací záchvat, tak je mi jasný, že je to hladem a nebo chce spát. Příjde mi takový od narození, napřed jsem myslela, že je to hlady, takže jsme skončili na UM, pomohlo to na chvilku, ale jinak je pořád umrčené mimčo. Doktorce to řeknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
18.1.12 13:16

Milá Ewule, zajímalo by mě jak se to u Tebe vyvinulo. Můj syn je totiž stejný..Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí