Roční dítě spí čím dál tím hůř

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5159
23.4.10 12:27

Roční dítě spí čím dál tím hůř

Vím, že na toto téma je tu už x diskuzí, přesto si ale troufnu založit novou, s nadějí, že někdo zažil podobnou situaci a poradí.
Jak už z názvu vyplývá, máme problémy se spaním. Syn ale není typické nespavé dítě. Popíšu vám stručně naši spací anabázi:
Od dvou měsíců spal celou noc, ani jednou se nevzbudil, třeba od osmi do osmi, kdekdo mi to záviděl. V půl roce, poté, co jsme zavedli příkrmy, se začal v noci trochu kroutit a budit, stačilo ale tak 2×-3× dát cumlík a hned spal dál. Říkali jsme si - asi není zvyklý na jídlo, bolí ho bříško. V osmi měsících začal vyžadovat jedno noční kojení. Fajn, nevadí - roste, má hlad, nakojím a spíme dál. Počet kojení postupně přibývá, ale stále se napije a spí - no nic, tak asi mám slabší mlíko. Spí tedy s námi v posteli a stále se vpohodě vyspíme. V devíti měsících se začíná budit dost často, někdy ani prso nechce, takových nocí je ale zatím málo - tak asi zuby, to přejde…
Jenomže situace se pořád zhoršuje, v 11 měsících jsem přestala kojit (syn se sám odstavil, prso s naprostým odporem začal odmítat - stejně tak cumlík), uspáváme Bebou. Vypije i 3 lahvičky za noc, ale na kvalitě spánku se nic nemění. Mlíko jsme na radu doktorky odbourali, už ho ani v noci nevyžduje, ale budí se čím dál častěji. Jsou výjimky, kdy mu stačí třeba jen 3× za noc dát čajík, ale taková noc je jednou za 14 dní. Ty ostatní se budí furt, chce čajík, hajánka, pohladít, někdy nic a usne sám, někdy pláče a nechce nic. Takto třeba i 20× - 30 x za noc, někdy se budí co 10 minut. Tohle už je fakt na mašli, teď ještě začal vstávat o půl šesté.
Nevím, co si slibuji, co byste mi asi tak mohli poradit - třeba jestli měl někdo podobnou zkušenost? Vítám jakékoliv nápady, tohle už se nedá vydržet, protože nemám celkem žádnou nadějnou vidinu nějaké změny.
Estvill asi nebude řešit náš problém, syn usíná v postýlce krásně sám, ze začátku i v noci, ale poté, co už se budí několikrát, se sice snaží, ale nemůže usnout. Jinak jsme zkoušeli spaní v postýlce i s námi v posteli, taktéž v jiném pokoji a všude stejné. Na večeři jsme vyzkoušeli nejrůznější pokrmy - jestli mu třeba není těžko, žádné změny.
Syn se budí unavený, je vidět, že by ještě i ráno spal, ale nemůže.
Omlouvám se za ten román.
S pozdravem,
Zoufalá matka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3358
23.4.10 12:33

Taky jsem už občas zoufalá matka. Konečně se mi v noci naučilo spát jedno dítě (ve třech letech :cert: ) a budí se mi druhé, ale u nás je to na kojení, pomazlení. Štěpa je děsnej mazel. Já si ho snažím užívat, protože vím, jak to období rychle uteče (starší už se tak mazlit nechce), ale v noci mám chuť strčit hlavu pod polštář a dělat, že nic neslyším. U staršího nám docela pomohla homeopatika Sedalia (sice se budil, ale ne tak často, postupněse to lepšilo a ustálilo tak na 2× vstávání na noc, tak od dvou a půl roku tak 1× kvůli čůrání). Mladšímu je zatím dávat nechci, není mu ještě rok a byly nám doporučovány až od roku.
U někoho pomáhá, že dítě předá do pokojíčku, u nás bohužel ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
23.4.10 12:35

A nezkusila ses poradit s doktorkou? Pokud na něm vidíš, že je unavený a nedospalý, časem to přejde do chronické únavy a bude to začarovaný kruh… Já bych o tom doktorce určitě řekla, třeba by měla nějaký nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
23.4.10 12:38

Doktorka nad tím krčí rameny, řeším to vlastně při každé návštěvě. K homeopatce taky chodíme, tak se jí znova zeptám, jdeme dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
23.4.10 13:19

Řešíme teď dost podobný problém. Malý byl taky krásně spavé dítko, až do roku a půl, pak začalo noční buzení, bylo období kdy vstával i 20× za noc, možná i více. Pak se to nějak samo uklidnilo, teď se vzbudí max tak 5×, obvykle 2-3× a to si sám přijde, abych ho znovu uložila. Nicméně začal hrozně brzy vstávat. Dříve vstával kolem osmé, pak sedmé a teď není výjimkou, že přiběhne v pět. Zároveň si odboural i jedno denní spaní, takže si jde schrupnout už jen po obědě a to jen na chvilku. Prostě během chvilky se nám z nádherně spavého dítka stal nespavec a tím pádem i ukňoranec, protože přes den je unavený, nedospalý, pořád kňourá, nic ho nebaví. Netuším co s tím, ale jak tu někdo zmínil homeopatika, tak to bych i vyzkoušela, ale nemám žádné zkušenosti. Kde je seženu a kde zjistím jaká jsou vhodná?

Jinak se omlouvám za zneužití tématu, neporadila jsem ani trochu… snad jen, že v tom nejsi sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
23.4.10 15:03

halucinko mě se malej začal kolem roku taky častěji budit, ale teda tak často jako vám teda ne, nevím čím to bylo, ale přešlo to nakonec asi po dvou měsících samo :nevim: a unaven byl taky, vstával v půl sedmé a v devět šel zase spát až do oběda, snad to u vás taky zlomí a budeš mít brzy klidné noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
23.4.10 18:04

Sheelle tu Sedalii jsme koupili normálně v lékárně. Doporučila mi ji kamarádka, která měla stejně nespavou holčičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
23.4.10 19:43

Holky, nas prcek zacal v lednu velmi problematicky usinat. V noci se casto budil a hrozne knoural. Ted se usinani malilinko zlepsilo a zacal spat zase celou noc. Ja si to vazne vysvetluji tim, ze vycitil, ze jsem tehotna. Stal se z nej ukazkovy maman lusknutim prstu. U nas se osvedcuje jen trpelive cekat. Homeopatika jsou podle me take dobra cesta, ale my teda vzdy konzultujeme s homeopatkou a jsem spokojena. Homeo funguje uplne jinak, nez standartni leky a to, co zabira kamaradcine holcicce, vubec nemusi byt vhodne pro vas. Vyber homeopatika nesouvisi pouze s typem zdravotnich problemu, ale take s typem cloveka, s zivotni situaci, ve ktere se nachazi apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hellena 84
24.1.13 09:38

Dobrý den já mám stejný problém s 11m holčičkou každý dvě hodiny se budí stojí v postýlce a bulí kaše vypije 330 ale já už si nevím rady furt jen hledám dudlík otáčím jí protože se v postýlce točí jak blázen už jsem taky zoufalá dnes mě napadlo jestli to není hlad já od 3m nekojím ale když mi vypije tolik kaše je to zázrak když se vyspím :( a přes den to je pohoda v 10h ráno jde spát spí do 12 pak jde ve tři a spí do 5 ale když jí nedám odpoledne spát tak knourá už si nevím rady prosím poradte :)

• Citovat
  • Upravit
9090
24.1.13 09:54

Dítko v tomto věku už v noci jíst nepotřebuje, hladem to jistě nebude. V tomto případě bych asi dost uvažovala nad tím, že by to chtělo odnaučit dudlík. A pokud se v noci vzbudí, vstane a bude plakat, nechala bych ji být, určitě bych nechala zhasnuto, nebrala bych ji z postýlky, maximálně pohladit, aby věděla že tam jste ale nic víc, ona je možná zvyklá, že tímhle získá vaši pozornost. A opravdu bych přemýšlela nad tím dudlíkem, pokud se budí proto, že ho nemá a sama si ho neumí najít a dát do pusy, tak to asi jiné řešení není…
To odpolední spaní je podle mě v pohodě, záleží tedy na tom, kdy chodí spát večer, některé děti potřebují být od posledního spánku aspoň 3-4 hodiny vzhůru, aby večer pěkně spaly, mé malé to třeba nevadí, někdy spí i do půl 6 odpoledne a v 19:30 jde spát a bez problémů. A to že se točí v postýlce, to něčemu vadí? Nám to malá dělá taky a nijak ji „nespravuju“, nemá to smysl…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
24.1.13 10:02

To noční buzení znám, máme za sebou krušný měsíc, bohudík se to dost zlepšilo. naši mají taky dudlíka, ale v noci se kvůli němu rozhodně nebudí, stačí je pohladit a spí dál, tedy většinou. čím to je taky netuším. vyčerpaná jsem taky, ale asi nezbývá než vydržet :(
to točení v postýlce to dělají asi všechny děti :D naši jinak než hlavičkou v nohách nespí a na peřince, takže já opravuji kvůli té peřince aby nespali jen v overálku.
ještě není té kaše až moc? nemůže jí bolet bříško? mě tolik sní obě děti dohromady :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
24.1.13 10:08

@cibi je fakt, že té kaše je dost, mě malá (10 měsíců) vypije necelých 200 ml, víc ani náhodou.

Pokud potřebuje tolik kaše, tak bych ji aspoň nedávala těsně před spaním ale aspoň hodinu před, to musí být pro žaludek strašnej záhul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
24.1.13 10:31

Já dávám kaši kolem půl šesté, pak si hrajou, koupou se a kolem sedmé dostanou ještě mlíčko a jdou spát. myslím, že kaše jim může problém s bříškem udělat jak je to dáno těsně před spaním.
vyzkoušej to, ale nečekej, že pokud to zabere, tak to bude hned první noc :)
jo a naši už spí jen jednou denně, jak je dám dvakrát, tak se vzbudí i v pět ve čtyři tedy kluk a už nespí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hellena 84
24.1.13 10:37

Dávám jí kaši v 7 usne někdy až v 9 :) já vím ten dudlík no někdy si ho najde a dá sama za 14 dní jí bude rok mě spíš příjde že chce spát semnou a já ji vždycky vemu je to moje první dítko tak nechci aby plakala :) někdy jí položím pohladím a je klid ale stejně dneska to byla noc teda ale včera zase celou spala možná to bude bříško určitě vydržím:) dudlíček stejně nevím jak odnaučit dávali jí ho už v porodnici a tak si nějak zvykla a hlavně musí mít jen ten jeden jinej nechce má ho už rok takže se nesmí stratit :D taky mě napadly zoubky má jen dva a s jedním se narodila ten jí ale vytrhly :(

• Citovat
  • Upravit
Hellena 84
24.1.13 10:39

Taky spí v nohách hlavičku má na peřince :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510