Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jezzz Jj, on je v pohodě až moc. Nevím, kde bere tu energii ![]()
@koala123 To znam
![]()
Ja padam unavou na usta a dcerka si jde skakat z gauce
Kde to energii bere, netusim
(je kojena, nekdy ze srandy rikam, ze ode mne pije hopsinkovou stavu, je jak opice. Furt nekde splha skace a tak).
@koala123 Zuby. Může to trvat dokud nevyrostou všechny. Prostě holt nemá klidné spaní. Taky jsem blbě spala, když byla dcera v tomto věku.
U mě pomohlo jít do jiné místnosti a mít dítě na chůvičce. Pak mě nebudilo „mrcasení“, ale jen regulérní pláč - a pak jsem nosila dudlík, prso, lahvičku atd.
Nicméně pokud bys to tak dělala, tak mu musíš pořídit postýlku ![]()
Ahojky… už nevím co dál… jsou 3h. ráno a nas 17mesicni syn prostě nespí. Jako každý den.
Už ani nevím kdy to začalo. Dopoledne jde s křikem vydrží plakát a hodinu přestože je unavený, spí max 40minut. Odopoledne je to stejný. A večer katastrofa. Řev mlácení hlavou do postylky kopání… Když usne, kolem půlnoci je vzhůru a řve nebo pochoduje po postylce hazi postarkem/plysakem na spani…trvá to i do rána. Zkoušela jsem všechno. Jídlo pití chovat nechovat… jsem totálně vyčerpaná a zoufalá. Co s ním? ![]()
možná že, chlapeček nemá potřebu tolik spát, píšeš, že ho dáváš dopoledne, odpoledne a večer. Zkus vypustit ten dopolední spánek, a dej ho nejdřív po obědě, a pak až večer. Můžou to být i zoubky. Jasné že to hned fungovat nebude, zkus nastolit režim a uvidíš. Malá kolem toho roku a půl spinkala už jen jednou za den, spíš teda před obědem, vstávala mezi 6-7 h, a šla spát v 11 do cca 14h, potom až večer kolem sedmé osmé.
V noci pokud řádí, tak bych si ho zkusila vzít do postele.
Přeju pevné nervy ![]()
@Maty80
Vcera jsem právě poprve vypustila ten ranní spánek. A šel pak až jako pises ty a az po 11h a vstal za hodinu. Večer po sedmé uz totálně unaveny usinal u mlicka a stejně nastal hysterak na cca 20 měnit. A to jsem u nej byla. Do postele nechce vubec. V noci od pulnoci do 4:15 vyvadel. Trd jsme vstali v půl sedmé a uz lita. Premyslim jít k lékárně ale co o a s tím zmůže ![]()
Zkus vydržet, ono to nepůjde ze dne na den, dej mu týden dva až si zvykne.
Nemá malý nějaké zdravotní komplikace? Zuby, větry… Nějaká změna u vás doma? Dudlík máte? Popř. je před spaním dost najezený?
Papá vždycky mlíčko před spaním, zoubky už máme všechny a na větry netrpěl ani jako maličký.. Mám strach aby mu něco nebylo ale podle známých má prý klasicky otočený spaní, ale myslím že to chrněl aspoň přes den.. manžel zas řeší aby z toho „nespánku“ neonemocněl.. Mám už jedenáctiletou dceru a říkala jsem si druhý dítě levou zadní.. ale ono je každá dítko je fakt jako jiný… připadám si jak neschopná blbka co nedokáže srovnat ten jeho režim. Ještě mě napadl jestli tady nemá někdo zkušenost s hyperaktivitou. Jestli to třeba je prvotní známka projevů. Protože je nonstop v pohybu nesedí ani u jídla. Když s ním někam jdu už si dělaji legraci „kde máte toho dáblíka“ nabo že mám svatozár apod. No dnes nemužu ale zítra asi prubnu lékařku.
Holky, chci se zeptat s tím buzením kvůli vypadlému dudlíku. Je tu některá, která to neodnaučovala a přesto to přešlo? Mně se roční malá budí někdy 5× a někdy i 20× za noc, hlavně k ránu po čtvrté už je to třeba i co deset minut… Vrátit dudlík pomáhá, ale nemyslím si, že je to tím. Má noci, kdy ji vypadne dudlík, neřeší to a spí dál. Ale teď se budí každou hodinu s nějakým kňouráním, ale někdy i s tím dudlíkem, takže to samotným dudlíkem není.
Nutný říct, že blbý spaní a časté buzení má od narození, každou hodinu. Dřív jsem myslela, že hlady, protože jsem měla málo mléka. Po zavedení UM se budila více méně stejně často s každým prdíkem, ale přijala dudlík, což pomohlo, že se budila třeba jen každé tři hodiny. To ji ale dudlík ještě nevypadával, spala na zádech jako přikovaná. Jak byla starší, tak už jsem byla věčná noční hledačka dudlíku. Je to čím dál horší, ale jak říkám, dudlem to být nemusí, protože poplakává i když ho má v pusince.
Myslím, že mi to žádná diskuse nevyřeší, jen mě uklidněte, že to jednou skončí a nebude to v jejích třiceti ![]()
@bibiviolet První dcera dudlík neměla a spala pěkně. Druhá ho měla ( potřebovala jsem přes den také něco udělat a ne jen jí mít na prsou ) a kolem toho roku se budila pořád. Nevím, zda Tě to uklidní, ale kolem 2,5 let začala konečně spát bez dudlíku. Sice stále se mnou v posteli, ale už spala klidněji.
Klukovi bude za měsíc rok a začal se budit každé 2-3 hodiny na kojení. Také se těším, kdy už konečně přijde ta celá prospaná noc
.
Já mám chlapečka je mu něco přes rok a taky spí strašně blbě. Dudlík mu dávám ale nějak je to čím dál horší budí někdy 8× a a víckrát za noc ale někdy se taky budí každou hodinu.
Některé dny jsem polomrtvá únavou.
Ale věřím, že do puberty mu to nevydrží a někdy v životě se ještě vyspím ![]()
Takže se neboj nejsi v tom sama ![]()
Jo a taky už jsem vyzkoušela všechno možné aby spal. Různé ty kapky na bolení bříška, mastičky na zuby, homeopatika, různé dudlíky a ještě spoustu dalšího. Nepomáhá nic. Fakt z toho asi musí ty děti vyrůst, aspoň tak mě uklidňuje naše dětská doktorka.
@koala123 Mne dcerka take ignoruje
Jen kdyz na ni potichu a klidne mluvim, tak se zklidni rychleji.
Dobre je nebudit, hlidat, aby si neublizil a ja doporucuji jeste to ujisteni, ze jsi u nej, jak jsem psala vyse. Prejde to, jen to chce cas
Ps: pokud je rano v pohode, tak bych doktora neresila