Roční dítě spí čím dál tím hůř

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9090
24.1.13 13:05

Já si zase myslím, že je lepší nechat to dítko chvilku plakat teď, než až bude starší, starší dítě bývá vynalézavé a dokáže šílený věci, aby na sebe upozornilo. Mě bylo malé taky líto ale taky potřebuju fungovat, takže jsem to prostě vydržela a vyplatilo se to, spí hezky, já jsem vyspaná taky a oběma je nám lépe. Kdyby někdo dál mému dítěti dudlík bez mého svolení, to bych je hnala, tohle fakt nemám ráda…jak odnaučit, zkrátka ho vzít a nedat no. Byl by to boj ale ne věčně, časem by si zvykla. Samozřejmě je to tvé rozhodnutí, já mám taky první dítko, jsem ráda, když spolu ležíme ale spát v jedné posteli, to bych se nevyspala, malá je schopná se v noci vzbudit a cestovat, takže bych byla pořád vzhůru, abych hlídala, jestli nespadne. Ráno si ji k sobě beru ale to už jsme vzhůru…
Na zoubky můžeš zkusit Calgel, třeba to pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hellena 84
25.1.13 09:54

Veru můžu ti tak říkat :) bydlím s našima nemůžu jí nechat brečet je to prostě složitější ale dneska spala celkem dobře ubrala jsem kaši ale myslím si že je to prostě že chce bejt u nás protože v posteli ani nebrekne jinak je moje Verunka taky pěknej cestovatel :D děkuji ti za rady :)

• Citovat
  • Upravit
25.1.13 16:52

Nespavost

Ahojky, koukám, že problém se spaním je tu celkem často. Máme totiž stejný problém, mámei roční holčičku a ta taky nespí. Vyzkoušeli jsme asi všechno co nám poradili kamarádky nebo doktorka. Budí se mi několikrát za noc. Nezbudí se mi úplně, tak že jí stačí dát flašku a zase na chvíli usne, ale opravdu jak plno maminek píše tak je to na mašli. Dáváme jí mléko i čaj. Do sedmého měsíce to bylo v pořádku pak jsme byli v nemocnici s horečkama a odté doby je problém jak se spánkem tak i s usnutím. Nedokáže sama usnout tak jí v postýlce houpeme až do doby než usne. Jinak pláče a pláče. V případě že by jste měla nějaká nápad jak toto všechno odbourat vyzkouším už všechno. Díky a budu se těšit na radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
25.1.13 20:26

@Silvie2012 opět poradím knížku „Každé dítě může dobře spát“. Myslím si, že jinak než s pláčem to nepůjde, je zvyklá na flašku, je zvyklá na houpání při usínání a proto to vyžaduje, jediné řešení je prostě tyto „neduhy“ zrušit a malou nechat plakat. Kdyby to bylo miminko, tak to neradím ale už je větší, tak bych to zkusila. Ale určitě doporučuju přečtení té knížky, je tam vše moc hezky vysvětlené ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
26.1.13 07:47

@Verca1989
já jí zrovna čtu. neběžím k nim jak zabrečí, ale po minutě ano, jsou dva a tak by ten jeden vzbudil druhého. ale u nás se to lepší, vzbudí se už jen tak 2-4× za noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
26.1.13 08:15
@Hellena 84 píše:
Veru můžu ti tak říkat :) bydlím s našima nemůžu jí nechat brečet je to prostě složitější ale dneska spala celkem dobře ubrala jsem kaši ale myslím si že je to prostě že chce bejt u nás protože v posteli ani nebrekne jinak je moje Verunka taky pěknej cestovatel :D děkuji ti za rady :)

jasně :) tak snad se to srovná no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
26.1.13 08:16

@cibi tak u dvojčat to chápu, to je jistě složitější. Já k malé ze začátku taky chodila ale pak jsem přestala, brečela daleko víc, když jsem odcházela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
26.1.13 10:23

To samé je i u nás, když nechám bulit, počítám, že se vzbudí i druhý, dobré je, že malá většinou spí tvrdě, tak se málokdy vzbudí, když je to opačně, tak je konečná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.13 11:58

Veru tak děkuji za tip ráda už vyzkouším všechno hned jsem si knížku objednala a uvidíme jak to bude vypadat dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
26.1.13 13:16

@Silvie2012 držím palečky, ať to vyjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.1.13 19:33

@halucinka
Moc dobře vím jak jste vyčerpaná a unavená. Já jsem na tom stejně má roční holčičky a ještě nikdy jsme celou noc nespinkaly stávám k nim po hodině je to děsný, ale doufám že to někdy přestane. Ve dne také nespinkají je to někdy děsné. DRŽÍM PALCE at to vydržíte. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
26.8.13 09:09

Ahojte, obnovím s dovolením diskuzi. skoro roční syn se mi poslední dny taky budí k ránu. cca měsíc spí od +- 21.00 - 7.00 a ted ty poslední dny se budí kolem 5-6 hod. - resp. spíše začíná kňučet, vrtět se, hledá cumel… já na něho nemluvím, jen mu podávám ten cumel, hladím po hlavě nebo zádech a chvíli se zklidní a usne třeba na 10 min a pak zase dokola. kolem 7 tedy už vstává v postýlce a je jasné, že je vzhůru. čím to může být - zuby? nebo je to ted normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
26.8.13 09:32

Náš Adam chodí spát v sedm večer, spí do cca 5-6 to se budí na mlíko, ale po mlíku si kolikrát i hodinu „povídá“ směje se, prostě je tak tu hodinku vzhůru a pak usne a spí do půl 9 - 9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jitka nemcova
3.11.13 16:56

Dobrý den mi prožíváme to samé před 14 dny zlaté miminko od malička krásně spinkal a teď budi se pravidelně před půlnocí v postýlce strašný řev a záchvat vzteku, už ani nevíme jak ho utišit pustíme pohádku začne si hrát to mu vydrží 2 hodiny a pak usne do rána. A jak říkáte přes den protivný a vyčerpány nic je nebaví. A co s tím?

• Citovat
  • Upravit
3495
22.10.15 17:33

Ahoj holky, obnovuji diskuzi, také máme problém se spaním. Naše 14ti-měsíční holčička od čtyř měsíců spala celou noc nebo maximálně s jedním probuzením, ale poslední dva měsíce je vzhůru až 10 x za noc, už nekojíme, takže vždy jenom podám dudlík a čaj a spí dál. To spíš já mám pak znovu problém usnout a sotva se to podaří, je vzhůru zas :( Při každém probuzení vyžaduje napít čaje, nevím, jestli je možné, že má tak často žízeň, nebo ji to prostě jenom uklidňuje. A bez dudlíku taky neusne a neumí si ho potmě najít sama, takže celou noc funguju jako podavačka čaje a dudlíku. Přemýšlím, jestli to přejde nějak samo, asi jí rostou zuby, nebo se to snažit nějak odnaučovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí