Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Gonyosoma píše:
Taky se mi to libi, jen by me zajimalo vic referenci. Na me jem tak neco neucinkuje a i kdyz ano, ne na dlouho o pocemi to stejne nezabrani…
Já bych spíš pro začátek udělala menší dávku jen na vyzkoušení. Ze 6-7 lžic kokosáku toho musí být fůra a skladovat se to dá jen tři týdny. Podle mě to nejde spotřebovat ![]()
Pocení to nezabrání - to umí jen antiperspiranty a bohužel právě díky hliníku.
Deodoranty nezabraňují pocení, ale jeho pachu.
Já osobně mám tedy názor, že nepotit se vůbec (díky účinku antiperspirantu) vlastně není zdravé a je to pro tělo škodlivé - jde mi hlavně o to, abych prostě nesmrděla
.
A tenhle přírodní ještě krásně voní po kokosu a po éteráku, který si do něj dáte..já dala citronovou trávu..docela pěkně to k sobě vůněmi ladí.. ![]()
@Evulina píše:
Pocení to nezabrání - to umí jen antiperspiranty a bohužel právě díky hliníku.
Deodoranty nezabraňují pocení, ale jeho pachu.
Já osobně mám tedy názor, že nepotit se vůbec (díky účinku antiperspirantu) vlastně není zdravé a je to pro tělo škodlivé- jde mi hlavně o to, abych prostě nesmrděla.
A tenhle přírodní ještě krásně voní po kokosu a po éteráku, který si do něj dáte..já dala citronovou trávu..docela pěkně to k sobě vůněmi ladí..
To sice škodlivé je, ale nezapomeň, že člověk se nepotí jen podpažím, tudíž zabráněním pocení v podpaží si neškodíme. Teď nemluvím o složení přípravků, to už je věc druhá…
@KPKristy píše:
Já bych spíš pro začátek udělala menší dávku jen na vyzkoušení. Ze 6-7 lžic kokosáku toho musí být fůra a skladovat se to dá jen tři týdny. Podle mě to nejde spotřebovat
To nejde a já se o to ani nesnažím. Mám to v lednici, používám už měsíc a budu používat, dokud to nespotřebuju. Kokosák sám o sobě vydrží dlouho i bez lednice, škrob a soda ani nemluvě, tak jsem také nepochopila, proč když to smíchám, mělo by to vydržet jen 3 týdny, kór v lednici
.
Ale samozřejmě je dobrý nápad míchat menší množství a častěji. Ono to tedy v lednici ztuhne, takže buď zkusit to při výrobě nalít do nějakého už vypotřebovaného zásobníku na deodorant (to jsem ale nezkoušela) anebo já to mám v takové dózičce a vždycky lžičkou trochu seškrábnu, dám na prsty a natřu se v podpaží. Kokosák se teplem kůže ihned rozehřeje..
@Evulina píše:
To nejde a já se o to ani nesnažím. Mám to v lednici, používám už měsíc a budu používat, dokud to nespotřebuju. Kokosák sám o sobě vydrží dlouho i bez lednice, škrob a soda ani nemluvě, tak jsem také nepochopila, proč když to smíchám, mělo by to vydržet jen 3 týdny, kór v lednici.
Ale samozřejmě je dobrý nápad míchat menší množství a častěji. Ono to tedy v lednici ztuhne, takže buď zkusit to při výrobě nalít do nějakého už vypotřebovaného zásobníku na deodorant (to jsem ale nezkoušela) anebo já to mám v takové dózičce a vždycky lžičkou trochu seškrábnu, dám na prsty a natřu se v podpaží. Kokosák se teplem kůže ihned rozehřeje..
Taky mě napadlo, že tam nejsou kazivé suroviny, tak proč by to nemělo vydržet dýl. Kokosák mám v lednici už jak dlouho a pořád je dobrý, škrob a soda se jistě nekazí…
@KPKristy píše:
To sice škodlivé je, ale nezapomeň, že člověk se nepotí jen podpažím, tudíž zabráněním pocení v podpaží si neškodíme. Teď nemluvím o složení přípravků, to už je věc druhá…
No já mám prostě pořád nepříjemný pocit z toho, že když se v podpaží zabrání uměle pocení, tak se tam prostě může něco dít nekalého (ucpat žlázy či co), až třeba vyústit do nejhoršího (rakovina). Ale to jsou jen mé pocity a domněnky, takže to klidně neber vážně ![]()
@Evulina píše:
No já mám prostě pořád nepříjemný pocit z toho, že když se v podpaží zabrání uměle pocení, tak se tam prostě může něco dít nekalého (ucpat žlázy či co), až třeba vyústit do nejhoršího (rakovina). Ale to jsou jen mé pocity a domněnky, takže to klidně neber vážně
Když se nebudeš potit v podpaží, půjde to jinudy ![]()
@KPKristy píše:
Když se nebudeš potit v podpaží, půjde to jinudy
Aha ![]()
Tak jo, ale já u svého kokosáku už stejně zůstanu ![]()
@KPKristy Jojo, na vyzkouseni… taky jsem si rikala. @Evulina O rakovine a vztahu k antiperspirantum tu nechci diskutovat. Vnimam ji jako psychosomaticke onemocneni, na ktery ma vliv mnoho faktoru. Spis by me zajimalo, s jakou zkusenosti pouziva nekdo tenhle prirodni… kokosovym olejem se normalne mazu, takze jeho konzistenci znam.
@Gonyosoma píše:
@KPKristy Jojo, na vyzkouseni… taky jsem si rikala. @Evulina O rakovine a vztahu k antiperspirantum tu nechci diskutovat. Vnimam ji jako psychosomaticke onemocneni, na ktery ma vliv mnoho faktoru. Spis by me zajimalo, s jakou zkusenosti pouziva nekdo tenhle prirodni… kokosovym olejem se normalne mazu, takze jeho konzistenci znam.
S tím souhlasím…