Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
ahoj chci se zeptat je neskodny potassium alum a ammonium alum?a co ten krystal od baley je neskodny?
myslíš značku „Balea“ z DM? Oni už taky dělají deo krystal??
Sunflower - nejsem chemik, ale na netu jsem vyčetla, že to jsou sloučniny hliníku, které jsou vlastně soli a tudíž reagují jen s potem na povrchu těla - nedostávají se dovnitř (narozdíl od aluminium hydrochloridu), takže jsou snad neškodné… Ale jak říkám - nejsem chemik - ruku do ohně bych za to nedala - jen tlumočním tvrzení kohosi kdesi na netu ![]()
Novire - jj, mají je a já ho mám už doma, ale neúčinkuje na mě ![]()
JANI díky ![]()
Hlavně že jsme tam ve čtvrtek byla, ale toho krystalu jsem si nevšimla ![]()
Ano, co jsem se různě dočetla, měl by být neškodný, protože neprostupuje do kůže, neucpává póry, nezamezuje pocení, jen zabraňuje rozkladu potu a následnému odéru
Mám ten od Baley, zatím spokojenost. Uvidíme, jak bude působit v létě, ale zatím pro mě lepší než klasické deo a antiperspiranty, které mi vyžíraly barvu triček a pot vždy nepříjemně -až chemicky páchl..Chci ho koupit i mámě a příteli.
Deo krystal by měl být lepší než klasické antiperspiranty, nicméně ačkoliv se sloučeniny hliníku z deo krystalu nedostanou do kůže v takovém množství, tak určité riziko,že není úplně neškodný, i zde je (přeci jenom člověk na sebe patlá hliník). Této problematice věnoval například Dr. Mercola odkaz na jeho komentář .
Dnes jsem si koupila v dm deo krystal, jelikoz hledam co nejvice kosmetiky bez parfemace, kvuli ocekavani potomka.
Chci se zeptat na zkusenosti a na peci o krystal. Pry se ma nechat po kazdem pouziti vyschnout. Mam ho vytlacit cely na dylku a nechat tedy bez vicka? A jak je mozne, ze funguje jen na nekoho? ![]()
Jeste nemuzu rict, jestli splni moje ocekavani, ale za tu cenu chci alespon vedet, jak ho spravne udrzovat.
dekuji za odpovedi
@mrs.gendy píše:
Dnes jsem si koupila v dm deo krystal, jelikoz hledam co nejvice kosmetiky bez parfemace, kvuli ocekavani potomka.
Chci se zeptat na zkusenosti a na peci o krystal. Pry se ma nechat po kazdem pouziti vyschnout. Mam ho vytlacit cely na dylku a nechat tedy bez vicka? A jak je mozne, ze funguje jen na nekoho?
Jeste nemuzu rict, jestli splni moje ocekavani, ale za tu cenu chci alespon vedet, jak ho spravne udrzovat.dekuji za odpovedi
Po každém použití je dobré ho opláchnout a nechat uschnout, nemusíš ho vytlačovat, to vůbec není nutné. Pocení nezastaví, ani nezmírní jen by neměl být cítit zapách. Na mě teda funguje jen, když jsem v klidu, doma.. Ven, třeba i jen na nákup, natož při sportu - to už je na mě slabý.
@Elme jo to jsem cetla, ze lepe pracuje s potem na povrchu a dokaze ho rozlozit…clovek se musi potit, ale me slo o ty parfemace, protoze vsude doporucuji, ze pro mimco je to lepsi, nez aby muselo cichat nejaky vune uz od narozeni
dekuji za radu ![]()
@mrs.gendy píše:
@Elme jo to jsem cetla, ze lepe pracuje s potem na povrchu a dokaze ho rozlozit…clovek se musi potit, ale me slo o ty parfemace, protoze vsude doporucuji, ze pro mimco je to lepsi, nez aby muselo cichat nejaky vune uz od narozeni
dekuji za radu
tak pro mimčo je tvůj odér nej parfém:-) ale taky jsem to řešila, sice ne zrovna změnou antiperspirantu, ale sprcháč, mazadla, to jsem všecko měla bez vůně
Měla jsem a je to k ničemu
. Jakobych nepoužila nic. Na dálku jsem cítit nebyla, ale prostě ten blbej pocit v podpaží byl…
Holčiny, také nechci nic užívat, kde je hliník. Vyzkoušela jsem různé typy „bio“ deodorantů, ale žádný mě neochránil dlouhodobě a účinně a bylo mi opravdu nepříjemné, že za chvíli už jsem byla cítit opět potem.
Až jsem nalezla toto a musím říct, že jsem spokojená s účinkem jako u alluminiového antiperspirantu typu Rexona
, fakt doporučuju: http://www.home-made.cz/…odorant.html (ten s kokosákem).
@Evulina píše:
Holčiny, také nechci nic užívat, kde je hliník. Vyzkoušela jsem různé typy „bio“ deodorantů, ale žádný mě neochránil dlouhodobě a účinně a bylo mi opravdu nepříjemné, že za chvíli už jsem byla cítit opět potem.
Až jsem nalezla toto a musím říct, že jsem spokojená s účinkem jako u alluminiového antiperspirantu typu Rexona, fakt doporučuju: http://www.home-made.cz/…odorant.html (ten s kokosákem).
to vypadá dobře ![]()
@Antonie Bolavá píše:
to vypadá dobře
To vypadá! A všechny suroviny mám doma… ![]()
@Evulina píše:
Až jsem nalezla toto a musím říct, že jsem spokojená s účinkem jako u alluminiového antiperspirantu typu Rexona, fakt doporučuju: http://www.home-made.cz/…odorant.html (ten s kokosákem).
Taky se mi to libi, jen by me zajimalo vic referenci. Na me jem tak neco neucinkuje a i kdyz ano, ne na dlouho o pocemi to stejne nezabrani…