Depersonalizace a Prace

57
5.9.21 13:27

Depersonalizace a Prace

Zdravim, setkal se tu nekdy nekdo s tutou poruchou? " Depersonalizace ", ja ji trpim asi od 8 let, a vim jaka byla fuska zvladnout s tim zakladni skolu, je to takovej ze se citite jak robot, jakoby jste koukaly na svet za sklem, nekdo vam neco rika ale vy mate problem poradne vnimat… no kazdopadne k veci, ted je mi 23, takze tim trpim uz dlouho, je to pocit otupenosti, nedokazu si uzit prijemne chvile ktere by si jiny clovek uzival, pro me to neni zadny pocit… posledni dobou mam problem s praci, ne jen ze diky tomu to utika strasne pomalu, ale jeste kdyz na vas nekdo mluvi, a vy jste hlavou uplne jinde, do toho vnimate realitu a sam sebe trochu jinak (pocit otupenosti) takze se celkem bojim abych diky tomu nedopadl spatne.. Napr ze to vzdam a bude ze me nejaky bezdomovec casem, protoze nebudu schopny nikde vydrzet poradne.. fakt to neni uplne lehky, jinak zadne jine problemy vlastne ani nemam, krom toho ze jsem otupeny (pocity, vnimani).. hodne lidi by asi reklo at jdu za psychatrem, bohuzel ten by mi napsal nejake " prasky " ktere by mi to stejne jen uhorsili, a myslim ze se ani poradne nevi jak to lecit… nikdo to o me nevi ze timto trpim, vzdy jsem chtel byt ten silny, co nefnuka kvuli blbosti a nechtel sem byt za chudacka co je nemocny, to nemam rad, nerikam, dokazu se smat, bavit se, jsem pozitivni clovek celej zivot, ale nemam k tomu nejake pocity radosti, stesti, prijemne pocity, jako ostatni, u me je to takove ze proste bez pocitu, a rozhodne nejsem nejaky nemakacenko, i kdyz se na me muze nekdo tak divat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
5.9.21 13:42

Pokdu se s ní chceš poprat, tak se vykašli na všechny ty lži co ti říká „že budeš za chudáčka“ a začni se léčit. Není to slabost, vyžaduje to naopak dost síly postavit se lžím co ti úzkost za ty roky nasázela do hlavy a začít věci řešit.

Tvoje obtíže spadají do okruhu úzkostných poruch, to neznamená že jsi třasořitka a nebo že si prožívání úzskoti musíš být vědom, lidský organismus je v tomhle výrazně složitější.

Efektivnivní léčba znamená psychoterapii a vyšetření u psychiatra a v případě potřeby medikace.

Jeden z důvodů proč jsi odříznutý od těch pozitivních emocí je také to, že se odřezáváš od slabosti, vzteku, úzkosti, bezmoci a všeho dalšího.

Někde v dětství ti to pomohlo přežít - tehdy by si nejspíš záplavu těch negativních emocí neustál, proto ses naučil postavit si zeď depersonalizace - nevědomky. Ta tě chránila, ale taky oddělovala.

No a teď už bohužel jen škodí.

Ale aby bylo možné to rozpustit a zvládnout, tak je potřeba emoce začít vpouštět zpět, včetně těch starých, co jsou za tou zdí roky potlačené.

A to fakt nechceš dělat sám - ale od toho je psychoterapie.

S tím co popisuješ dobře umí pracovat tzv. gestalt - adresář lidí co v tom mají výcvik najdeš zde
 http://csgt.cz/#…

a mohla by to umět i psychoterapie orientovaná na tělo - adresář najdeš tady
 https://www.biosynteza.cz/…sychoterapii#…

jiank pro začátek zkus kouknout třeba sem do knížky

https://obchod.portal.cz/…/muzsky-kod/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
5.9.21 13:43

Mam to asi 18 let. Nastesti ne nonstop. V Bohnicich je nakej dr, co se na to specializuje, vim ze nekde psal, ze nekomu pomaha kombinace antidepresiv a antiepileptik.
Mne pomaha ty stavy akceptovat. Dokonce s tim i ridim, ale je to mnohonasobna fuska, no…vystudovala jsem s tim dalkove Bc…
Jinak ja to mam jako nasledek tyrani v partnerstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí