Depky, blbá nálada

Anonymní
23.11.21 21:29

Depky, blbá nálada

Ahoj.
Poslední dobou mám často pocity, že jsem na nic, do života nepoužitelná, že dělám pořád jenom chyby a jsou se mnou jenom problémy jak v práci, tak v osobním životě.
Našla jsem si novou práci, jsem vdaná, mám svoji domácnost a člověk by si řekl, že mi nic nechybí.
Ale já si připadám nějaká prázdná, tyto depky mám většinou 1-2× za měsíc, asi je to podle cyklu, nebo já nevím.
Už nevím co mám dělat, pokaždé celý den probrečím a myslím na úplné blbosti, co jsou dávno za mnou. Co mám dělat?
Díky všem, co si to přečetli, já se asi potřebuju jenom vypsat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
67
23.11.21 21:54

Jo, to znám velmi dobře tyhle pocity. :( Mně třeba pomáhá sport nebo prochazka v přírodě, když je nejhur. Kdyby tak šly ty depky hned vypnout. Tak ať je brzy líp. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
23.11.21 21:58

Měla jsem to naprosto stejně. Pomohl mi věř nebo ne detox. Každý den 2l čaje ze zázvoru a goji a akupunktura. Myslela jsem že jsem jen hodně přecitlivělá, ale spíš jsem byla jen psychicky labilní protože moje tělo nebylo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
23.11.21 22:52

U mě to dělal PMS pomohl mi moc agnucaston a dámské kapky. Úplně jsem začala být v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
23.11.21 23:13

Ja jsem na nic pri novu a pri uplnku. Skoro vzdycky se s nekym pohadam nebo mam depku, takze kdyz to zjistim, tak se snazim zalezt a s nikym se radeji moc nevybavovat a pockat, az to prejde :roll:

Ale uz jsem si s tim udelala dost problemu. Vyplujou na povrch veci, o kterych treba vim, te jsou spatne, ale normalne se mi dari je ignorovat. To je pak na dřeň :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2365
24.11.21 06:45

Jestli užíváte HA, tak zhoršuje tyto psychické nálady.
Máte dost vitamínu D?

Třeba se potřebujete někomu svěřit, vypovídat, vyřešit v hlavě staré záležitosti. Na to by byla vhodná terapeutka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10245
24.11.21 09:24
@Anonymní píše:
Ahoj.
Poslední dobou mám často pocity, že jsem na nic, do života nepoužitelná, že dělám pořád jenom chyby a jsou se mnou jenom problémy jak v práci, tak v osobním životě.
Našla jsem si novou práci, jsem vdaná, mám svoji domácnost a člověk by si řekl, že mi nic nechybí.
Ale já si připadám nějaká prázdná, tyto depky mám většinou 1-2× za měsíc, asi je to podle cyklu, nebo já nevím.
Už nevím co mám dělat, pokaždé celý den probrečím a myslím na úplné blbosti, co jsou dávno za mnou. Co mám dělat?
Díky všem, co si to přečetli, já se asi potřebuju jenom vypsat.

Ahoj,
to co popisuješ prožívá někdy v životě hodně lidí. Každý den vstaneme, děláme co,,musíme" nebo co se od nás očekává, na konci dne jsme unavení a necítíme z toho žádný smysl, nic, co by nás samé naplnilo.
Příčin může být spousty, tak nevím, jestli má smysl nějaké příklady vypisovat. Dobré je, že sis to uvědomila, to je základ toho s tím něco udělat. Někdy si to nevyžaduje žádné razantní změny, ale jen více se zaměřit na to, co ti v životě nějakou radost dává. začíná to drobnostmi. Dát si každý den něco dobrého. Udělat si procházku. Zahrát si po letech s někým hru. Někoho navštívit, popovídat si. Koupit si kytku. Udělat si horké kakao a pustit si film a být u toho zachumlaná do deky. Různé takové drobnosti poskytnou hezké malé chvilky, a když si je poskldáš do celého dne, tak celý ten den pak vyzní líp.
Také jsem nedávno četl, že člověk by měl v každém okamžiku vědět kdo je, a kam míří. Zní to jednoduše, ale zkus si odpovědět srdcem. Kdo jsi, kam míříš. Hledání odpovědi možná nabídne cestu, jak z tvých myšlenek ven…
A jinak, pokud bys to delší dobu vnímala intenzivně, obětuj peníze a čas na terapii s psychologem. Když trefíš na nějakého, který ti sedne, tak jsou to lázně pro duši, kde se můžeš zcela otevřít, kdy ti bude průvodcem po zákoutích tvé podstaty, o kterých ani nevíš, nebo si je nechceš připustit. Bývá to, jak když někdo v temném sklepě rozsvítí a je to velmi úlevné.
Držím palce a nikdy se neboj o svých pocitech mluvit nebo psát, i když to budou pocity či myšlenky černé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová