Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla bych se Vás zeptat na Vaše zkušenosti s injekcí Depo provera. Kojík a tuto antikoncepci mi doporučil můj gynekolog. Hledala jsem informace na internetu a našla spíše negativní ohlasy. Díky za ev. odpovědi. Jana
Ahoj Jani, já Proveru měla, ale nic moc
. Někomu vyhovuje do maxima, já bohužel ta šťastná nejsem. Měla jsem jí asi půl roku, u toho plně kojila. Jenže pak jsem začala silně krvácet a aby mi to doktor zastavil, musela jsem
přestat kojit a oni mi to mohli zastavit. Navíc jsem u toho dost měla bolesti hlavy, na které jsem nikdy netrpěla. Ale vím, že jsou i ty šťastné, co si ji nemůžou vynachválit. Chce to ji asi jen zkusit
.
Šárka
ahoj, tak já jsem jedna z těch šťasných
, naprosto mi vyhovuje, měla jsem ji i před otěhotněním, s početím jsem problém neměla ( u někoho to prý trvá déle).Mám ji i teď, stále kojím. Bolesti hlavy a ni jiné negativní projevy nejsou. takže u mě naprostá spokojenost. Ale slyšela jsem že je to dost individuální.
Děkuju za odpovědi, já stále váhám. Je vidět, že je to fakt hodně individuální. Rodila jsem před deseti týdnama císařským řezem a tak se chci spolehnout na antikoncepci než na jiné způsoby, abych neotěhotněla moc rychle.
Samozřejmě bych ráda kojila co nejdéle, kdybych musela přestat kojit kvůli ev. krvácení, to by mě mrzelo, přece jen je mimčo ještě malá a chtěla bych vydržet alespoň půl roku. Tak já nevím, musím to pořádně promyslet. Každopádně ještě jednou díky.
Ahoj, já Proveru měla po druhé synovi a musím říct, že jsem pořád krvácela. Takže nic moc. Teď mám pilulky Cerazette a s těmi jsem maximálně spokojená.
Když antikoncepci s kojením ( nejlepší je bez hormonů úplně, jsou teď nové studie týkající se škodlivosti antikoncepce při kojení, výsledky nic moc pěknýho), tak Cerazette. Já rodila taky SC, tak jsem papkala Cerazette půl roku, pak jsem ji vy:,–(ila, protože už by těhotenství tolik nevadilo a hlídali jsme to jinak.
Proveru bych svému synovi do mlíka teda neposlala.
ahojky,
mám a kojím už skoro 10 měsíc - bez problému, MS si neškrtne a jsem naprosto v pohodě.
Nina
Ahoj, taky mám negativní zkušenost. přemluvil mě dr. mmch. jestli proveru nebo Cerazette je prý úplně jedno, pravil MUDr… ale já měla pořád problémy. Krvácela jsem prakticky nepřetržitě 7 měsíců, takže už jsem z toho byla pěkně na prášky. Měla jsem jen jednu dávku, ale mně to teda absolutně nesedlo. možná to chtělo připíchnout ještě jednu a pak by se to srovnalo, ale já už jsem s tím nechtěla nic mít. V podstatě se s tím srovnávám doteď. A to jsem si ji nechala píchnout někdy koncem října. Taky při kojení, ale už ne plném. Záleží, co od toho očekáváš. pokud se nechystáš několik let otěhotnět a chceš mít klid a budeš mít kliku, tak je to určitě super věc. Pokud ale u vás nastane za rok změna a budete chtít malé pořídit brášku, může se to prý pěkně protáhnout. Také pravil můj dr. Tak rozmýšlej dobře, pak už není cesty zpět:)
julie a bertík 16 měsíců
Já jsem si nechala píchnout DProveru po šestinedělí, první 3 injekce jsem dostala po měsíci a na další jdu za 3 měsíce. Ze začátku jsem trošku špinila, ale po druhé inj. se to srovnalo a po třetí je zatím absolutní klid…
Takže já ti ji můžu doporučit… ![]()