Deprese a stálé bušení srdce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
629
4.9.10 07:18

Deprese a stálé bušení srdce

Prosím poradte mi protože už opravdu si nevím rady.. Po doktorech chodím jako hypochondr.skurt
Léčila jsem se s depresí před dvěma lety brala jsem apoparox a miabene na noc po zlepšení jsem já k…áva je přestala brát a šup..před několika měsíci jsem tam kde jsem byla. Podotýkám dělám vše co se doporučuje..sportuju snažím se atd. atd. zkouším relax techniky…nic.
Nejhporší je to stálé bušení srdce..celý den v noci pořád. Před 14 dny jsem dostala od lékařky Venlafaxin a na noc trittico.
Stále žádné zlepšenídumbom…ráno se probudím stále se třesu a to bušení je šílené jako když se něčeho hrozně bojíte. Přes den jsem nucena si vzít oxazepam protože bych to nezvládla v práci ani nikde. Večer před spaním to samé vezmu si trittico..usnu a ráno opětskurt
Je mi z toho do breku protože se nechci stále dopovat prášky ale já fakt nevím dělám všechno možné..protč mi tyto prášky nezabírají vůbec.skurt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10054
4.9.10 07:41

Lajlo - a kdy ti ty deprese začaly? Co zkusit najít příčinu a tu odstranit? Kyneziologie by možná pro tebe byla super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
4.9.10 07:42

chodis krome psychiatra (predpokladam, ze AD Ti predepisuje on) i k psychologovi? treba by Ti to pomohlo, najit pricinu Tvych problemu…sama vim, ze psychiatri s Tebou nemaji cas moc dlouho mluvit a patrat odkud se ten problem bere (i kdyz s moji psychiatrickou jsme to zvladly)
jinak ja po zlepseni neprestala AD brat, jen jsem na radu doktorky snizovala davky a az s jejim svolenim vysadila uplne, ale ja mela relativne kratkou lecbu, vseho vsudy 4 mesice, u me byla pricina posttraumaticky sok.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
4.9.10 08:04

Já právě nevím příčinu konkrétní úplně..tisíce maličkostí začalo to asi před třemi lety jen tak třes, to bušení, strašná únava, nejraději jsem sama..dělá mi problém společnost lidí, v práci je to utrpení když vůbec musím dělat že nic a se šemi mluvit. Nejraději jsem když jdu spát :mrgreen: nesoustředím se..nedbám na sebe a snažím se :oops: Po roce kdy to začalo jsem s velkým sebezapřením šla na psychiatrii ( všichni kolem to strašně odsuzují..takže nikdo nic neví) a mi se hrozně ulevilo brala jsem apoparox asi pů roku bylo mi fajn tak jsem to přestala brát. Další pl rok byl v poho a ted před několika měsíci zase. Dostala jsem opět apopar ale ani po třech měsících nezabral tak mi vyměnila léky a ty beru 14 dní a nezabírají.Nechci se celý život ládovat léky a mám strach . Je mi 42 mám 21 a 6 letou nastoupila do 1.třídy musím fungovat. Ale v rodině se to u nás hemží těmito chorobami a já se bojím. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
4.9.10 08:06

Právě že na psychologii nechodím až minule mi dala lékařka čísla na nějké psychology ale já nevím podle čeho vybrat jakou metodu..vůbec s tím nemám zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
4.9.10 08:21

Holka,nevím,neklepa ti na dveře přechod?Já tyto problémy měla právě k přechodu,jen náhodou jsem se svěřila dr.,napsala mi abocital,brala jsem ho asi rok a půl,pak postupně vysadila a zatím su v pohodě,asi rok.Nedávno mi předepsala neuroložka kvůli vleklým problémům se zády jiné AD a nusela jsem je vysadit,bo jsem měla horší stavy deprese,jak kdy před tím.
Zajdi si na gindu,z krve zjistí,jestli ti nechybí nějaké ty hormony.Jinak ti přeju,aby se našly AD,které ti budou vyhovovat,je to moc nepříjemné.

• Citovat
  • Upravit
8935
4.9.10 08:36

Deprese jsou prevít.Známá má maniodepresivní psychozu a říká,že je to hrozný.Když má potíže,tak opravdu bolí duše a že je to mnhohem horší,než když bolí třeba noha.Jinak toto je opravdu dědičná choroba,takže pokud jí v rodině máte,tak je velká pravděpodobnost,že jí budeš také mít.Ale je hloupé když okolí strká hlavu do písku a neuznává psychiatry.Bohužel psychiatrických chorob přibývá,našim životním stylem dál přibývat bude.
Chyba veliká byla,když si léky vysadila-ale to jistě dnes víš také,to už nezměníš,jen pro příště,radši nic sama nevysazuj.A neboj,léků na deprese je dneska hrozně moc,jsou téměř bez nežádoucích účinků,takže je to jen o tom,než se vyzkouší,který lék zabere nejlépe.A jestli už je budeš brát celý život-tak s tím si také hlavu nedělej.Třeba ne,ale pokud ano,tak se nic nestane.Lidé s cuktorvkou,vysokým tlakem,špatnou štítnou žlázou-ti také berou léky a brát budou celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
4.9.10 09:37

urcite nejakeho psychologa vyber, napriklad na strance znamylekar.cz, je tam hodnoceni pacientu, ja podle toho taky prihlizim k vyberu lekare…

to ze Tve okoli odsuzuje psychiatra je mi moc lito, je to lekar jako kazdy jiny, ale to nepochopeni pro nemoc duse je asi nejak zakotveno v tomto narode :nevim: kazdopadne bych se na mineni okoli vyprdla a psychiatra i psychologa navstivila…me treba bylo tak zle, ze mi bylo totalne jedno, co si o me kdo mysli, ja chtela hlavne, at uz mi konecne pomuzou - posilala jsem i neschopenku do prace s razitkem cvokarky, bylo mi to fuk (paradoxne jsem pak zjistila, kdo vsechno z mych uzasnych a uspesnych kolegu se lecil na psychiatrii 8-o )

a jinak pokud neznas tu pravou pricinu problemu, tak myslim, ze s tim by Ti prave pomohl psycholog - povidat o tom…
drzim palce, pro me to bylo horsi nez jakakoliv „fyzicka“ nemoc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5726
4.9.10 09:55

Ahoj, jen k tomu bušení - já mám srdeční neurózu, srdce občas tluče tak, že mám pocit, že mi vyskočí z hrudi - u mně zabírá Vasocardin - zkus se na to zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
4.9.10 10:21

Lajlo - deprese jsou složitá záležitost, ale dá se s tím něco dělat! někdy se doporučuje změnit antidepresiva…ta správná by měla co já vím zabrat tak do dvou týdnů, pokud ne, cjce to zkusit jiný a neboj se si o ně říct doktorovi a jak už tu někdo zmínil - je dobrý při tom pravdelně docházet k psychologovi - a jde o to, zda by Ti spíš vyhovovala individuální terapie nebo skupinová - lze se nechat i hospitalizovat - většinou jsou to krásný vily někde v lesích, kde je víc lékařů a věnujou se lidem jak ve skupinách tak individuálně…známá takhle byla a hrozně jí to pomohlo.

a já můžu poradit odvar z levandule - pozor, pokud jsi to nikdy nepila, tak nedělat hned na začátku silný…ale na to noční bušení srdce to pomáhá skvěle. dobře se po něm spí a navíc je člověk po tom hrozně klidnej a spokojenej. jedna kámoška, který jsem to uvařila, když přišla šíleně rozhozená a nervní říkala, že je to, jak když si zahulí travku…což já nevím, to jsem nikdy nezkusila :think: :-)

tak držím palce ať to zvládneš!! :palec:

• Citovat
  • Upravit
9306
4.9.10 11:18

Ahojík

Tak jen ti chci napsat, že to bušení mám taky, a te'd když jsem těhu tak se toho bojím o to víc. Vždycky jak mě to začne, tak se děsím, ale snažím se uklidnit. Ale já mám nějaké extrasystoly. Měla jsem v březnu ekg holter a tam mi to zrovna vylítlo tak mi dr řekl, že to co mám já maji všichni a nic to neni, to co mám já. Je různý druh. Jenže tím že je to dost nechutný, tak se toho dost bojím.. a mám kolikrát fakt paniku z toho :-? :-? Jinak jsem tady dost citlivá, co se týče prostředí, počasí atd. Takže to asi je taky ve mě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.10 11:46

A nemůže to být třeba štítná žláza? Taky dokáže nadělat paseku v psychice a i po fyzické stránce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.10 11:48

A vyšetření krve na štítnou žlázu je jen otázka jednoho odběru. Doporučuju ráno nalačno, i když doktoři tvdí, že se může i přes den. Mě ji objevili až když jsem šla ráno nalačno.

• Citovat
  • Upravit
9306
4.9.10 11:50

Štítnou žlázu mám v pořádku, na krev jsem právě taky šla. Ono je to prý normální funkce srdce, že občas přeskočí, a já měla ve zprávě ojedinělé ES a SVES. a vím prd. Vím jen, že Es je extrasystola. Chvilku jsem byla v klidu, ale jak ¨jsem otěhu, a jsem asi taky dost nervní z vyšetření atd, tak mi to dělá často a i když mi dr řekl, že to neni nic tak se prostě bojím no. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
4.9.10 13:54

Ahoj Lejlo, pravá deprese a bušení srdce spolu mohou souviset, ale nemusí. Sama užívám na endogenní deprese venlafaxin (Argofan) a tak vím, že prvních 14 dní až měsíc dochází ke zhoršení stavu a nástup účinku jsem pozorovala až min. po měsíci i později. Venlafaxin je dnešní špička mezi AD, ale nemusí všem zabrat, někdy je potřeba AD měnit a hledat to, které zabere, u mě doktor začal venlafaxinem a hodně mi pomáhá. První měsíc jsem k němu užívala lexaurin.
Ale to bušení srdce může mít i jinou příčinu, zašla bych k obvoďákovi a nechala se pořádně proklepnou (štítná žláza, tlak, cukrovka, hormony,…).
Takové ty rady typu jdi po příčině deprese a tak moc neberu, protože pravá deprese je hormonální a chemická disbalance v mozku, nefunguje serotonin a noradrenalin v mozku jak má a existují pouze spouštěče deprese, u mě to byly hormonální změny spojené s těhotenstvím a následně kojením. Zkus říct cukrovkáři, že si má zajít ke kineziologovi a hledat spolu příčinu cukrovky!! Prostě se musí chybějící látky dodávat v lécích. Přeji ať se ti podaří s depresí zdárně bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí