Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale není mi to úplně příjemné… jdu pro radu. Mám podezření, že trpím nějakou slabší formou deprese. Rozhodla jsem se vyhledat lékařskou pomoc. Jak mám postupovat? Musím mít doporučení od obvoďačky nebo můžu jít rovnou k odborníkovi. Tam se stačí objednat telefonicky? Jsem z Brna, kam bych měla zajít?
Díky za všechny rady.
Zkus si zavolat odborníkovi a domluvit se, jestli můžeš přijít, nebo jestli to řešit přez obvoďáka.....Ja jsem to tenkrat resila prez znamou, co dela v Psych. lecebne, takze jak normalne postupovat,, to nevim, ale kdyz si k nejakemu zavolas, tak se urcite domluvite…Drzim moc pesticky, bude zase dobre…
Většina psychiatrů bere pacienty bez doporučení a na pojišťovnu, jen hradíš 30Kč regulační poplatky. Normálně se objednej, pokud bude potřeba i psycholog, budeš potřebovat doporučení, aby to hradila pojišťovna, to Ti ale vystaví už daný psychiatr. Neboj, bude zas dobře, fakt jsi skvělá, že ses rozhodla vyhledat pomoc a řešit to! Držím palce! ![]()
ahoj, v psychické pohodě už nejsem nějakou dobu, ale začala jsem to řešit až před vánoci, kdy jsem si našla soukromého psychologa (500,– za sezení, ale mě to výhodu v tom, že byla 24 hodin na tel, kdykoli ochotna pomoci a domluvit se na sezení). Po 4 sezeních jsem dostala kontakt na psychiatra. Nepotřebovala jsem žádné doporučení od obvoďáka, nic. Jen jsem u psychiatra zaplatila 30,– regulační poplatek, dostala recept na antidepresiva a teď čekám, až mi zaberou ![]()
Je dobře, že jsi se rozhodla to řešit a netrápit se zbytečně. Držím pěsti ![]()
Ahoj, gratuluji k takovému rozhodnutí.
Já vždy psychologa zkusila a vzdala jsem to velice brzy.. I po prvním sezení.
Mohu se zeptat všech, jak jste dospěly k tomu, že už to samy nezvládnete? ![]()
Lucka
Zakladatelko, pokud budeš mít zájem, napiš mi soukromou zprávu - můžu pomoci - doporučit dobrého psychiatra i psychologa.
http://www.prah-brno.cz/
http://www.cafeprah.cz/o-kavarne
Myslím, že i zde bys našla pomoc, radu.
Ať je brzy lépe ![]()
Sdružení Práh je výborná volba, ale je potřeba tam mít potvrzení od psychiatra, nevezmou tam nikoho, kdo nemá určenou diagnosu…
Ale minimálně pomoc a rada se tam sehnat dají - v rámci sociálního centra, ovšem spolupracovat mohou až na základě toho potvrzení…
Dospěla jsem k tomu postupně. Kvůli mé „asi“ depresi trpí naše domácnost. Nejsem schopná to tady udržet nějak pěkný. Nejsem schopná ničeho pořádnýho. Začnu umývat nádobí a v půlce jsem hrozně unavená a nedokážu to dokončit. Dalším důvodem jsou děti. Nechci prožít jejich dětství v oparu.
Zakladatelka
Hmm… To bych taky chtěla nějak změnit, ale nemám sílu s tím cokoliv dělat… Akorát si přiznávám, že jsem neschopná a své děti prostě nezvládám. A není to dětma, ale mnou.
. Zároveň ale všechny postupy psychologů znám, mám tu zkušenost, že prostě vím, co ode mne chtějí slyšet, takže to řeknu. Ale nepomáhá mi to vcelku nijak.
Lucka
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale není mi to úplně příjemné… jdu pro radu. Mám podezření, že trpím nějakou slabší formou deprese. Rozhodla jsem se vyhledat lékařskou pomoc. Jak mám postupovat? Musím mít doporučení od obvoďačky nebo můžu jít rovnou k odborníkovi. Tam se stačí objednat telefonicky? Jsem z Brna, kam bych měla zajít?
Díky za všechny rady.