Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Potřebovala bych poradit, zkušenosti, prostě cokoliv čeho bych se mohla chytit.
Mám kamaráda (33let), žije s maminkou, babičkou, fajn kluk, do práce chodí, vztah nemá, v minulosti dlouho na drogách, dodnes má tiky kterých se zřejmě nezbaví ( nemám s tím naštěstí zkušenosti ) takže nemůžu chytračit, ale na první pohled když ho člověk nezná si myslí, že je sjetej. Co vím, s čím se svěřil, že ho v dětství otec bil i jeho matku. Matka je prý cca 10 let na Lexaurinu apod prášcích na uklidnění, dochází do psychocentra.
Kamarád se nikde neléčí, v podstatě když někam přijde je sranda, prostě kluk do nepohody. Podle mě nic nebere, nepoznám to, ale prý je už rok čistý…před měsícem si podřezal žíly plus sežral 6 plat prášků co sebral matce, psycho léky. Naštěstí mu zavolala sanitku, byl v nemocnici, na dobré slovo ho pustili a nikam nezavřeli, pod podmínkou, že bude docházet do psychocentra též.
Přijde mi od té doby, že má strašné stavy. Jeden den úplně bezva kluk, směje se, funguje a druhý den jen od rána brečí, že se prý cítí méněcenný, k ničemu a má takové řeči, že to měl skončit úplně…zapíjí tyhle stavy alkoholem, prostě je úplně v řiti. Ví, že má kolem sebe hodně lidí co ho mají rádi, ale i když mu to člověk řekne tak jakoby neřekl…
Holky, víte o co jde? Já se s tímto nikdy nesetkala, strašně ráda bych mu pomohla, ale zřejmě mu pomůže jen nějaký psychiatr. Jak tohle chodí? Děkuji za jakýkoliv názor. Pěkný večer všem
Docela se divím, že ho z nemocnice pustili, byl ho tam vyšetřit psychiatr? Já spolykala léky několikrát a na dobré slovo mě tedy nepustili, musela jsem na psychiatrii z JIPky a tam nedobrovolný vstup. Jinak nevím, co mu může být, může to být třeba i bipolární porucha, někdo má ultrarychlé cyklování, nebo pořád něco bere, těžkou soudit, určitě by ho měl vidět psychiatr. Držím palce.
@Lollitka děkuji za reakci. No pry ho psychiatr vyšetřil, ale že to udělal poprvé a slíbil, že bude docházet ústavně tak ho pustil domu. Taky nechápu. Prostě v těch jeho stavech se pořád jen lituje, podle sebe dělá všechno špatně a je na světě zbytečný. Věřím, že pokud to bude pokračovat tyhle stavy tak se zase o něco pokusí. Je to šílený ![]()
Mam kamarádku. Víc jak rok jede v drogách ( víc jak rok je doba co to vím ) několikrát se stalo že přišla a já na ni viděla že je sjeta, ale většinou nešlo na ní nic poznat. Ale jede v drogách skoro každý den, když je sjeta má potřebu vypisovat zprávy, že je na dně, že je sjeta a co si vše vzala a nebo když si něco vezme tak druhý den nepřijde. Dochází k psycholožce a už i k psychiatrovi. když si nevezme AD tak sebou sekne, už jsem ji kolikrát zvedala( sanitku nevolam, jelikož vím že když ji léky dám tak se vyspí a za hodinu je normální) do toho pije dennodenně. Odstěhovala se z domu za nějakým klukem který ji do toho stáhnul, řeže si do ruk, když si nedá cigaretu má totální absťák… Ale někdy je fakt v pohodě, normální holka ( byli jsme spolu na horách, v Praze, akce a v pořádku) Má kolem sebe lidi co ji chtějí pomoct, říkají ji co je pro ni dobré ale ona si už žije podle sebe. Já sem se u ní poprvé dozvěděla co to jsou ataky a různé psychické stavy, já těmi teď trpím taky a všichni mi říkají že za to může ona, že ona svými stavy mě do toho tahá taky a že si mám najít jiné přátelé kteří jsou v pohodě a vtáhnou mě zpátky do života…
Kamarád by měl navštívit psychiatra ale pokud on sám nechce tak s ním nic neudělate, on sám musí chtít, je svéprávný a dospěly.
Dobrý den. Potřebovala bych poradit, zkušenosti, prostě cokoliv čeho bych se mohla chytit.
…zapíjí tyhle stavy alkoholem, prostě je úplně v řiti. Ví, že má kolem sebe hodně lidí co ho mají rádi, ale i když mu to člověk řekne tak jakoby neřekl…
Mám kamaráda (33let), žije s maminkou, babičkou, fajn kluk, do práce chodí, vztah nemá, v minulosti dlouho na drogách, dodnes má tiky kterých se zřejmě nezbaví ( nemám s tím naštěstí zkušenosti ) takže nemůžu chytračit, ale na první pohled když ho člověk nezná si myslí, že je sjetej. Co vím, s čím se svěřil, že ho v dětství otec bil i jeho matku. Matka je prý cca 10 let na Lexaurinu apod prášcích na uklidnění, dochází do psychocentra.
Kamarád se nikde neléčí, v podstatě když někam přijde je sranda, prostě kluk do nepohody. Podle mě nic nebere, nepoznám to, ale prý je už rok čistý…před měsícem si podřezal žíly plus sežral 6 plat prášků co sebral matce, psycho léky. Naštěstí mu zavolala sanitku, byl v nemocnici, na dobré slovo ho pustili a nikam nezavřeli, pod podmínkou, že bude docházet do psychocentra též.
Přijde mi od té doby, že má strašné stavy. Jeden den úplně bezva kluk, směje se, funguje a druhý den jen od rána brečí, že se prý cítí méněcenný, k ničemu a má takové řeči, že to měl skončit úplně
Holky, víte o co jde? Já se s tímto nikdy nesetkala, strašně ráda bych mu pomohla, ale zřejmě mu pomůže jen nějaký psychiatr. Jak tohle chodí? Děkuji za jakýkoliv názor. Pěkný večer všem