Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tomu se u druhych pomoct neda. Ten clovek je na to bohuzel sam.
@Emimin7 píše:
To není pravda. Ano, je to sice vnitřní boj toho člověka, ale okolí na to má hodně velký vliv. On ten člověk cítí, když kolem sebe má lidi, kteří ho mají rádi, podporují a chtějí mu pomoct nebo když ho v tom naopak nechají se plácat. Moje babička měla deprese, byla na psychiatrii, jeden čas to s ním vypadalo opravdu bledě. Paradoxně největší zhoršení přišlo právě na psychiatrii - to byl horor tam
Doma se pak postupně začala zlepšovat. Minulý rok se ten stav začínal vracet, ale podařilo se včas podchytit příčinu a babička je v pořádku. Sklony má a bude mít už pořád, ale ta opravdu hluboká deprese už snad nepřijde.
Stačí jedno. Aby si zašel k psychiatrovi. Ten mu předepíše léky, které by měly depresi zmírnit. Než léky zaberou, musíš počítat s výkyvy nálad.
@Emimin7 píše:
Takže jsou všichni odsouzený na život v pekle? Nebo je tu někdo, kdo opustil partnera, protože to není život, ale očistec?
@Tunrida Jako jo, muzes tam pro cloveka byt, ale vic uz moc delat nejde.
@Anonymní píše:
Takže jsou všichni odsouzený na život v pekle? Nebo je tu někdo, kdo opustil partnera, protože to není život, ale očistec?
No to ne, lecit se to vetsinou da, ale to musi ten clovek, ostatni tomu moc pomoct nemohou. Je tam pro toho cloveka byt.
@mrav píše:
Stačí jedno. Aby si zašel k psychiatrovi. Ten mu předepíše léky, které by měly depresi zmírnit. Než léky zaberou, musíš počítat s výkyvy nálad.
Dvakrát bral léky, které nepomohli, takže další už zkoušet nechce! Není to tak jednoduchý, jak se zdá.
@Anonymní píše:
Dvakrát bral léky, které nepomohli, takže další už zkoušet nechce! Není to tak jednoduchý, jak se zdá.
To se holt musi zkouset dal. Je spatne, ze to vzdal.
@Emimin7 píše:
@Tunrida Jako jo, muzes tam pro cloveka byt, ale vic uz moc delat nejde.
Ale jde. Je rozdíl, pokud s nemocným budeš někde sedět a společně s ním čumět do blba nebo pokud s ním budeš komunikovat, motivovat ho, prostě se snažit ho jakkoliv přimět se z toho jeho světa dostat alespoň na chvíli ven.
@Emimin7 píše:
To se holt musi zkouset dal. Je spatne, ze to vzdal.
Jj, vím
@Tunrida píše:
Ale jde. Je rozdíl, pokud s nemocným budeš někde sedět a společně s ním čumět do blba nebo pokud s ním budeš komunikovat, motivovat ho, prostě se snažit ho jakkoliv přimět se z toho jeho světa dostat alespoň na chvíli ven.
Tak asi jak u koho. Moje zkusenosti jsou jine.
Mám deprese zatím řešené léky a manžel pomáhá tím, že vím, že je živitel a kdyby něco, tak on se o děti postará, protože já nesmím být pod tlakem.
Pomoci si ale jinak musím sama a bez léků to je naprosto bez šance.
Možná mě jednoho dne čeká to, že už léky nepomohou. Upřímně doufám, že manžel bude mít sílu odejít, protože pro toho druhého to není k žití.
Vím o čem mluvím, celá moje rodina z jedné strany tyto problémy má a jejich partnery odrovnalo zdravotně ještě víc než je.
Pokud to není ve zvládnutém stavu, nedá se s tím žít.
Anonym S.
Neni pravda, ze okoli nema vliv. Kdyz ma muz doma perfektni zazemi, ja dobrou naladu tak je vse ok. Kdyz vidim, ze zacina byt mimo nesmim ho pretezovat a nechat ho vyspat, odpocinout. Je to vse na ukor me, ale kdyz to neudelam, tak se proste sype… Zalezi i v jake je to fazi a co na to ma vliv. Kamaradka to zvladla s peci psychiatra sama a ted uz je bez leku.
Ahoj všem.
Chtěla jsem se zeptat, jestli máte zkušenosti s depresí v rodině či s depresí u partnera.
Jak to zvládáte a řešíte tuto těžkou životní zkoušku. Děkuji.
Hezký večer.