Stavy úzkosti v těhotenství

126
25.8.12 18:37

deprese v těhu

Ahoj holky, jsem v asi v 6tt a mám hrozné stavy úzkosti, strachu a beznaděje! Miminko je plánované, chtěla jsem otěhotnět, ale teď jako by mě můj stav přestal zajímat a spíš miminko najednou nechci! Já nevím co dělat. Prosím o radu. Je nebo byl na tom z Vás někdo podobně? Aneta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
25.8.12 18:43

Ja myslim ze tohle je docela bezne. I kdyz miminko chces a ono se to najednou proste stanes uvedomis si, co to vlastne znamena a ze uz to nejde vratit. Na miminko se chvilku tesis a pak zase ne. Hlavou se ti honi ruzne obavy a strachy.

Jestli, to jde, hod to za hlavu a chovej se tak, jako by jsi nebyla tehotna (samo s mirou - bez alkoholu a podobne), ale treba si vyraz na nakup, na nejakej delsi vylet, naplanuj nejakou dovcu, cokoliv co ti ty myslenky odvede.

Tohle vetsinou chce cas. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elois28
25.8.12 18:45

Ahoj, pamatuji si, že jsem prožívala něco podobného a to nebylo těhu ani v plánu…nicméně si myslím, že to k tomu prostě patří(strach, úzkost)je to něco naprosto nového a než se s tím tvá mysl srovná, bude to chvíli trvat, ale neboj se, ty stavy přejdou a pak tě čeká krásných(náročných)9 měsíců.,))
Pracuješ, studuješ, nebo jsi doma?

• Citovat
  • Upravit
126
25.8.12 18:45

Ahoj děkuju, začínám si myslet, že jsem blázen. Snažím se odragovat, ale nejde to. Ty už jsi mamina, máš odrodíno? Nebo taky těhulka? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.8.12 18:46

Jeste dodam, ze ja kdyz jsem zjistila u druheho ze jsem tehotna, tak to byl pekny sok a byla jsem z toho chvilku trochu mimo, pak jsem na kontrolnim testu nenasla carku, doktor mi rekl ze tehotna nejsem a to jsem zase obrecela. Za chvilku budu rodit. Ale pekne to se mnou mavalo.

Ted jak se mi to blizi, tak mam taky nekdy stavy, ze dalsi dite nechci a ze bych radsi byla jen s dcerou, pak se zase hrozne tesim. Vetsinou mam takove neutralni pocity, ze to budu resit, az to nastene a nejak to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
25.8.12 18:47

Zatím pracuju, ale jelikož mě poslední týden je hrozně zle jak psychicky tak fyzicky tak mám obavy, abych nezůstala doma, protože se v práci ani nemůžu soustředit. Jsem v asi v 5tt. Anet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
25.8.12 18:51

Ahoj, neboj se, ten stav uzkosti casem prejde a postupne se zacnes na mimco vic a vic :-) mela jsem to stejne jak ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elois28
25.8.12 18:52

A můžeš si vzít třeba dovolenou? Na pár dní a doma prostě jen relaxovat(filmy, odpočinek, vana, četba..)Mě tohle celkem pomáhalo a ještě procházky.

• Citovat
  • Upravit
126
25.8.12 18:53

panenka87

Ahojky, fakt? Já si myslím, že jsem asi částečně blázen. Nejdou ty stavy popsat! Problém je, že manžel na mě kouká jako na blázna a vůbec nechápe!! Proto se snažím najít spřízněnou duši tady, zda je na tom někdo podobně a pochopí mě! Ty už máš odrodíno? Pokud jsi na tom byla stejně zvládla jsi to bez prášků? Já mám někdy pocit, že to fakt nedám! Anet Praha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.8.12 18:57

U obou plánovaných dětí jsem zažila pochybnosti, na co jsem se to dala, co jsem to provedla atd, je to záležitost hormonů.
Asi nemusím zdůrazňovat, že u třetího, které přišlo neplánovaně, to bylo ještě o něco lepčejší, že :mrgreen:
Neboj, přejde to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elois28
25.8.12 18:58

Já to třeba zvládla bez prášků, ale mám kamarádku, která je začala brát, protože těhu vůbec nezvládala, hlavně ten začátek je prostě dost náročnej na psychiku..

• Citovat
  • Upravit
3491
25.8.12 19:02

Ahoj,
neboj, já to tak měla taky. O mimčo jsme se snažili cca 8 měsíců. Pak jsem otěhotněla a chytla mě depka, že jsme měli ještě počkat a že ho vlastně vůbec nechci. Přešlo to po další kontrole a UTZ. Teď mám doma 3 měsíčního chlapečka a je to moje největší štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.8.12 19:04

@Anet30 manzele a partneri tohle nikdy nemuzou pochopit. To dobre znam :D

tehotenstvi je narocne obdobi, jednak se ti stridaji nalady jak pocasi a ani fyzicky ti nenei nejlepe (ale vetsinou ne furt, druhy trimestr bejva nejlepsi).

pokud mas moznost, vem si dovolenou.

ja jsem se hodne bala neschopenky a nakonec jsem za ni byla rada, praci bych nezvladla ani fyzicky, ani psychicky. mela jsem i tak malej plat, ze jsem moc dolu financne nespadla. A mela jsem tak klid soustredit se na sebe a ne na cizi problemy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
25.8.12 19:06

Holky díky za podporu. Snažím se odreagovat, ale nejde to. Bojím se toho neznáma co mě čeká a jestli to mimčo vůbec zvládnu a zvyknu si na něj! Nechci jít do prášku, snažím se být silná, ale ty stavy nějak nezvládám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
25.8.12 19:08

Salvaje

Moc Ti gratuluji, že jsi to zvládla. Smekám. Já už depresema trpěla před těhotenstvím takže to u mě není nic nového, ale zatím prášky nechci. Nechci ohrozit miminko, které za to nemůže :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí