Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem v asi v 6tt a mám hrozné stavy úzkosti, strachu a beznaděje! Miminko je plánované, chtěla jsem otěhotnět, ale teď jako by mě můj stav přestal zajímat a spíš miminko najednou nechci! Já nevím co dělat. Prosím o radu. Je nebo byl na tom z Vás někdo podobně? Aneta
Ja myslim ze tohle je docela bezne. I kdyz miminko chces a ono se to najednou proste stanes uvedomis si, co to vlastne znamena a ze uz to nejde vratit. Na miminko se chvilku tesis a pak zase ne. Hlavou se ti honi ruzne obavy a strachy.
Jestli, to jde, hod to za hlavu a chovej se tak, jako by jsi nebyla tehotna (samo s mirou - bez alkoholu a podobne), ale treba si vyraz na nakup, na nejakej delsi vylet, naplanuj nejakou dovcu, cokoliv co ti ty myslenky odvede.
Tohle vetsinou chce cas. ![]()
Ahoj, pamatuji si, že jsem prožívala něco podobného a to nebylo těhu ani v plánu…nicméně si myslím, že to k tomu prostě patří(strach, úzkost)je to něco naprosto nového a než se s tím tvá mysl srovná, bude to chvíli trvat, ale neboj se, ty stavy přejdou a pak tě čeká krásných(náročných)9 měsíců.,))
Pracuješ, studuješ, nebo jsi doma?
Ahoj děkuju, začínám si myslet, že jsem blázen. Snažím se odragovat, ale nejde to. Ty už jsi mamina, máš odrodíno? Nebo taky těhulka? ![]()
Jeste dodam, ze ja kdyz jsem zjistila u druheho ze jsem tehotna, tak to byl pekny sok a byla jsem z toho chvilku trochu mimo, pak jsem na kontrolnim testu nenasla carku, doktor mi rekl ze tehotna nejsem a to jsem zase obrecela. Za chvilku budu rodit. Ale pekne to se mnou mavalo.
Ted jak se mi to blizi, tak mam taky nekdy stavy, ze dalsi dite nechci a ze bych radsi byla jen s dcerou, pak se zase hrozne tesim. Vetsinou mam takove neutralni pocity, ze to budu resit, az to nastene a nejak to bude.
Zatím pracuju, ale jelikož mě poslední týden je hrozně zle jak psychicky tak fyzicky tak mám obavy, abych nezůstala doma, protože se v práci ani nemůžu soustředit. Jsem v asi v 5tt. Anet
Ahoj, neboj se, ten stav uzkosti casem prejde a postupne se zacnes na mimco vic a vic
mela jsem to stejne jak ty.
A můžeš si vzít třeba dovolenou? Na pár dní a doma prostě jen relaxovat(filmy, odpočinek, vana, četba..)Mě tohle celkem pomáhalo a ještě procházky.
Ahojky, fakt? Já si myslím, že jsem asi částečně blázen. Nejdou ty stavy popsat! Problém je, že manžel na mě kouká jako na blázna a vůbec nechápe!! Proto se snažím najít spřízněnou duši tady, zda je na tom někdo podobně a pochopí mě! Ty už máš odrodíno? Pokud jsi na tom byla stejně zvládla jsi to bez prášků? Já mám někdy pocit, že to fakt nedám! Anet Praha
U obou plánovaných dětí jsem zažila pochybnosti, na co jsem se to dala, co jsem to provedla atd, je to záležitost hormonů.
Asi nemusím zdůrazňovat, že u třetího, které přišlo neplánovaně, to bylo ještě o něco lepčejší, že ![]()
Neboj, přejde to ![]()
Já to třeba zvládla bez prášků, ale mám kamarádku, která je začala brát, protože těhu vůbec nezvládala, hlavně ten začátek je prostě dost náročnej na psychiku..
Ahoj,
neboj, já to tak měla taky. O mimčo jsme se snažili cca 8 měsíců. Pak jsem otěhotněla a chytla mě depka, že jsme měli ještě počkat a že ho vlastně vůbec nechci. Přešlo to po další kontrole a UTZ. Teď mám doma 3 měsíčního chlapečka a je to moje největší štěstí ![]()
@Anet30 manzele a partneri tohle nikdy nemuzou pochopit. To dobre znam ![]()
tehotenstvi je narocne obdobi, jednak se ti stridaji nalady jak pocasi a ani fyzicky ti nenei nejlepe (ale vetsinou ne furt, druhy trimestr bejva nejlepsi).
pokud mas moznost, vem si dovolenou.
ja jsem se hodne bala neschopenky a nakonec jsem za ni byla rada, praci bych nezvladla ani fyzicky, ani psychicky. mela jsem i tak malej plat, ze jsem moc dolu financne nespadla. A mela jsem tak klid soustredit se na sebe a ne na cizi problemy.
Holky díky za podporu. Snažím se odreagovat, ale nejde to. Bojím se toho neznáma co mě čeká a jestli to mimčo vůbec zvládnu a zvyknu si na něj! Nechci jít do prášku, snažím se být silná, ale ty stavy nějak nezvládám.
Moc Ti gratuluji, že jsi to zvládla. Smekám. Já už depresema trpěla před těhotenstvím takže to u mě není nic nového, ale zatím prášky nechci. Nechci ohrozit miminko, které za to nemůže ![]()