Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No, záleží na tom, kdy jsi na těhotenství přišla. Cca do dne očekávané ms až tak týden po ještě není plod propojený s tělem matky nebo jen minimálně. Pak už je doba, kdy může naskočit srdíčko a tedy i společný krevní oběh. Pak už by se samozřejmě látky dostali i k němu. Těžko říct, co to může udělat, tyhle léčiva mají těhotné v prvním trimestru určitě zakázané, ale jestli je to kvůli škodlivosti nebo prostému faktu, že na těhotných nejsou testované, to netuším. Asi bych se objednala na certifikované pracoviště na prvotrimestrální screening, aby miminko proklepli, pokud máš strach
Ja jsem uz na screeningu byla, a vsechno bylo v poradku…srdicko krasne tlouklo, vsechno bez problemu…strach tedy neni na miste?
Tak pokud screening vyšel v pořádku, tak bych si celkem oddychla, nějaká závažná vývojová vada by se už zřejmě odhalila (v 5. a 6.tt se například zakládá na končetiny atd).
Hlavně bych teda nechodila na triply, mají opravdu vysoké procento falešné pozitivity a v ČR se to rutinně řeší odběrem plodovky
V zahraničí se triply už leckde ani nedělají, protože zkrátka nejsou spolehlivé.
Dokonce jsem byla uz i na druhem screeningu, kde bylo taky vsechno v poradku, srdickopracovalo krasne, pan dr. nam vlastne ukazovsl vse a vsechno bylo v poradku…
@Anonymní píše:
Ja jsem uz na screeningu byla, a vsechno bylo v poradku…srdicko krasne tlouklo, vsechno bez problemu…strach tedy neni na miste?
Já jsem taky nevěděla, že jsem těhotná a v té době jsem byla hodně nachlazená a brala jsem léky na nachlazení a i proti bolesti, protože jsem měla zablokovaná žebra. Myslím, že můžeš být klidná, určitě je takových případů víc.
Byla jsem jak na screeningu tak na triplu, na odber plodovky jwsme chtela jit taky, ale pry neni duvod…
A můžu se teda zeptat, co vlastně řešíš?
Všechno očividně ukazuje na prosperující těhotenství… leze to z tebe jak z chlupatý deky, z prvního příspěvku bych skoro usuzovala, že jsi to zjistila před pár dny a teď jenom čekám, kdy z tebe vypadne, že je mimino už vlastně na světě ![]()
nene, neni, jsem ve 20. tydnu, ale proste mam strach…je tam jeste jedna takova obava, sice ta, ze mi starsi dcera jiz nekolikrat plnou vahou skocila na bricho, tak i z toho mam strach:( ted uz si to vse hlidam, a le porad mi to lezi v hlave:( mam strach, aby tim prckovi neposkodila mozek nebo tak neco, ale jak rikam, bylo to vsechno pred tim druhym screeningem, ktery vysel v poradku, mozek dle vseho pracoval taky…ale ta obava tam je:( tak se omlouvam:(
Se neomlouvej, jen zkrátka tady vycházíme jen z toho, co napíšeš, tak to pak vyzní trochu divně.
Kdyby příroda byla tak pitomá, že by starší sourozenec mohl takto snadno poškodit mimino, tak už je lidstvo dávno vyhynulé ![]()
Hele klid, to budou hormony spíš, že se tak bojíš. Mě tu hopsá po pupíku 15m prcek, holt si musí třeťátko zvykat ![]()
Takze se prckovi nic stat nemohlo? Jsem z toho na nervy a porad mi to lezi v hlave:(
@Anonymní píše:
Takze se prckovi nic stat nemohlo? Jsem z toho na nervy a porad mi to lezi v hlave:(
má kolem sebe plodovku, dělohu, břišní svaly… Opravdu je to dost odolné. Samozřejmě kdyby ti někdo vší silou nakopal do břicha, tak je to blbé, ale co zažívám běžně od dětí, tak to třeba trochu zabolí, ale jinak to není nic fatálního, fakt neboj ![]()
Ahoj, chtěla bych se optat. Jsem omylem místo rozpustného magnesia vypila rozpustný aulin co přítel omylem zaměnil. Jsem v 15týdnu ublížím tak miminku? ![]()
Ahoj holky, jeste nez jsem zjistila, ze jsem tehotna, uz jsem ale byla tehotna, trpela jsem velkymi bolestmi hlavy a jedla jsem celkem dost aulinu a brufenu, ktere mi na tyto bolesti pomahaly… Myslite, ze to plodu mohlo ublizit?