Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobre rano vsem,
hledame dobreho dermatologa v Praze, mate s nekym dobrou zkusenost?
Dcera ma pravdepodobne atopicky ekzem.
Dekuju, Lucie
Ahoj,
my chodili na kožní na Bulovku, většinou k paní dr. Schmiedbergerové (jestli jsem to napsala dobře) a malému to pokaždé pomohlo.
Dekuju za doporuceni, poznamenam si to.
Ja vlastne jeste poradne nevim, jestli to u nas AE je, bydlime v UK, k dermatologovi se tu nedostanu, resi to tu jako normalni ekzem. Nekdo mi rikal, ze je mozne z krve poznat podle nekterych ukazatelu, jestli je to AE nebo ne. Nemate s tim nejakou zkusenost? Delali synovi krevni testy?
Lucie196 píše:
Dobre rano vsem,hledame dobreho dermatologa v Praze, mate s nekym dobrou zkusenost?
Dcera ma pravdepodobne atopicky ekzem.
Dekuju, Lucie
ahojky, vyborne je tez Sanatorium profesora Novotneho ve Stepanske, Praha 1. delaji kompletni lecebny program vcetne ruznych koupeli 222 232 155 - hodne zdaru ![]()
Ahoj, vím že odbornicí na atop. ekzém je MUDr. Štěpánka Čapková, primářká dětské dermatologie v Motole a jedna z autorů knihy o AE. Má ovšem dlouhé objednací doby, byla u ní známá. My byli u MUDr. Poláškové v FN na Karlově náměstí, myslím, že se vyzná.
Krev ti kožní brát nebude. Jinak spíše než dermatologa doporučuji zajít na alergologii a imunologii. Zde mohou přijít na případnou alergii, která by AE způsobovala, předepsat antihistaminika.
Moje dítko má alergii na kravské mléko a vejce. Ale asi toho je víc, protože mléko ani vejce jsem neviděla už 3 měsíce a přesto má AE, ale s antihistaminiky a mazáním, které jsme objevily (vyzkoušela jsem toho celkem hodně od těch míchaných od MUDr. z lékárny po ty komerčně prodávané) a ovesno-solnými koupelemi to už naštěstí zatím zvládáme.
Ahoj Keren,
taky dekuju za tip.
Ja jsem ted akorat ve fazi, ze vynechavam mleko, tak uvidime. Dcera to nastesti nema moc vazne, drzi se ji to hlavne pod krkem, zbytek tela je v poradku. Zajimave je, jak se to vyvinulo z uplne maleho flicku, ktery se jako ekzem netvaril. Zatim mazeme Exomegou, jeden den jsem dala kortikoidy, ted uz je nepouzivam. V Praze znam jednu doktorku ktera dela elektroakupunkturu dle Volla a homeopatii. Pred nekolika lety mi namerila alergii na kravske mleko, mela jsem problemy s akne. Ona jedina mi v podstate pomohla, docela ji verim. Chystam se tam znova zajit aby se podivala na dceru. Kdyby jsi chtela kontakt, tak Ti ho rada dam.
@superandrysek píše:
ahojky, vyborne je tez Sanatorium profesora Novotneho ve Stepanske, Praha 1. delaji kompletni lecebny program vcetne ruznych koupeli 222 232 155 - hodne zdaru
tam mi nepomohli, vygoogluj si je, jen chodis na kouperle a nic, lidi uz jim neveri
Jsem atopik odmala.Po lecbe pres 30 let doporucuji jedine-modrou indulonu!!!Z kozniho:mam prochozeno vsechno, od Sanatoria prof. Novotneho (uplne naprd)po jine a jine doktory. Nakonec mi rekl jeden stary pan profesor, at mazu, mazu, mazu indulonou-to delam 30 let a uspesne:-)Jinak mam taky alergii na mleko atd.