Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, už jsem zoufalá.
Mám desetiměsíční dceru, kterou kojím. Zjistila jsem, že jsem těhotná a kojení mi začalo být psychicky i fyzicky nepříjemné (bolí mě prsa, nemám z toho už „ten dobrý pocit“).
Jenže dcera nechce žádnou flašku, hrnek, brčko, pítko, panáka, prostě nic. Vidí flašku a dostane úplně hysterický záchvat, prohýbá se, odstrkuje to rukama, když zkusím na lžičku, plive to. Zkoušela jsem i vodu, čaj, džus, šťávu, umělé mléko. Když byla mladší, párkrát měla flašku s MM, najednou se to zlomilo a nechce ani to.
Jsem nešťastná, myslela jsem, že to pomalu ukončíme, najede se na umělé mléko, popř nějaké čaje a bude to v pohodě. Tohle mě zaskočilo
už to nějak nedávám…
Nemáte nějakou radu, jak na to?
Nijak, kojim furt dal, a to mám už batole
nemám na to ty nervy. S pitím pomohlo dat ho od rana do večera tatínkovi, proste ho odvezl, dával mu pot z flašky a večer ho přivezl. Jinak mi pít nechtel vůbec a dokonce už začal i méně curat
tím se trochu umravnil a pije už i u mne. Tak třeba by tatínek pomohl i u vás, aby tu flašku slečna vzala trochu na milost? A pak uvidíš, jak dal. Ale pockala bych s tímto experimentem, až nebudou taková silena vedra.
@Atisia ano, jogurty, zeleninu, maso, kaše, ovoce, přesnídávky…
@Semtex dceři už zjistili z moči a krve, že je lehce dehydratovaná… zrovna nedávno jsme byli na svatbě, dceru hlídala sestra a celý odpoledne nechtěla nic pít, max pár lžiček, nakonec jí MM míchala do jídla, aby se do ní nějaké tekutiny dostaly
@suzukimel1 třeba nechce jen to mm a nějaký ovocný čaj by aspoň vzala na doplnění tekutin? Já už jsem myslela, ze mu ten čaj i začnu něčím lehce sladit, aby ho pil, ale nakonec jsem se k tomu uchýlit nemusela, naštěstí
ale chapu tě, je to hrozny ![]()
U nas třeba odpoledne je moc krátké, to on vydržel i v těch deseti měsících nepit vůbec nic a čekal na to mliko, až přijdu
třeba šest hodin
já měla prsa jak balony a pak to vypil vše na několikrát.
@suzukimel1 píše:
@Atisia ano, jogurty, zeleninu, maso, kaše, ovoce, přesnídávky…
Naředit přesnídávku, ritsi kaši, polívky?
![]()
Když mi syn, sic nekojen, nechtěl pít, naředila jsem ovocnou presnidavku nebo dávala třeba vychladlý vývar, který jsem jen přelila do skleničky na příkrm. Trvalo to pár dní, ale pak už si učící hrneček s úchyty vzal, s normální vodou ![]()
@Semtex právě že to MM je jediný, co jakž takž upije… zkoušela jsem i sladké čaje a také jsem se tomu chtěla vždy vyhnout
jenže ona spíš nechce žádnou flašku, nic
budeme to tedy nějak zkoušet ![]()
Napadá mě láhev s brčkem, to by už mohla umět sát, je to nové a zajímavé. Nebo dát ve spaní mléko z flašky ze savičkou, to u nás v nemoci a ve spánku fungovalo.
@bedrunkav oboje jsem již neúspěšně zkoušela, ale díky za tip
Vydrzet a kojit, no. Co nadelas.
A kdyz vis, ze se nenapije, tak ji proboha nenechavej pul dne hlidat.
@Lucie_Sx půl dne byla hlídaná, sestra přimíchávala MM a já jsem jezdila mezi tím dvakrát kojit… díky za radu
Nic neudelate muzete jen zkouset
Muj ma 21 m a taky nechce pit
Obcas strikackou
Tehotna nejsem ale zazila jsem u starsich deti… musite to prekonat, boli to je to neprijemne… ale jinou radu nemam