Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zajímalo by mě kolik z nás tady měla možnost a vyhledala následně nějaký seminář nebo online přednášku o tom, jak se připravit na kojení dvojčátek a případně celkově si poslechnout co se děje v době šestinedělí a na co je fajn se připravit. Já jsem osobně nějak náhodou našla před 4lety seminář Kojení dvojčat a díky tomu jsem byla přesvědčená, že to dáme. Dali jsme to s velkým vypětím. Teď bych se na to připravila líp a proto jsem se tomuhle tématu začala aktivně věnovat hned po té, co mi miminka odrostla a stali se z nich velcí kluci, kteří začali chodit do školky. Stále narážím na to, že největším problémem jsou často přejaté vzorce z vlastních rodin a nebo mýty, které kojení zpochybňují. Věřím, že když se to začne řešit včas, tak se dá kojit celé stádo
Co si myslíte vy? Jaké máte zkušenosti? www.materi-douska.cz Průvodce mateřstvím a kojením dvojčat Průvodce mateřstvím a kojením dvojčat
Příspěvek upraven 25.06.22 v 13:00
Mým dvojčatům je už 9 let. Kojení bylo ze začátku náročné, vybojované (císař o 7 týdnů dřív), ale nakonec se podařilo a vyplatilo se. Žádné kurzy tenkrát ještě nebyly, ale naštěstí už existovaly laktační poradkyně, její návštěva mi také pomohla. Kupodivu nejvíc mě ke kojení motivovala moje mamka, protože ona sama ze 3 dětí kojila jen mě - nejstarší - 1/2 roku
Kojím, mají 9 týdnů. Kupodivu byl ten začátek jednodušší než s mono synem (kojen 18 měs). U dvojčat jsem si řekla, že se nebudu hroutit, když to nepůjde a holt budou na UM. Ale šlo nám to hned krásně. Nikdy jsem na to nevěřila, jsem hodně racionální člověk, ale asi je to vážně o tom nastavení v hlavě a nehrocení.
Teď v těch vedrech je to kojení pro mě ale strašně naročné. Přestože se snažím držet miminka doma v relativním chládku, mám strach aby nebyla dehydratovaná a mám je nacucnutá 24/7.
Mám téměř 9letá dvojčata, chodila jsem na předporodní kurzy zaměřené na dvojčata. Kojila jsem, dokrmovala jsem UM. Vydrželo nám to 7 měsíců. Zpětně ničeho nelituji, měla jsem hodně co dělat, i sama se sebou, a skutečně jsem se nechtěla nervovat ještě kojením. Jsem ráda, že to šlo, jak to šlo.
Je hezké, že šíříš osvětu. ![]()