Mohu převařenou kojeneckou vodu ohřát v mikrovlnce ?

24.6.22 06:52

Mohu převařenou kojeneckou vodu ohřát v mikrovlnce ?

Zdravím,
Asi blbý dotaz ale mám první dítě.. známa ji takhle normálně ohřívá ale zase všude koluje jak je to škodlivý.. tak já nevim … mohu nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21778
24.6.22 06:57

Na UM jsem v mikrovlnce ohřívala klidně nepřevařenou kohoutkovou vodu. Kojenecká voda v plastu není žádná výhra. Nikdy nevíš, jestli ji neměli týden na přímém slunci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14720
24.6.22 07:12

Kojenecka se prevarovat nemusí vůbec, já bych jen ohrivala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
24.6.22 07:17

Kojeneckou sem nikdy nepoužívala, ale mám teda obě děti dlouho kojený a vodu měly jen na ven pro sichr v létě. Ale to si myslím vyjde nastejno 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Janli
24.6.22 07:18

Můžeš, ale postrádá to logiku. Vodu máš převařovat pro okamžitou spotřebu. Pokud ji necháš vychladnout, tak se v ní za chvíli ty bakterie namnoží znovu.

• Citovat
  • Upravit
AH
847
24.6.22 07:22

Prevarena voda by se nemela jiz ohrivat a varit znovu.
Ja to treba delam tak, ze do konvice naliju vodu a uvarim. Vzdy o neco vic. Kdyz pak delam mleko, tak naliju 2/3 flasky te studene prevarene, zbytek vyliju a opet dam prevarit vodu, kterou doliju zbylou 1/3 a zbytek necham v konvici zas vychladnout na priste. Zatim je to takhle nejrychlejsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
24.6.22 07:42

Proč prevarujes kojeneckou vodu? 8o vždy jsem vodu ohřála jen na požadovanou teplotu, bud v mikrovlnce nebo na sporáku.

• Citovat
  • Upravit
20965
24.6.22 07:49
@Janli píše:
Můžeš, ale postrádá to logiku. Vodu máš převařovat pro okamžitou spotřebu. Pokud ji necháš vychladnout, tak se v ní za chvíli ty bakterie namnoží znovu.

Pokud má sterilní uzavřenou láhev, tak ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
24.6.22 07:56

Yslím, že to máš všecko pomotané.
Kojenecká voda - voda, kterou můžeš dát kojenci tak, jak je, splňuje veškeré parametry, co má. Pokud teda nestála pár hodin na slunci, ale to bys nemusela kupovat kojeneckou, že.
Pokud nemáš kojeneckou, tak můžeš převařit obyčejnou, mělo by to zahubit případné bakterie, jsou-li tam.
Převařit kojeneckou je poněkud navíc.
Mikrovlnka nevadí, z principu mikrovlnky.
Ale když to jen ohřeješ… ve vodě původně teplé se ty bakterie nádherně namnoží, po vychladnutí v tom vesele pokračují a nějaké vychladnutí je nevytrhne.
Takže když už, ohřej v mikrovlnce tu přímo z lahve.
Nebo převař obyčejnou.
Nebo, nemáte-li žádnou echt divnou vodu a doma minimiminko, můžeš ohřát vodu obyčejnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
24.6.22 08:14

Neprevaruj, ušetříš si práci a je to úplně zbytečné. I když u prvního jsem taky dělala, u druhého už ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
24.6.22 08:18

Potřebuješ vodu bez bakterií (ty zničí to převaření) a bez takových svinstev jako jsou např. dusitany (vhodná může téct klidně i z kohoutku, převařením je z vody nedostaneš). Pokud je voda kojenecká, ale dlouho stojí někde na sluníčku, tak to bude pravděpodobně horší než kvalitní čerstvá voda ze studny.

Kolik je dítěti? A má nějaké zdravotní komplikace? Jestli už mu bylo 4-6 měsíců a už jste začali s příkrmy, tak bych mu úplně klidně ohřála převařenou kojeneckou vodu v mikrovlnce. (Pokud teda ta voda nestojí na sporáku od středy.) Jestli to chceš na pití pro nějaké čerstvé miminko, tak bych převařila novou. (Ale mám takový vtíravý pocit, že by se absolutně nic nestalo, kdyby dostalo ohřátou z mikrovlnky, jak píšeš.)

A jestli jsem taky zmatená ohledně (ne)kojenecké vody, tak se ráda nechám poučit. ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
24.6.22 08:30

No všechno už ti bylo zmíněno. Jen dodám, pokud ti jde o teplotu vody, tak já si ji převařím a naleju do termosky. Vydrží mi horká celý den. Když pak chystám um, tak do lahve naleju 1/2 studené koj vody a doleju horkou z termosky. Je to super vychytávka i na cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
24.6.22 08:57

Proč převařovat kojeneckou vodu, nechávat ji vychladnout a pak znova ohřívat? To nějak postrádá logiku. Já buď kojeneckou vodu jen ohřála, klidně v té mikrovlnce nebo sem převařila klasickou kohoutkovou :nevim: a v mikrovlnce z klidně můžeš, nemá se tam ohřívat celé UM, protože to nehřeje rovnoměrně, ale samotná voda nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová