Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Pokud nemá hlad tak bych spíš zkusila dávat čaj, aby nebylo dehydratované. Myslím, že jsou i čaje od dvou měsíců.
mezi jídli jsme dávali vodu nebo čaj. Ve 2 měsíců nám jedla co 3 hodiny. Je mi jedno jestli je 5 nebo4. Nehraju na hodiny. Pokud má hlad dřív, tak dám dřív nebo naopak.
Mezi umělým mlékem by se měla dělat pauza kvůli trávení, kvůli horku dávej vodu či neslazený čaj. Prodávají i pro miminka.
Um nemůžeš dávat na požádání, musíš tam mi aspoň 2 hodiny odstup. Dávej mezi kdyžtak jen vodu nebo čaj na žízeň.
Um se má dávat na požádání. Ne, že ty chceš aby mimco jedlo v 20,00.
Jen chci upřesnit, cajik nebo vodu samozřejmě davame 😊 upozornila mě na to i paní doktorka ze musíme dávat caj nebo aspoň vodu 😊
@EvieK píše:
Um se má dávat na požádání. Ne, že ty chceš aby mimco jedlo v 20,00.
Od kdy se uměle mléko dava na požádáni??? Mateřské mléko ano, uměle rozhodne ne, musí byt určitý odstup od dávek kvůli bolestem břicha když se smícháme čerstvá s natravenou dávkou..takže kvůli žízni se mezi dávkami UM podává ideálně voda nebo třeba odvar z fenyklu..pokud mimco pije MM, pak dávat na požádání a jiné tekutiny nejsou třeba.
@NicknackEK píše:
Od kdy se uměle mléko dava na požádáni??? Mateřské mléko ano, uměle rozhodne ne, musí byt určitý odstup od dávek kvůli bolestem břicha když se smícháme čerstvá s natravenou dávkou..takže kvůli žízni se mezi dávkami UM podává ideálně voda nebo třeba odvar z fenyklu..pokud mimco pije MM, pak dávat na požádání a jiné tekutiny nejsou třeba.
Takže když bude mít dítě za dvě hodiny hlad, tak řeknu, ne teď prostě umělé mléko nedostaneš? Vážně?
Já dítěti dávala kdy si řeklo, poznala jsem, že kňoura, protože ma hlad.
A ne jako v osm mu dám, protože pak má spát😂.
Nikde nepíšu, ze by neměla dávat cakik, taky jsem dávala.
Ale rozhodně jsem nečekala, do určité hodiny aby dítě jedlo a jestli ty jo, pak potěš.
Píšeš, že chceš dávat víc jídla kvůli horku
tak to všem vyznělo, že myslís kvůli tekutinám…um se dává s většími odstupy kvůli trávení, spíš trochu přidat dávku, když myslíš, že má hlad…
Já jsem kojila, klidně co hodinu, jak si dítě řeklo. Na hodiny jsem nehrála, že naposled ve 20h..
Dobry den,
Mám 2 měsíční miminko a jsme na UM, ráno ji cca po 4h odpoledne už spis po 3h. Poslední jídlo nám vychází po koupání cca okolo 20:00. Ale tedka jak je vedro, přemýšlela jsem, jestli by nebilo lepší dávat jídlo na požádání, ale zas by jsme potřebovali aby nám poslední jídlo opět vyšlo po tom koupání v 20:00.. Nevím, jestli to není zbytečné takhle zavádět a popřípadě jak to udělat aby nám to po tom koupání hezky vyšlo. (Např.: kdyby mimi jedlo v 18:00 mám mu dat ve 20:00 me si dávku? ). Moc si s tím nevím rady a třeba to je opravdu zbytečné měnit…
Dekuji moc za radu