Děti *2008 - přeočkování proti TBC

7182
9.12.10 14:14

Děti *2008 - přeočkování proti TBC

Ahoj, holky, nevíte, jestli se děti narozené v roce 2008, které měly negativní tuberkulinovou zkoušku, ještě zvou na přeočkování proti TBC? Byla jste některá s dítkem letos na přeočkování? Podle nového kalendáře se totiž už přeočkování nedělá, tak nevím, jestli na to mám prdět, nebo si ohlídat, aby malého pozvali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4742
9.12.10 14:20

Tak to mě taky zajímá…ráda si počkám na odpovědi. Díky za téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
9.12.10 14:30

No já myslím, že přeočkování se zrušilo od roku 2009 a bylo až v 11 letech :?:

My teda na žádném přeočkování, ale ani tuberkulinové zkoušce nebyli… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
9.12.10 14:31

Citujem:
„Revakcinace prováděná na podkladě výsledku tuberkulinového testu je sama o sobě činností, která je u nás pokládána tradičně za neoddělitelnou součást boje proti tuberkulóze, což však naráží na doporučení mezinárodních i většiny národních odborných společností. Zahraniční názory na BCG revakcinaci Existuje řada dokumentů odborných a vládních organizací (např. z Velké Británie, USA, Kanady), které poukazují na to, že tuberkulinový test ukazuje sice na kontakt s mykobakteriemi a je ukazatelem opožděné hyperreaktivity vůči jejich antigenům, ale v žádném případě neprokazuje obranyschopnost proti tuberkulóze. Lidé s pozitivním testem onemocní stejně často jako ti, u nichž byla reakce negativní.

Ďalej:
„V uznávané publikaci Mezinárodní unie proti tuberkulóze a plicním nemocem (IUATLD) z roku 2002 se píše, že neexistuje průkaz zvýšení imunity proti TBC prováděním revakcinace.“

Celé si to môžeš prečítať tu: http://www.tribune.cz/clanek/11060

Za mňa - vyprdnúť sa na revakcináciu :-)

• Citovat
  • Upravit
5527
9.12.10 14:39

No, a teď ještě zjistit, nakolik je ten článek důvěryhodný :think: To já bych to pro jistotu přeočkla, ale já jsem laik, takže mnou se neřiď :lol: My jsme naštěsí měli megareakci (zůstala hnusá jizva :cert: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
9.12.10 15:04

Malej je červen 2008 a neměl žádnou reakci a přišla nám asi o prázdninách pozvánka, kde píšou, že je to dobrovolný. Já s nim na to chci jít, ale už jsme byli 3× objednaný a vždycky začal marodit. Teď je 6 týdnů zdravej, ale s pani na kalmetizaci jsme se domluvili nechat to až na jaro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
9.12.10 17:47

Díky za diskuzi :palec:
Taky mám dítě narozené v roce 2008, naše dr. je PRO očkování, ale na toto nás nepozvala. Teď před 10 dny dostala malá opožděně druhý Priorix, v termínu byla nemocná. Určitě se na to zeptám.

Ale vzpomínám si, že u staršího dítěte - r.2006, ve 2 letech žádnou tuberkulinovou zkoušku nedělali :nevim:
To ale ještě nebyla hexa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
9.12.10 19:52

Já osobně bych se na přeočkování vyprdla :wink: .

/to si asi zase vyslechnu :mrgreen: /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
9.12.10 19:56

PS
ten článek, který Gabi zmiňuje, je ze stránek určených odborníkům ve zdravotnictví. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
9.12.10 20:05

Markéto nevyslechneš, ale měla bys k tomu dodat, že ty ani Gábika nejste zastáncem žádného očkování a moderní medicíny,ale alternativních léčiv to jen aby bylo vše uvedeno na pravou míru. Pak se do tebe rozhodně nikdo nepustí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
9.12.10 20:14
Lowel píše:
Markéto nevyslechneš, ale měla bys k tomu dodat, že ty ani Gábika nejste zastáncem žádného očkování a moderní medicíny,ale alternativních léčiv to jen aby bylo vše uvedeno na pravou míru. Pak se do tebe rozhodně nikdo nepustí

Já to věděla :mrgreen: . :mrgreen: :mrgreen:

Nejsi přesná. Nejsme zastáncem žádné medicíny. Ani zastáncem alternativních léčiv. Zastanu se pouze někoho, koho znám. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
9.12.10 20:18

Ahoj, Sašík je v prosinci 2008 a po očkování TBC taky žádná reakce. Když měl 3 měsíce, pozvali si nás na kontrolu na kalmetizaci, doktorka mi tenkrát řekla, že ve dvou letech by měl mít přeočkování. O tom jsem se na jaře bavila s naší mudrou, neřekla mi, jestli je to povinné nebo ne (nebyl důvod o tom moc diskutovat), ale řekla mi, že podle ní by se to mělo provést až po druhém roce a uzavřeném hlavním očkování. Nám už teď chybí jen druhá Priorix tetra, tu by měl absolvovat mezi letošním prosincem a dubnem příští rok. Jelikož je Saša každou chvíli nemocný, budeme rádí, když se najde termín na Priorix, pak teprve budu řešit co s TBC. Ale popravdě nechám si poradit od odborníků - lékařů (navíc mám jich i pár mezi svými přáteli) a ne od odpůrců očkování. Já osobně mezi odpůrce nepatřím a bránit se přeočkování nebudu. Moje teta pracovala pár let v plicním sanatoriu a tedy nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
9.12.10 20:21

Já taky, že se tu ukážeš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
9.12.10 20:29

Jenom doufám,že nenakecáte 40stránek :-P