Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj všichni kdo tuto diskuzi najdete.....mám jen takovou řečnickou otázku,chtěla bych vědět,jaké to je když máte doma dva klučiny a jaký je rozdíl když máte páreček ![]()
pampalini81 píše:
ahoj všichni kdo tuto diskuzi najdete.....mám jen takovou řečnickou otázku,chtěla bych vědět,jaké to je když máte doma dva klučiny a jaký je rozdíl když máte páreček
Mám páreček a upřímně říkám, že mít dva kluky, tak už se houpu na zahradě na třešni. ![]()
Ale ono spíš záleží na povaze dětí než na pohlaví… mít dva kluky pohodáře, tak neřeknu ani slovo. Ale mít dva moje syny, tak to by byl nářez ![]()
Já se omlouvám za OT, nakoukla jsem jen abych zjistila o co jde a k tomuhle tématu nemám co říct, zatím mám jen jedno dítko. Ale jak tu píšete „páreček“ dostala jsem strašnou chuť na párek, jdu si ho udělat
![]()
mam dva syny a cekam tretiho
vidim jen vyhody ve stejnem pohlavi, muzou byt spolu v pokoji i v puberte, budou mit podobne zajmy, spis preziju, kdyz se porvou kluci nez kluk a holka a take jde o pristup, k holce se proste lide chovaji jinak, vidim to u tchyne, jak svagrovou oproti svym synum preferuje
ja jsem max spokojena
Princess píše:
Já se omlouvám za OT, nakoukla jsem jen abych zjistila o co jde a k tomuhle tématu nemám co říct, zatím mám jen jedno dítko. Ale jak tu píšete „páreček“ dostala jsem strašnou chuť na párek, jdu si ho udělat![]()
mám 2 kluky,super spolu vychází,jsou jako dvojčata a nechtějí být bez sebe.Možná je to jen otázka času, kdy se začnou řezat jak koně, hádat atd.Zatím jsou malý.Ale vzhledem k tomu , že jsem za ně moc ráda a cením si jejich vzájemné lásky, tolerance a dělení se o vše, jsem na 100% spokojená.
Ještě dodám , že bych chtěla 3 dítko a vůbec by mi nevadil 3 kluk.
Nazdar!
Máme 2 kluky- věk 7,5let a skory 3roky a pomalu půjdu kupovat ten provaz (třešeň už máme).
![]()
Ale ne- vážně- rvou se jak koně, řvou na celý barák, všude bordel, ale myslím, že vlastně vůbec nezáleží na pohlaví, spíš na povaze a výchově.
![]()
Jo- kdyby bylo 3.dítě, taky by mi kluk nevadil.
Co mi ale vadí je, že třeba vůbec nevím co jim dávat k narozkám, vánocům… zvlášť tomu mladšímu- vše podědí po starším. Na tohle je asi páreček lepší. ![]()
Hanulínek píše:
Nazdar!
Máme 2 kluky- věk 7,5let a skory 3roky a pomalu půjdu kopovat ten provaz (třešeň už máme).![]()
Ale ne- vážně- rvou se jak koně, řvou na celý barák, všude bordel, ale myslím, že vlastně vůbec nezáleží na pohlaví, spíš na povaze a výchově.![]()
My máme páreček (5 a 2roky) a je to úplně stejný jak píšeš. Rvou se jak koně, řvou, pořád se o něco tahají a ječí u toho oba dva. Takže si taky myslím že nezáleží na pohlaví…
xzuzkax píše:Hanulínek píše:My máme páreček (5 a 2roky) a je to úplně stejný jak píšeš. Rvou se jak koně, řvou, pořád se o něco tahají a ječí u toho oba dva. Takže si taky myslím že nezáleží na pohlaví…
Nazdar!
Máme 2 kluky- věk 7,5let a skory 3roky a pomalu půjdu kopovat ten provaz (třešeň už máme).![]()
Ale ne- vážně- rvou se jak koně, řvou na celý barák, všude bordel, ale myslím, že vlastně vůbec nezáleží na pohlaví, spíš na povaze a výchově.![]()
Já mám dva kluky, zatím si teda moc nevyhrají,protože malýmu je půl roku,ale jinak super…Maty nám od začátku říkal ,že chce bráchu ![]()
A třetí bych taky radši kluka (ikdyž tohle nerada říkám,hlavní je když jsou děti zdravé a to ostatní jde stranou)…ale už pro něj máme i jméno
![]()
holky děkuji za reakce,máme doma jednoho ďáblíka
a říkám si,že ještě jednoho takovýho klučinu,jdu hledat větev.ale ano,máte pravdu,hlavně že je to zdravý.na ničem jiným nezáleží.patřím mezi snažilky a tak přemýšlí,že až (jestli) se to povede,co bych radši,jestli pořídit Kubíkovi parťáka nebo princeznu pro maminku.....
Já bych to viděla jako jizvik, že v párečku bude hlavní rozdíl v tom, že se k holce i klukovi přistupuje jinak, pro kluky a holky se jinak vyzdobuje pokojíček… Takže tam je asi malinko problém když mají být v jednom
Kluky spolu nechám bydlet dokud budou doma, holku bych musela dát na začátku puberty do jiného pokojíčku…
Kdysi jsem se starala rok o 5letou holku a 3letýho kluka (sourozenci) a musím říct, že ač je ten náš starší číslo, tak ta holčička byla horší ![]()
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.