Dvě děti brzy po sobě

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
122
16.12.10 18:44

Dvě děti brzy po sobě

Ahoj, myslím, že je nás víc, které máme děti brzy po sobě, nebo to druhé zrovna čekáme… Já mám 16-ti měsíční dcerku a v 19-ti měsících bude mít již mladšího brášku, na malého se těšíme, ale ve mě je stále otázka, jak to zvládnu, co kočárek, jak s plenami, postýlkami, pokjíčkem, doktorem a nejvíce, financemi… Je toho moc, kor naše malá je hrozně hyperaktivní a já se na chvilku neposadím, doktor mi tudíž začal vyhrožovat předčasným porodem, jak ze stresu, tak z toho jak se pořád namáhám, hold, nedá se nic dělat, tak pište své zkušenosti, jak to zvládáte, nebo jak se to zvládat chystáte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
16.12.10 19:00

Ahoj, první dvě naše děti jsou od sebe právě 19 měsíců :wink:, další 15, 17, 20 měsíců a poslední bude téměř po roce :wink: Jaké to je? Se dvěma dětmi pohodička, to můžu říct za sebe 8-) Od prvního dítěte je to brzo, většinu si pamatuješ, budeš si daleko jistější, než u prvního dítka, víš, co a jak udělat :wink:

Kočárek - za sebe prohlašuju, že bez tandemu bychom se nehli :wink:

Pleny - holt budou současně dvě děti na plenách :nevim: , u nás byly jednu dobu i 3 :roll:

Postýlky - měli jsme dvě malé postýlky v ložnici, jednu v kuchyni

Pokojíček - do pokojíčku šla nejstarší kolem 3 let, už bych to takhle neudělala, pokud máte prostory, klidně bych starší pokojíček zařídila už teď, ať si zvykne… Uvidíte, jestli to takhle půjde nebo ne.

Doktor - no, tu poradnu se dvěma prckama člověk ještě zvládne 8-)

Nestresuj se předčasným porodem, ono to teda moc nejde, to chápu… Nemůžeš zapojit babičky nebo někoho z příbuzenstva? Jinak neporadím, já jsem s dětma od rána do večera s dětma sama :wink:

JInak pohledej, těhle diskuzí už je tady spousta :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
16.12.10 19:04

zdravím :mavam: já se to teprve chystám zvládnout :) a rozdíl mezi prckama budeme mít 15m.taky mám občas obavy ale dost mě tu uklidnily holky z diskuze SKORO-DVOJČATA a když vidím společné fotky jejich prcků tak je to super :) vyhrají si spolu a jsou to parťáci.nevím ještě nemám zkušenosti ale řekla bych jestli jdeš třeba k dr. s jedním nebo dvěma dětma už není takový rozdíl.starší se teda bude muset trochu připravit na to že bude muset být rozumější (ikdyž v tom věku trochu nadsazeně řečeno :-)) ale myslím, že se to zvládnout dá:)
Jinak situace u nás-kočárek prodáme koupíme sourozenecký,postýlky jeden v normální druhý v cestovní,pokojíček máme malý snad se tam nějak poskládají,pleny máme látkové takže druhý prcek zdědí stejně jako oblečení :palec:
A hlavně buď v klidu .ikdyž vím mě se to říká taky mi to každý říká a já to nedodržuju :lol: ale prvního syna máme předčasně narozeného císařem takže bych měla dodržovat klid :andel: A ty určo taky :palec: P5eju pohodové těhu a hlavně se šetři šetři :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.12.10 19:06

Naše budou necelých 22 měsíců. Pleny mám látkovky, pokud to nepůjde látkovat oba, přejdem dočasně na hnusky. Kočár neřeším - kluk už lecos zvládne pěšky teď, za půl roku to bude ještě lepší. Já už kočár nepoužívám, nosím. Pak se bude jedno nosit, druhé v kočáru. Přes den bude jedno spát v golfáčích, druhé snad taky v kočáře na balkoně. Na noc staší plánujeme přesunout do normální postele se zábranou. Ve svém pokoji je od 4 měsíců. Mladší bude zatím u nás, přesun podle situace. Doktora nevím, jak myslíš. Ono to nějak půjde. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
16.12.10 19:21

Já se rozhodla kočárek koupit tandemový, ale nechat si i ten co mám, jelikož malá už mi v tom kočáru moc dlouho nepobude, tak co potom se sourozeneckým… Tak budeme mít hold kočárky dva… Hlavně kdyby si mamka chtěla jedno dítko vzít, tak by jedna z nás byla bez kočárku, což dost dobře nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
16.12.10 19:33

Ahoj, my máme dva kluky od sebe 24 měsíců. Určitě byla i těžká období, ale všechno jsme nějak zvládli, teď už budou klukům 4 a 2 roky a jsou to dva kumpáni :-D Kočárek jsme měli sourozenecký, velmi mi pomohl, jednak na delší přesuny pěšky, ale také třeba na nákupech nebo právě u toho doktora. Byla to možnost i starší děcko někam usadit, vědět, že je v bezpečí, nikam neuteče a já se mohla v klidu věnovat na prohlídce miminku. Až donedávna jsme byli všichni v jednom pokoji, ale z počátku jsme to ani jinak udělat nemohli, když se druhý syn narodil, bydleli jsme v 1+1. Plenky máme jednorázové, starší syn nebyl s přechodem na nočník nijak rychlý, tak jsem nějakou dobu přebalovala oba.
držím palce, ať to všechno dobře zvládnete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
16.12.10 20:02

já mám děti 21 měsíců od sebe, nejhorší asi první 3 měsíce, ale už je to pohoda. Neboj určitě to zvládneš. Museli jsme dokoupit sourozenecký kočárek, bez něj to nešlo, ale teď už starší jezdí na skateboardu za kočárem a v pohodě. Děti spí s námi v pokoji, starší dostal normální postel ještě než se mladší narodila a má tam zábranu, aby nespadl, ale stejně chodí spát k nám:-). Pleny asi budou mít oba, to se nedá nic dělat, kupovali sme dvoje, teď už starší má jen na noc. K doktorovi beru oba, nemá mi kdo hlídat. Je to v pohodě. Starší je taky trošku hyperaktivnější, hodně jsem ho tahala a dřív jsem neporodila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
16.12.10 20:06

Ahoj, tak já budu mít kluky od sebe 13měsíců. Plínky jednorázovky, oblečení podědí, kočárek budeme kupovat tandem, ale nechám si i ten, co mám teď. Pokojíček zatím řešíme, starší určo ve svém, uvidíme, jak moc bude mladej v noci hlasitej, aby se nebudili navzájem. Kdyžtak bude příťa s malým v pokojíku a já s novošem v obýváku. Postýlky oba dřevěný, přebalovák na komodě. Mám výhodu, že mi hodně pomáhá rodina, teta nemá vlastní dítka, tak utrácí za toho našeho lumpa, takže skoro veškerý UM a plínky mám od ní, plus oblečení a různý vychytávky a potřeby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.12.10 20:35

Ahoj my budem 25 měsíců, takže oproti vám zívačka :lol: ale stejnak mám lehké obavy. :-? Tandem asi už kupovat nebudu, kdyby starší nechtěl ťapat, tak vezmu golfky a prcka do šátku, budu mít hlubokáč a skejt.
Pokojíček pro staršího sice stačí jen zařídit, ale on ještě spává s náma v posteli, to bude boj :think: No co, má řvát teď nebo potom, nějak se to vyvrbí. Navíc má tvrdé spaní, takže možná zůstane v ložnici. Nás tam bude, spí s náma i papoušek :mrgreen:
Dvě malé postýlky mít nechci, vidím to spíš na tu velkou postel a zábranu.
K doktorovi dotáhnu oba, takhle chodilo dost rodinek a v pohodě, doktoři maj pochopení.
Prcek je taky pěknej syčák, ale když nemůžu, tak se plácnu s noťasem na koberec a on lítá okolo.
Neboj, to zvládnem :wink: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
16.12.10 20:46

Já porodím každým dnem a od dcerky to bude rozdíl 21 měsíců. Taky se bojím, jak to zvládnu, protože kromě těch dvou prťat doma jsou ještě dvě holky 5 a 12 let a kluk 7 let.

Obě budou na plenách, to se zvládnout dá, kočárek máme po malé, ale zvažuju, zda nedokoupit takové to stupátko :nevim: :think: , oblečení podědí, …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
16.12.10 20:46

nejak se to zvladne, samo jsou i stresy ale zorganizujes si vse, neboj. s tim predcasnym porodem mi to prijde trochu unahlena uvaha, to nemuzes nikdy vedet. prijd za nama do skorodvojcat jak uz psala Pavla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
16.12.10 20:48

poradna a doktor - ja myslim ze urcite pochopi ze jedno z deti asi nemuze zustat doma :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.12.10 20:49

Danmaj, to máš dobrý, na dva prcky máš ještě 3 větší pomocníky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
16.12.10 21:07

Já mám holky od sebe 22 měsíců a jde to. Občas teda nervy tečou :roll: :lol:, ale zlepšuje se to. My měli jen skejtík ke kočárku, starší na něm ochotně jezdila ještě dřív, než se mladší narodila, asi od 18 měsíců. Strašlivě ji to bavilo :lol:. Sourozenecký kočárek jsme neměli vůbec a přežili jsme. Na mladší jsem si už koupila šátek a občas ji nosila. Postýlky jsme máme 2, jednu dobu dokonce 3 :mrgreen:, jednu na denní spaní v obýváku. Plenky jsme používali látkovky, 5 měsíců byly v plenkách obě :wink:. Když jsem šla s jednou k doktorovi, tak ze začátku vždy druhou hlídal manžel či babička, ale teď už beru obě. Co nadělám. s financema to nebylo tak strašné. Mladší podědila po starší skoro všechno oblečení, dlouho jsem obě kojila, takže UM jsme nekupovali. Příkrmy jsem též vařila doma, takže to šlo.
Držím palce, ať to dobře zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
16.12.10 21:10

A ještě jsem zapoměla - pokojíček zatím holky nemají. Spíme všichni v ložnici, holky ve svých postýlkách a starší tam vydrží dokonce celou noc :wink: :-D . Jen ze začátku jsem s mladší spávala v obýváku, protože měla děsné noci. Hračky mají v obýváku a zatím s tím nemáme problém. Kromě toho, že v obýváku jsou hračky skoro pořád rozházené všude možně. Ale to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin