Koniec snaženia?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
90
29.10.10 22:59

Koniec snaženia?

Zdravím, rada by som vedela Váš názor. Máme dcérku, 2r. 4m. a snažíme sa o druhé mimi. No ale teraz som si to prerátala a zistila som že ak by som v blízkej dobe otehu, tak už mi nevyjde plynulý prechod z rodičovskej na materskú. Takže mám dilema čo teraz? Mám sa prestať snažiť otehotnieť? Druhé dieťa si veľmi prajem ale nechcem veci komplikovať. Pár týždňov medzi materskými by sa dalo pokryť nemocenskou, ale čo ak to bude pár mesiacov?? Zamestnávateľ by zo mňa asi nemal veľkú radosť, keby som sa chcela na chvíľu vrátiť do práce - už má za mňa náhradu… Okrem toho ma dosť desí predstava novorodenca a dieťaťa práve nastúpeného do škôlky(kvôli chorobám). Čo si o tom myslíte? ako by ste to riešili? Ďakujem za odpovede, dúfam že som to napísala zrozumiteľne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.10.10 07:47

Agnes…tak to Ti tady asi nikdo neporadí,ale pokud si přeješ miminko tak přeci si jdeš za tím ho mít a neřešíš jak to bude s přechodem dávek…a první dítko Ti bude chodit do školky a nebo do školy už vždycky tak se asi případným nemocem nevyhnete teď nebo za 2 roky.

• Citovat
  • Upravit
5618
30.10.10 08:40

Ahoj,

máme děti 3 roky od sebe (přechod jsem stihla přesně). Měla jsem to vymyšlené tak, že pokud by mi nevyšel plynulý přechod, šla bych na nemocenskou (rizikové těhu). V prvním těhu jsem měla docela problémy, takže by to nebyla „žádná novinka“ a s dr. bychom se určitě domluvily.
Starší syn do školky nastoupil ještě před porodem (5dní v měsíci), po porodu jsem ho ze školky stáhla, nastoupil po očkování malé. Nějakou rýmu a kašel dotáhl, ale tomu se nevyhneš nikdy.

Osobně bych kvůli tomu snažení nepřerušovala, nenervovala se tím, ono to nějak dopadne, ne? :wink:

Přeju bezké //!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
30.10.10 10:05

Ahoj,

pokud si druhé dítě moc přeješ a toužíš po něm tak moc,tak ti je přeci naprosto jedno co se zaměstnavatelem, malou do školky dávat nemusíš. Přece malé potom za pár let na otázku:„proč já nemám bratříčka nebo sestřičku?“ Neodpovíš: "No víš, protože jsem se bála co v práci a protože ten přechod z RD na MD mi nevyšel a protože co ta kombinace novorozenec a ty v MŠ…! To je přeci hloupost!! Tak šup šup do peřin a vyrábět!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
30.10.10 10:19

Ahoj, já teď čekám 3. prcka a holt jsme se museli uskromnit - věděli jsme, že ho určitě chceme, do práce jsem se vracet nechtěla - nechtěli jsme moc velký rozdíl mezi prvníma dvěma dětma a tím 3 + věkově už taky nejsem nejmladší (34). Další odkládání teda nepřicházelo v úvahu, prostě jsme to brali, že se třeťátko zadaří anebo ne.

Situace ale nebyla ideální, takže jsme snažení museli trochu odložit (já jsem chtěla začít, když mělo druhé dítko 2 roky, ale manžel se díky tehdejším okolnostem na to necítil). Až se situace vylepšila¨- tak za půl roku, tak jsme se do toho dali a stejně nám to 5 měsíců trvalo, než se zadařilo. Takže budu mít od 2. dítka rozdíl 3 roky a 9 měsíců. Otěhotněla jsem 14 dní po 3. narozkách dcery a tím pádem mi skončil i 3. letý rodičák.

Stejně dcera od března neměla školku, vzali ji až od září, takže nebylo moc co řešit. Nahlásila jsem na pojišťovně, že celodenně pečuju o dítě, oni mi platili zdrav. pojištění, zaměstnavatel mi naštěstí vyšel vstříc a dal mi neplacené volno (pokud bychom totiž rozvázali prac. poměr, tak bych následně přišla o mateřskou) a nějak jsme to holt ten půlrok překlepali (je pravda, že pracuju z domu a něco málo si vydělám, ale je to tak půlka rodičáku). Teď už jsem na MD, takže pohoda, pro mě bylo důležité stihnout mimčo do 4. roku věku předchozího dítka kvůli mateřské a volbě rodičáku, protože pokud do té doby neodrodíš, tak automaticky dostáváš 4. letý rodičák a mateřskou ve výši rodičovské, což bych se připravila o hromadu peněz, předtím jsem totiž leta slušně vydělávala.

Jinak chápu, že na to koukáš i z fin. stránky, já to taky tak brala, ale byli jsme připraveni udělat nějaké kompromisy, protože touha po dítěti byla samozřejmě víc než řešení jaké dostanu či nedostanu dávky :-)

Školku bych neřešila, já třeba nejstaršího dala ve 4 letech a bylo to úplně akorát. Na tvém místě bych asi udělala to co já - tzn. domluvit se předem se zaměstnavatelem na neplaceném volnu, hlavně nerozvazovat prac. poměr! Pokud má malá 2,4 r. a otěhotněla bys v blízké době, tak prostě buď 3 měsíce vydržíš bez příjmu nebo holt půjdeš na rizikáč (dle tvého svědomí :-), no a pak normálně na MD, která se ti bude počítat z předchozího platu. Myslím, že přežít se to dá.

JANDULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
30.10.10 14:43

žienky, ďakujem za reakcie. ja viem že také veci sa nedajú plánovať, ale ja som skrátka taký človek, že vždycky špekulujem čo bude ak… proste rozoberám veci zo všetkých strán :-) samozrejme nečakám že mi tu niekto povie urob to a to, skôr som chcela vedieť Váš názor, prípadne skúsenosti tých ktoré niečo podobné zažili.
tie financie nie sú pre mňa až také prvoradé, nie že by sme nimi nejak oplývali ale podstatnejšie sú určite deti.
pravda je taká, že som proste tak nejak dúfala že sa to doteraz podarí a keď sa to nestalo, som z toho rozčarovaná a len proste premýšľam čo bude.
Kačenka: si ma rozosmiala a pekne si to napísala, díky za povzbudenie :wink:
Stazka: zaujímalo by ma ako si to zvládla po pôrode, keď si mala staršieho doma?
Jandulka: díky za rady, možno sa nechám inšpirovať :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin