Rozdíl - dva chlapci vs. kluk a holka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27002
9.2.11 18:41

Mám dva kluky starší je pěkný číslo a maldší je skoro půlroční miminko ale vypadá to že budou jak přes kopírák mám se na co těšit :srdce: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
9.2.11 18:43
pampalini81 píše:
ahoj všichni kdo tuto diskuzi najdete.....mám jen takovou řečnickou otázku,chtěla bych vědět,jaké to je když máte doma dva klučiny a jaký je rozdíl když máte páreček :srdce:

fakt si myslíš že je tu někdo kompetentní to porovnat? Měla jsem doma dva klučiny a přibila k nim slečna a rozdíl je dle mě jen ve věkovém odstupu mezi nima. tzn. kluci už jsou rozumější a tak se k ségře chovají líp, než se choval 18m Jenda k Tomovi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
9.2.11 18:45
pampalini81 píše:
holky děkuji za reakce,máme doma jednoho ďáblíka :dance: a říkám si,že ještě jednoho takovýho klučinu,jdu hledat větev.ale ano,máte pravdu,hlavně že je to zdravý.na ničem jiným nezáleží.patřím mezi snažilky a tak přemýšlí,že až (jestli) se to povede,co bych radši,jestli pořídit Kubíkovi parťáka nebo princeznu pro maminku.....

kde se to objednává??? Tak bych si podala žádost ještě o jednu princeznu pro maminku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
9.2.11 19:03

za me .. jeden PMS v baraku staci ;-) :mrgreen:

to se fakt neda. kazda kombinace ma neco do sebe, kazda kombinace je o necem jinem :-) . at uz z pohledu rodicu nebo i povah deti ;-)

za sebe .. jsem rada, ze mam 2 kluky. jednak kvuli hrackam a obleceni (dedi), nedovedu si predstavit, ze bychom tu meli druhou hromadu holcicich veci .. a jednak ja proste na holky nejsem :oops: . jsem rada, ze nam to tak vyslo ;-) .
a jeste .. kdyz to vidim kolem sebe, na holky je behem (nejen) dospivani vyvijen takovej strasnej tlak ve spolecnosti, ze jsem fakt rada, ze se s tim nemusim zabyvat :-) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
9.2.11 19:11

Já mám kluky a jsou to divoši.Celkově myslím že jsou mín zralý a divočejší.Třeba když to porovnám s kamarádkama co mají holky nebo holčičky na cvičení.Tam holky s maminkama cvičí a náš divoch a i jiní kluci spíš lítají a občas se zapojí. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
9.2.11 19:13

I když taky to záleží na povaze.My ted máme období vzdoru tak je to vůbec veselé.Co se vztahu s bráchoškou týká - tak se mají rádi,ale skoro celý den ječí jak mu starší bere hračky, staršímu vadí cokoliv co malý dělá- od povídání po stání.Dost ho zlobí a zároven ho zbožnuje a chce být s ním. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44172
9.2.11 19:26

Mám kluka a holku. Na pohlaví nezáleží vůbec. Podle mě jde hlavně o povahy dětí a věkový odstup mezi nimi. Chovají se podobně, jako všichni ostatní sourozenci po necelých 2,5 letech po sobě - hrají si spolu,drží při sobě, občas se rvou o hračky, ječí, dělají kravál.

Mít kluka a holku považuju za nesporonou výhodu. Tak nějak navzájem se učí, jak se chová druhé pohlaví. Sourozenci, kde, kde je jen toto pohlaví, tento přirozený vzor nemají. Zvlášť, pokud jiné pohlaví není nikde v rodině v podobném věku nebo u přátel, se kterými by se rodiče často stýkali. Ale ani to není stejné. Aspoň u nás to tak bylo, v rodině samé holky, bratranci nikde nebo podstatně starší.

Já jsem spokojená,i když jsem si dřív přála holčičky. A občas si říkám, jestli Ten, kdo poslal naši holčičku na svět,jí nezapomněl stvořit nějakou drobnůstku mezi nožkami :oops: Občas vydá za deset kluků. Zatímco náš kluk je v jistém směru klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14942
9.2.11 22:32

jestli je tu někdo kompetentní nevím,ale jen jsem chtěla vědět názory holek,který mají dvě děti…nic víc..... a docela by ses divila,objednat se to dá,jen jsem se po dnešní rozjeté debatě rozhodla,že je to vážně fuk a už se tím nebudu zaobírat,hlavně že se zadaří a já se dočkám i druhýho anděla :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
9.2.11 23:34
kralicinka1 píše:
Já mám kluky a jsou to divoši.Celkově myslím že jsou mín zralý a divočejší.Třeba když to porovnám s kamarádkama co mají holky nebo holčičky na cvičení.Tam holky s maminkama cvičí a náš divoch a i jiní kluci spíš lítají a občas se zapojí. :-D

Ehm, jako bych byla na nasem cviceni :lol: :lol: Zvlaste kdyz jde po 14 dnech, to tam jen lita dokola jak magurek :mrgreen: :mrgreen:

Ja si myslim, ze do roka budu mit v byte Saigon :jazyk: Dominik byl takove hodne miminko a batole, ted je teda taky docela hodnej, ale nevylitanej a ujecenej, no, asi po mamince :mrgreen:
Denisek je trosku jinej, milous a citlivej, vic urvanej, ale je mi jasny, ze se casem zapoji :wink:
Ale treba mit holcicku, tak jestli by byla taky po me, tak bych si ten strom sla hledat stejne, protoze jsem byla uvztekane, neposlouchajici a rozlitane dite :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
10.2.11 10:33
Princess píše:
Já se omlouvám za OT, nakoukla jsem jen abych zjistila o co jde a k tomuhle tématu nemám co říct, zatím mám jen jedno dítko. Ale jak tu píšete „páreček“ dostala jsem strašnou chuť na párek, jdu si ho udělat :-D :oops:
:lol: :mrgreen: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
10.2.11 10:46

Na naše dva kluky asi přichází jaro a probouzí se v nich zlobivost, takže si po pár posledních dnech asi taky půjdu hledat provaz, nebo alespo'n číslo do Bohnic.
Nejprve malej pomaloval zeď jogurtem, vysypal kytky z květináče, omyl si hlavu obsahem nočníku a vyházel všechny věci ze skříně (bez dohledu bývá tak max.5minut, když jsem na wc a pod., nechápu, jak to stihne tolik lumpáren). Pak přišel ze školky starší, poprali se o ovladač od televize, ten se rozlítl a maldší někam schoval jednu část z něj. Už jsem prohledala celý barák a prostě nikde není (buďto ho spláchl do záchodu nebo nevím, kam se poděl). O praní se a křiku ani nemluvím.
Ale jinak to jsou zlatíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
17.2.11 07:46

Mám páreček. Starší chlapeček byl andílek tak do tří let. Potom přišla sestřička, školka, chlapeček začal lehce lumpačit. Ale dalo se s ním v pohodě vyjít.
Holčička je ďáblík od narození. Teďka už je ve školce, ve všem se chce vyrovnávat bráškovi. Každou chvíli se rvou jako koně, dohadují se, postrkují…
Ségra má dvě holčičky a mají to doma prakticky stejné jako já - přes kopírák :lol: :lol: :lol:
Sousedka má dva kluky a řev od nich slyším každou chvíli :lol: :lol: :lol:

Myslím, že je úplně jedno, jestli je páreček nebo ne. Jediná nevýhoda je v tom, že po sobě nemůžou dědit oblečení, ale jinak na tom nezáleží.
I když je fakt, že když se tchýně dozvěděla, že budeme mít holčičku, tak to dlouho rozdýchávala, protože je prostě nemá ráda (prý jsou ukňourané, uřvané a protivné - ale sama žádnou v rodině neměla :nevim: ) a bohužel nám to dává dost často najevo :-( :-( :-( Mně by to tedy bylo šumák, ale holčička už si toho začíná všímat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
18.2.11 18:36

Máme páreček, a jsem max.spokojená i když jsem možná o malinko víc toužila po druhé holčičce,dneska bych toho malého prďolu nedala za nic na světě. Zatím jsou celkem malí (dcera 2 roky, kluk 8 měsíců),takže nám akorát začínají boje o hračky, zatím vyhrává dcerka,ale počítám vzhledem k tomu že jí klučina pomalu dohání co do výšky i váhy,tak za pár měsíců bych se nedivila,kdyby to bylo opačně :mrgreen:
Akorát jsem zvědavá jak budem řešit pokojíček, holt budou muset být oba v jednom no,nafukovací byt nemáme. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
2.3.11 18:39
levi píše:
Na naše dva kluky asi přichází jaro a probouzí se v nich zlobivost, takže si po pár posledních dnech asi taky půjdu hledat provaz, nebo alespo'n číslo do Bohnic.
Nejprve malej pomaloval zeď jogurtem, vysypal kytky z květináče, omyl si hlavu obsahem nočníku a vyházel všechny věci ze skříně (bez dohledu bývá tak max.5minut, když jsem na wc a pod., nechápu, jak to stihne tolik lumpáren). Pak přišel ze školky starší, poprali se o ovladač od televize, ten se rozlítl a maldší někam schoval jednu část z něj. Už jsem prohledala celý barák a prostě nikde není (buďto ho spláchl do záchodu nebo nevím, kam se poděl). O praní se a křiku ani nemluvím.
Ale jinak to jsou zlatíčka.

jééé,tak to jsme ráda,že v tom nejsem sama,už jsem si myslela,že ty mí dva kluci nejsou normální…když vařim nebo na chvíli jsem z dohledu dovedou převrátit byt vzhůru nohama a pak se ještě přetahujou o něco,takže řev a pořád dokola :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10933
8.3.11 23:59

Já mám doma páreček :-) Kluka skoro 3roky a holčičku téměř roční … Kluk je celkem kliďas, když se mu řekne ne, tak to celkem respektuje, samozřejmě má občas hovězí nápady, leze po nábytku, maluje po zdi, skáče z linky a tak podobně .. ale dá se to, za to holka je čert, kam se hrabe deset kluků :cert: :lol: Leze po vejškách, bere klukovi hračky, do všeho jde po hlavě a navíc je strašně vyčůraná, když jí brácha nechce půjčit hračku, tak si začne šahat na hlavu, děsně u toho ječí a vříská a kdo by neviděl, tak by dal ruku do ohně za to, že dostala lepáka :think: No bude to ještě sranda myslím :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin