Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Magdani píše: Více
A nemyslí to tak, že tam nechce celkově tu (nej)mladší generaci? Tedy, aby tam nebyly ani děti jeho bratrů ani toho Tvého? A nemusí jít přímo o averzi k Tvým dětem, ale třeba chce na oslavě jen svou generaci plus rodiče, prostě už ty starší dospělé. Nejde třeba i o finance? Že s těmi dětmi by to bylo daleko dražší (nevím, kolik jich dohromady je a kdyby chtěly přijít i s partnery…
) Předpokládám, že nepozval ani tu dceru ex, kterou bere jako vlastní… ![]()
Mně osobně by to bylo také velmi líto, kdybych měla manžela a on na svou oslavu nepozval mou dceru (22). Ale pokud by mně to nějak rozumně vysvětlil, třeba z důvodu těch financí a že by mu bylo potom trapné nepozvat děti sourozenců (které by znal daleko déle a měl k nim zároveň silnější vztah), asi bych to respektovala. Dceři bych se to snažila vysvětlit, dala bych jí „nějakou“ korunu, ať si s přítelem zajdou na dobrou večeři a udělají si pěkný večer spolu.
Ale pokud bych cítila, že je to jenom kvůli averzi k mé dceři, na žádnou jeho oslavu bych nešla.
@Prelesta Ano, muže to být kvůli financím. Jeden bratr ma malé děti. Druhy už velké děti přes 20. Ma pocit ze by pak musel pozvat i je. Ale s mými dětmi žije v jedné domácnosti. To je myslím úplně jiné.
No to je úplně jiné. A jestli je to kvůli financí, tak ze svých zkušeností vím, že když každému řeknu, že chci jako dárek peníze, tak se většina peněz za oslavu vrátí z darů.
A třeba mě by ani nenapadlo někomu říct, ať přijde na oslavu bez dětí. Kdyby se tak rozhodli oni, že je nevezmou, tak ok. Tím myslím male dětí, když už má dítě svou domácnost, tak bych se rozhodovala, jestli pozvat nebo ne
Treba si mysli, ze by se jeho bratri urazili, kdyby tam tvoje děti byly, a jejich ne. ![]()
No ale zas je nesmyslne, ze vy budete odchazet z domu si udelat oslavu a deti tam nechate…jako u nas v rodine by to bylo neslusne az trapne, zvalo se vzdycky „po domoch“, ale to je asi nas zvyk a vidim, ze jinde to platit nemusi.
No a manžel tedy udal jaký důvod? nebo jen řekl že je tam prostě nechce a šmitec? jak s nimi vychází?
@arinecka Vychází s nimi dá se říct neutrálně. S dcerou jsme byli teď ve třech na dovolené. Jasné ze na výtky někdy k nim. Klasika. Řekl oslava bez děti. Jak už jsem zde psala.
Nečetla jsem celou diskuzi, ale jestli tedy oslavu bez dětí, tak bez dětí no. Ve dvaceti už sice děti nejsou, ale budiž.
Tak první rozdíl je děti od jednoho z bratru..to jsou děti mladší 18 let. Druhý bratr má děti starší 20 let a to už děti nejsou.
Ale největší rozdíl je u vás ten, že tvoje děti - už nejsou ani dětmi a hlavně patří do rodiny ještě blíž než tvoji rodiče. Chápu nepřítomnost synovců a neteři, nepochopím nepřítomnost děti i když nevlastních
Ale proč tam nechce děti? Navíc ty z vlastní domácnosti. Odpověď „protože tam nechci děti“ nic nevysvětluje. Proč tam nemůžou být 20letí dospělí lidé? Bude se tam dít něco nevhodného nebo proč? Myslí tím děti (které nejsou dospělé a vyrušují, což ty tvoje nejsou), nebo tím myslí generaci, i kdyby jim bylo 40?
Jestli k nim má neutrální vztah, tak tímhle se to teda nevylepší.