Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer,
Po dlouhe dobe si jdu pro radu…mam dve deti, dceru 6,5 a syna 3,5. Hledam praci a naskytla se mi pracovni příležitost u pritele v praci, jedina nevyhoda je, ze cca 8× v mesici to vychazi tak, ze by museli zustat doma chvili sami.
Vecer kdyz by pritel jel na nocni na 22hod. a ja bych v 22 skoncila, takze jen po dobu nez bych dojela domu. To same rano kdyz jeden z nas pojede na 6hod a druhy skonci po nocni v 6 hod, zase jen o tu dobu nez se dostaneme domu. Takze cca hodinka v době kdy spi. Zajima me vas názor, nebo zkušenost. ![]()
Takhle malé děti bych samotné doma nenechala, to 3,5 leté už vůbec ne.
A když se vzbudí…?
Krom toho, máš školačku… jak to budete dělat ráno? To se bude sama budit nebo vypravovat do školy…? ![]()
Příspěvek upraven 17.09.15 v 22:25
@creaters píše:
Dobrý večer,
Po dlouhe dobe si jdu pro radu…mam dve deti, dceru 6,5 a syna 3,5. Hledam praci a naskytla se mi pracovni příležitost u pritele v praci, jedina nevyhoda je, ze cca 8× v mesici to vychazi tak, ze by museli zustat doma chvili sami.Vecer kdyz by pritel jel na nocni na 22hod. a ja bych v 22 skoncila, takze jen po dobu nez bych dojela domu. To same rano kdyz jeden z nas pojede na 6hod a druhy skonci po nocni v 6 hod, zase jen o tu dobu nez se dostaneme domu. Takze cca hodinka v době kdy spi. Zajima me vas názor, nebo zkušenost.
takove male deti bych fakt samotne doma nenechal to je velke riziko
@creaters
nechápu! Mě by tedy, ani nenapadlo nad tím přemýšlet! Určiťe bych je nenechala, mám stejně starý.
V žádném případě nikdy! Něco se stane, bude nehoda, nepřijedeš domů a děti budou samy celou noc-celý den. Můj muž takto jel po noční domu, měl ťukanec a dalších 5 hodin vyřizování. Nikdy nevíš, co se stane. děti jsou, dle mého, ještě malé. Samotné bych nechávala, až když je straší na druhém stupni a vím, že si poradí…
Co sousedka? Nepříhlídla by?
Rozhodně ne. Práce může být sebezajímavější, ale strach o děti je silnější.
@Ignácie píše:
píše cca hodinka
Jj, už jsem editovala, pardon za přehlédnutí.
Sousedy by třeba zapojit nešlo?
Třetina měsíce mi přijde dost - je celkem pravděpodobné, že se jednou vzbudí a bude problém.
Ne, mám příšerné vzpomínky z dětství
Vždycky jsem doma hrozně plakala. A pak jsem se musela sama vypravovat i do školy, jenže já to celý proseděla na opěradle sedačky, tak abych viděla na celý byt, strašně jsem se bála.. A když byl čas jít, tak jsem se rychle oblékla a vyběhla z bytu.
@creaters Jsou ještě moc malé, to bych neriskla. A není možné si domluvit v práci pozdější příchod s tím, že tam pak zůstaneš o tu hodinu dýl?
Navíc co když začne v baráku hořet
![]()
Prostě bych se s někým na těch 10 dní domluvila
![]()