Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A nešlo by se zaměstnavatelem domluvit posunutí směn? Máme to v rodině, dva ve stejné firmě na směny. Domluvili si to tak, aby se doma rychle vystřídali a není problém.
Ne, nenechala bych je samotné doma.6,5,to začal chodit do první třídy, ještě neumí číst a psát, určitě bych ho nenechala samotného doma a k tomu tříleté dítě. Nikdy nevíš, co se vám může venku na cestě stát a co se může odehrát doma.
@Run rano bych prisla kdyz by jeste spali, takze sami by se urcite nevypravovali…celou noc bych je urcite nenechala, slo by max o hodinu no
A co poprosit nejakou tu sousedku-stacilo by ji dat chuvicku a mahradni klice, vsak by u nich nemusela sedet..
Nejsem moc úzkostlivá, občas jsem odběhla od spícího miminka vedle do večerky, nebo od dvouleťáka koukajícího na pohádku. Ale tohle bych nedala, hodina je moc a navíc ta cesta, může se ti cestou něco stát a nikdo nebude vědět, že máš doma děti.
To mensi je dost male. A jako problem bych videla i to dojizdeni, kdybys byla za rohem, tak nereknu, ale hodina cesty na ktere se muze stat cokoli…
Kdyby to bylo jen to starsi, tak bych ho nechala, normalne poucene, ale to mladsi bych nenechala. Snazila bych se sehnat nekoho, kdo by pohlidal.
V praci to bohužel domluvit nejde, je to nepretrzity provoz a tohle jsou jedine smeny co jakz takz pasuji. Je to blby, ja vim, ale mam to trochu slozitejsi financne skrz exmanzela, takže praci potrebuju, jinak bych o tom nepremyslela ![]()
@creaters mám stejně staré děti a nenechala bych, i když chápu, že práce není a je to příležitost. Co zaplatit někomu za hlídání, popř. rodiče, sousedka…
@creaters píše:
@Run rano bych prisla kdyz by jeste spali, takze sami by se urcite nevypravovali…celou noc bych je urcite nenechala, slo by max o hodinu no
Kde máš jistotu, že se nevzbudí dřív třeba? ![]()
Hodina mi přijde moc… jo kdyby to bylo tak 15 minut, tak to si s chůvičkou přes telefon ještě nějak představit umím - s tím, že pokud by se cokoliv dělo, tak oba můžete okamžitě vypadnout z práce.
@creaters píše:
kamarádka to taky tak dělala, já trnula i za ni. Kolikrát děcka jdou spát a jsou v pohodě a ráno se vzbudí a nečekaně nemoc. Stejně tak večer je může vzbudit kašel, bolest něčeho. No a nevím, jak by 6,5letý zvládl uklidnit, pomoct tomu menšímu ![]()
@creaters Ale za tu hodinu se může stát spoustu věcí, může to být osudové. Nehledě na to, že Tobě nebo chlapovi se může něco stát na ulici a domů už nedorazíte. Tříleté dítě se může neplánovaně probudit, třeba s horečkou, šestileté si s ním neporadí.
Své starší děti jsem nechala samotné doma, až chodili do školy, uměli pořádně psát a číst a použít mobilní telefon(starší je čtvrťák a mladší prvňačka, sama doma nebývá, jen s tím čtvrťákem).Nikdy bych neodešla v noci, to by se stalo jen tehdy, kdybych musela jít s některým s mladším dítětem třeba v noci na pohotovost(často býváme sami doma, chlap dělá noční směny),určitě bych ho probudila a řekla bych mu to, k posteli by dostal mobil, náhradní klíče a tříletou bych mu doma nenechala, byť spící.
Navíc nechat někde zamčené spící děti je blbost. Ať v bytovém domě nebo vlastním baráčku. Něco se stane a kdo bude vědět, že tam samy spí děti?
@creaters píše:
Hodina je moc dlouhá doba na to, aby jsi nechala děti samotný doma
A co když se po cestě jeden z vás vyseká? A hodina cesty… Já jsem jezdila domů z práce necelou hodinu, bylo to 37km. Za tu trasu se mohlo stát cokoli.
Brrr, nedokážu pochopit, že nad tím vůbec uvažuješ ![]()
@Bibi239 hodina cesty to neni, to jsem asi spatne napsala, cca 20 min jednomu na smenu a 20 min druhemu ze smeny
Mozna jsem prehnane uzkostna, ale doslova me v tomto pripade mrazi z toho „co by kdyby“..
Mam taky doma triletaka a mam blbej pocit i kdyz jdu jen dolu do vchodu prevzit balicek z posty..