Děti na FB

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1228
24.3.14 21:04
@ElenaB píše:
ja si myslim, ze hodne zalezi ucel pro jaky to ditko fb ma.. pamatuji si jednoho klucinu co delal suseny krizaly a domlouval si obchody po netu ;)

Tak to zase palec nahoru pro kluka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
24.3.14 21:05

Myslím, že v této době, kdy má každé dítě přístup na net, si každé dítě může založit facebook i bez rodičů. Ono totiž není nic těžkého změnit datum narození :-D A znám opravdu hodně „dětí“, které ho měli dřív než jim bylo 13 a určitě jim ho rodiče nezaložily.
A přesně, jak píše @Gina108 si myslím, že třeba chaty jsou mnohem nebezpečnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
24.3.14 21:09

Já mám FB hlavně k vůli vzdálené rodině, jinak mě to nebere, hry tam nehraju, fotky vystavím jednou za uherský rok.

To, že je věková hranice 13 let, jsem věděla. Ale myslela jsem si, že pod tuto hranici ten FB prostě nejde založit, aby to šlo založit, tak se tam musí udat falešné datum narození :nevim: Aspoň tak mi to říkala dcera známé, kterou to před 13.rokem na FB prý nepustilo. Že spolužáci tam jsou, protože to rodičům nevadí, ale její maminka nechce, aby si FB zakládala a ještě pod falešnými údaji. Teď už je starší a FB má.
A už vůbec jsem netušila, že na FB jsou nějací „administrátoři“,kteří ho spravují jak třeba tady emimino, nesetkala jsem se s tím, že by někomu zablokovali profil nebo mazali příspěvky.

Jestli mi to vadí nebo nevadí, těžko říct..Na FB trávím času minimum a nemám známé, kteří by měli potřebu nutně dělat profil malým dětem..Asi bych to ale nehlásila, hlásila bych jen v případě, kdyby se to dotýkalo nebo obtěžovalo přímo mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
24.3.14 21:09

Je fakt, ze mám kamaradku, ma tříletou dceru a té udělala už v šestinedělí profil. hází tam jednu fotku za druhou.
Mě to přijde divný a nebezpečný, ale hold každého volba :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
24.3.14 21:14

Já se s tím jetšě nesetkala a bylo by mi to asi jedno… jako co naděláš :nevim: Kdyby to byla jooo známá, promluvila bych s ní, ale hlásit někoho za jeho zádama… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2408
24.3.14 21:38

Jenze problem je i ten, ze i skolske skupiny a treba omluvny list a znamky uz davaji i ucitele na internet, takze i na ZS k tomu deti ten internet potrebuji… dneska se div na fb nezakladaji tridy s fejsbukama.. nevim jak to budu resit ja… pokud to v tu dobu za 12 let bude aktualni a normalni :think: to uz treba bude zase neco jineho a ne fb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
24.3.14 21:47

@ElenaB Někde jsem četla, že po roce 2015 už bude mít FB o půlku uživatelů méně než teď :mrgreen: Ale nebude FB a bude něco jinýho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2408
24.3.14 22:38

@meringa jezis… to radeji nebudu pouzivat nic.. clovek si na neco zvykne a hned to menej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
25.3.14 10:04

Tak abych uvedla bližší vysvětlení ;) :

Nikoho nahlašovat za zády nehodlám. ;)
Jen mě zajímal váš pohled na FB šílenství a život malých děcek tam (a vlastně nejen tam). Jestli vám to přijde normální, vhodné, v pohodě,… - přítomnost prcků na síti, bez které si půlka národa už neumí snad ani prdnout.

Jasně, mimina a každý prdík vyfocený a řádně okomentovaný šáhlou matkou je kapitola sama pro sebe. :roll: :roll:

Mně spíš zaráží věková kategorie asi od 5 - do té hranice 13-ti let, kdy tam teoreticky můžou být ofiko.
To právě ta děcka už si vesměs asi řídí sama ty příspěvky, rodiče mnohdy netuší nebo je jim to putna.
Já vím, že to nezměním a měnit nechci. Ale lhala bych, kdybych řekla, že mi to nevadí.

Ta malá holka (o která mluvím a která nastartovala moje uvažování) má 8 let, profil jí založila její mamina před dvěma lety. Ta malá je spolužačka mého děcka a má potřebu mě zařadit mezi své „přátele“. Profily má dva (švihlá nesoudná matinka, jejíž holčička má nad hlavou svatozář :roll: ) a už mi poslala žádost 4×.
Vždy jsem ji odstranila, poslala vzkaz, že si nepřeji, aby mě obtěžovala svými žádostmi, ať si najde své vrstevníky.

Jako, normálně cizí lidi nebo děcka a jejich zábavu na internetu neřeším - jsou mi v podstatě fuk. Co si dělají nebo ne.

S tou maminou jsem mluvila, ta „malá“ sklouzla k vulgarismům se svým bráchou (ten má 14 a je to samá ku…pi…atd.). Matinka to neřeší, mávla nad tím rukou, že prý jsou to děcka a my jsme prej nebyli jiní… :lol:.

Já jsem s tím FB účtem tak nějak nijak. Mám ho kvůli spolužákům, známým. Lezu tam 3× do roka, nikde nevěším nic, žádné příspěvky nebo fotky tam nemám.
Prostě holý profil bez jakýchkoliv informacích o sobě, mé rodině.
Vůbec nic s nikým nesdílím. Neoplácím šťouchance, a kdo mi pošle nějakou hru - odstraňuji a nahlašuji jako spam :twisted: :lol: :lol: :lol:.
Nikomu není nic do mého soukromí a snažím se, aby lidi nevěděli, kdo jsem tam nebo jinde. Takže uživatel „k pohledání“. :mrgreen:

Jinak díky za příspěvky, každopádně jsem nechtěla vyvolat dojem „bonzáka“, který si krátí nudu na FB a nahlašuje kde co :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:.

Ale díky za každý příspěvek :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
25.3.14 14:51

@radúna :lol: No deti pod 13 let a jsou na fb mi nevadi ale jelikoz tam pisi nesmysli tak mi to i vadi, vice viz.muj prispevek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová