Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím, aby se to tu nepohádalo.
Mám jen otázku:
Nahlásili by jste (nebo hlásíte) dítě pod 13 let, které má profil třeba na FB?
Rodiče jim založí profil (jedna má známá své dceři dokonce 2
) a vůbec nejspíš nedomýšlí následky.
A tak si říkám, že je to proti pravidlům (založení profilu je podmíněn věkem 13-ti let).
Neptám se, jestli mám „bonzovat“, s tím se poperu sama
.
Ptám se v podstatě, jestli vám to (ne)vadí…? A jak se stavíte k tomu, že takoví špunti exhibují na síti?
Ano, mně osobně je to velmi nesympatické - abych odpověděla na svou vlastní otázku
.
Že má někdo profil nemusí znamenat, že bude exhibovat
To nebývá JEN o věku.
Ani jsem netušila, že je taková hranice. Jinak je mi to jedno, svý děti s ohlídám a co dělají ostatní, pokud tím nějak neohrožují mne je mi šumák. Však je jedno, jestli maj FB nebo ne, je mnoho dalších způsobů, jak se chovat nebezpečně na netu a to zakázané není. Viz různe chaty apod.
Znam okolo sebe nekolik rodin, kdy rodice zalozili profil detem uz ve dvou letech.
Nenahlasila bych to, ale asi to nikdy nepochopim.
Nenahlasila bych to ![]()
Je to jejich vec
Oni jsou prdli, myslim ty rodice ktere zalozi fb diteti ![]()
Decka co si zalozi fb (pod 13 let ) me jsou fuk, jsou blby, stejne az se cca v tech 15-16 letech kouknou co psali v 12-13 letech reknou si ze byli pekne blby
Myslim to co psali, ne pravopis, i kdyz ten asi taky
znam holcicku ktera ho mela uz v 7 letech ale vyuziva ho az ted, je ji 11 let
No tak snad jsem pomohla ![]()
@radúna no tak mě osobně se to vůbec nelíbí
známé se narodil syn neměl ani 3 měsíce a už mu založila FB!!!
no chápete to??je to mazec..to jsou ti facebookový maniaci
![]()
Ne, nenahlásila, je to jejich věc. Ale nelíbí se mi to. Náš mladý o něm jeden čas taky básnil, ale nedovolila jsem mu to. Ale on to spíše chtěl kvůli těm hrám, co tam hrají někteří spolužáci.
@kaja00 píše:
Nenahlasila bych to
Je to jejich vecOni jsou prdli, myslim ty rodice ktere zalozi fb diteti
Decka co si zalozi fb (pod 13 let ) me jsou fuk, jsou blby, stejne az se cca v tech 15-16 letech kouknou co psali v 12-13 letech reknou si ze byli pekne blbyMyslim to co psali, ne pravopis, i kdyz ten asi taky
znam holcicku ktera ho mela uz v 7 letech ale vyuziva ho az ted, je ji 11 let
No tak snad jsem pomohla
ja si myslim, ze hodne zalezi ucel pro jaky to ditko fb ma.. pamatuji si jednoho klucinu co delal suseny krizaly a domlouval si obchody po netu ![]()
Nenahlásila, ale je to na palici
. Ostatně jako fotky dětí typu: outfit na dnešní 68. den, naše společné koupání, takhle se dneska poblinkal… ![]()
Ani ja netusila, ze tam je nejaka vekova hranice
podle me strasne zalezi na pristupu k fb. třeba ja od nej ocekavam pouze jiny způsob komunikace a občas nalezeni nekoho na koho uz nemam kontakt. mam kamarádku se dvěma malymi dětmi a obe uz mají svůj profil davno zalozeny, kamarádka to pouziva kvůli fotkam, které tak muze ukazat svým pratelum a rodine, které ma rozstrkane po celem svete. to není zas tak spatny důvod, ne?
jinak samozrejme deti brouzdajici po fb a sdilejici kazdou ptakovinu, pripadne lajkujici co muzou, tak to by me trefil slak ![]()
a ne, nikoho bych nebonzovala, snad at se každý stara sam o sebe ![]()
To jsem ani netušila, že uživatel musí dosáhnout 13 let. Na FB jsou i mladší děti, pokud se nevystavují v podprsence a nešpulí pusu (holky), nebo nepředvádí bez trička své neexistující svaly (kluci), tak je mi to fuk. ![]()
@verunB Nechápeme, ale proč to tak prožíváš? ![]()
Já mám v přátelích i pár psů. ![]()
Jinak horší jsou matky, které tam dávají nahé a pokakané děti. Když si to tam o 10 let později dá samo, aspoň to může ovlivnit.
@ElenaB píše:
ja si myslim, ze hodne zalezi ucel pro jaky to ditko fb ma.. pamatuji si jednoho klucinu co delal suseny krizaly a domlouval si obchody po netu